Granulovaný čaj - jaký?

328
29.12.11 01:17

Granulovaný čaj - jaký?

Ahoj maminky,
podobných diskuzí už tu bylo hodně, ale já bych spíš chtěla vědět váš názor na toto:
Dceři dávám dětský granulovaný čaj, nejčastěji Hipp, který miluje. Obyčejnou vodu, šťávu nebo džus mi moc pít nechce, ale to zatím neřeším a jsem ráda, že alespoň hodně pije (min. půl litru čaje denně). Ovšem švagrová dává své dceři úplně obyčejný, nejlevnější granulovaný čaj, tedy ne ten dětský. 8o Bohužel k tomu přemluvila i mého muže a já nejsem schopná jim vysvětlit, že takový čaj pro malé děti není vůbec vhodný. :zed: Takže manžel koupil ten nejlevnější granulovaný čaj někde v Albertu, takovou tu jejich značku, asi za 20 Kč s tím, že je to stejné jako ten Hipp čaj, ale mnohem levnější a tudíž lepší (musím podotknout, že zase tak špatně na tom nejsme, abych musela takhle šetřit)… Na obalu je navíc přímo napsané, že obsahuje kofein, takže prostě z mého pohledu by něco takového malé dítě vůbec pít nemělo… :think:
Tak by mě zajímalo, jestli se mezi vámi najde nějaká mamina, co taky dává dítěti takový čaj (ne ten dětský) a jakou zkušenost s tím má… :nevim:
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
29.12.11 01:23

Já budu sice OT, ale já bych dítěti nedala ani ten „dětskej“ granulovanej… To mu radši třikrát nebo čtyřikrát za den udělám nějakej „normální“ vhodnej pro děti… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
29.12.11 04:35

Já bohužel musím souhlasit s Kate, tolik prázdných cukrů… :( Ale je to tvoje věc, manželovi každopádně vysvětli, že kofeinové nápoje malá pít nebude a ať si ten čaj pije sám. A taky bych si důrazně promluvila se švagrovou, ať se stará o své děti a ne*ere se do ostatních :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.12.11 04:48

Já na granulovaných dětských čajích nic zlého nevidím, kdxyby byly škodlivé, tak by se nevyráběly, asi tak… Granulovanej čaj z obchodního řetězce bych nepila ani já, ho normálně vysyp do koše a nějak to neřeš, by mi do toho mohl chtít chlap mluvit, že mu to někdo poradil :cert: Jinak já dávám malému v noci napít a už vidím, jak vstávám a jdu vařit čerstvý pytlíkový čaj… Jako než 3-5 hodin starej pytlíkovej čaj, což je dost humus :poblion: , lepší granulovanej kterej vydrží uvařený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.12.11 07:43
monika32 píše:
Já na granulovaných dětských čajích nic zlého nevidím, kdxyby byly škodlivé, tak by se nevyráběly, asi tak… Granulovanej čaj z obchodního řetězce bych nepila ani já, ho normálně vysyp do koše a nějak to neřeš, by mi do toho mohl chtít chlap mluvit, že mu to někdo poradil :cert: Jinak já dávám malému v noci napít a už vidím, jak vstávám a jdu vařit čerstvý pytlíkový čaj… Jako než 3-5 hodin starej pytlíkovej čaj, což je dost humus :poblion: , lepší granulovanej kterej vydrží uvařený…

A to mu pak v noci čistíš po tom čaji zuby? 8o My jsme tohle právě řešili se zubařem a ten nás od granulovanejch čajů kvůli tomuhle odrazoval… :nevim: A nemusíš nutně dělat pytlíkový čaje, vždyť existujou i sypaný :think: :nevim:

A ony ty čaje nemusí vyloženě škodit, ale jde o to, co to tomu dítěti dá dobrýho? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.12.11 08:01
kate02 píše:
monika32 píše:

A to mu pak v noci čistíš po tom čaji zuby? 8o My jsme tohle právě řešili se zubařem a ten nás od granulovanejch čajů kvůli tomuhle odrazoval… :nevim: A nemusíš nutně dělat pytlíkový čaje, vždyť existujou i sypaný :think: :nevim:

A ony ty čaje nemusí vyloženě škodit, ale jde o to, co to tomu dítěti dá dobrýho? :oops:

Zažene mu žízeň :mrgreen: Hlavně sypaný čaj je to samé jako pytlíkový. IHNED spotřebovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
29.12.11 08:42

Dávám malé teda taky granulovaný čaj nejčastěji Hipp, nebo Sunárek. Přeslazené nejsou a dodržuju dávkování. Normální čaj je problém, za prvé nechutná jí a musela bych ho sladit(větší zlo než granulky), za druhé, převařenou vodu mám stále v konvici a pokud v noci dojde čaj nasypu granule a může pít. Nevím jak bych vařila a chladila v noci klasický čaj a nechat ho několik hodin hotový tak bude hnusný plný bakterií a zkyslý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
29.12.11 08:46

taky dávám granulovaný čaj, zkus postupně ubírat množsví granulek co tam sypeš, malému manžel udělá kolikrát čaj průhledný a mu to nevadí :mrgreen: jinak já čaje hipp kupuju na minibazaru, tam je prodává paní 400g za 80kč kus a to příjde levné i mému šetřivému manželovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
29.12.11 08:56

Kolik je tvé cácorce?
Mája už obyčejnej granulovanej čaj měla (dětskej měla dohromady asi 5×), kolem roku jednou nebo 2×. Teď o víkendu jí ho s klidem pravděpodobně taky dám. Ale pravidelně by se mi to asi nelíbilo. A u mladšího dítěte už vůbec.
Na druhou stranu zase u dvouletého, tříletého dítěte bych to už neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.12.11 09:12
monika32 píše:

Haha.Nezlob se,ale tímhle jsi mě fakt pobavila.Podívej se na složení.Samá chemie a cukry.Na 3-5 hodin starém kvalitním bylinkovém čaji není nic špatného. ;)

• Citovat
  • Upravit
17014
29.12.11 09:17
lucineeccka píše:
monika32 píše:
Haha.Nezlob se,ale tímhle jsi mě fakt pobavila.Podívej se na složení.Samá chemie a cukry.Na 3-5 hodin starém kvalitním bylinkovém čaji není nic špatného. ;)

Fuj, najdi si něco o tom, co se ti pak v takovém čaji množí… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.12.11 09:24
monika32 píše:
lucineeccka píše:
monika32 píše:
Haha.Nezlob se,ale tímhle jsi mě fakt pobavila.Podívej se na složení.Samá chemie a cukry.Na 3-5 hodin starém kvalitním bylinkovém čaji není nic špatného. ;)
Fuj, najdi si něco o tom, co se ti pak v takovém čaji množí… :poblion:

:mrgreen: můj syn vypije láhev s čajem tak za 4-5 hodin a nikdy nebyl nemocný,takže to zase nehroť. ;) A ono možná lepší pár bakterií než prázdné cukry a nějaké regulátory. ;)

• Citovat
  • Upravit
17058
29.12.11 09:26
kate02 píše:
Já budu sice OT, ale já bych dítěti nedala ani ten „dětskej“ granulovanej… To mu radši třikrát nebo čtyřikrát za den udělám nějakej „normální“ vhodnej pro děti… :oops:

Musím souhlasit :palec: Granulovanej čaj je plný „zbytečností“ stačí se podívat na složení,jak už tu někdo psal.Já vařím čaje od Megafytu nebo Lerosu,nedoslazuju,nedochucuju ničim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.12.11 09:27

Já teda nemám pro granulovýmu nic, krom toho že stojí zbytečně moc peněz…ale co to je za blbost, že sáčkový brzo zkysne nebo ztuchne nebo co jste to psaly. Já udělám do konvice ze dvou sáčků čaj (s medem)a vydrží dlouho dobrý.

Takto to přece dělají i v nemocnicích, dostanete konvici s čajem a dolíváte si, pak už i studený klidně a zas tak dlouho aby nějak ztuchl Darkovi teda nevydrží, je fakt že on teda pije jak duha :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
29.12.11 09:28
lucineeccka píše:
monika32 píše:
lucineeccka píše:
monika32 píše:
Fuj, najdi si něco o tom, co se ti pak v takovém čaji množí… :poblion:
:mrgreen: můj syn vypije láhev s čajem tak za 4-5 hodin a nikdy nebyl nemocný,takže to zase nehroť. ;) A ono možná lepší pár bakterií než prázdné cukry a nějaké regulátory. ;)

No asi tak,nevidím nic špatného na tom,když má ve své uzavřené lahvi pár hodin čaj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí