Granulovaný čaj - jaký?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
RyBANA píše:
Já teda nemám pro granulovýmu nic, krom toho že stojí zbytečně moc peněz…ale co to je za blbost, že sáčkový brzo zkysne nebo ztuchne nebo co jste to psaly. Já udělám do konvice ze dvou sáčků čaj (s medem)a vydrží dlouho dobrý.Takto to přece dělají i v nemocnicích, dostanete konvici s čajem a dolíváte si, pak už i studený klidně a zas tak dlouho aby nějak ztuchl Darkovi teda nevydrží, je fakt že on teda pije jak duha![]()
Taky ale ty čaje v nemocnicích pěkně smrděj. Ono když je napsáno, že se má ihned spotřebovat, tak to svůj důvod má. vy děláte jakoby se děti měli chemii vyhýbat a skoro každá druhá dává dítěti vařené příkrmy z krámu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiste,ze na sackovem caji,co je uvareny nekolik hodin,neni nic spatneho..Vzdyt takto se dela caj treba v nemocnicich,rano se udela a je k dispozici cely den..
A tomu,ze by se granulovany nevyrabel,kdyby byl spatny,to snad nemuze byt mysleno vazne
..bohuzel,dnesni trh je plny spatnych nebo nevhodnych potravin a presto se vyrabeji a prodavaji.
Co treba neustale resena choditka,nekolik let se vi,ze to pro deti prokazatelne neni dobry a presto se vyrabej.
Jako kdyby dite nic jineho nepilo,tak granulovany ano,zas lepsi,nez nejaky Jupik a podobne..ale davat ho stale a hlavne v noci,to bych rada videla ty zuby,az z batolete bude ctyrletak.
Granulovany pro dospele,bych teda urcite nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi blbě čteš, já psala, že proti tomu nic nemám - sama jsem ho dávala, je to rychlé a jednoduché ale na mě zbytečně drahé - se synovou spotřebou čaje.
Nicméně mě čaje z nemocnice vždy chutnaly a nikdy nesmrděly
A to čaj jinak nepiju, nesnáším ho - asociuje mi nemoc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já střídám čaj z pytlíku Leros s granulovaným Hipp,Bebivita,Milasan...........nepřijde mi,že by ten ze sáčku smrděl,udělám ráno do hrnce a máme ho až do večera,dělám si tak čaj i pro sebe
zkusili jsme koupit obyčejný granulovaný v Kauflu,Lidlu,ale malej to vyřešil za nás
nechutná mu,pozná,že je to jiný čaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika32 píše:RyBANA píše:Taky ale ty čaje v nemocnicích pěkně smrděj. Ono když je napsáno, že se má ihned spotřebovat, tak to svůj důvod má. vy děláte jakoby se děti měli chemii vyhýbat a skoro každá druhá dává dítěti vařené příkrmy z krámu
Já teda nemám pro granulovýmu nic, krom toho že stojí zbytečně moc peněz…ale co to je za blbost, že sáčkový brzo zkysne nebo ztuchne nebo co jste to psaly. Já udělám do konvice ze dvou sáčků čaj (s medem)a vydrží dlouho dobrý.Takto to přece dělají i v nemocnicích, dostanete konvici s čajem a dolíváte si, pak už i studený klidně a zas tak dlouho aby nějak ztuchl Darkovi teda nevydrží, je fakt že on teda pije jak duha![]()
ale tam to je přece pořád o tom složení
pokud si ho pohlídáš, tak ani v těch kupovanejch příkrmech té chemie moc není (pokud nekupuješ ty nejlevnější přesnídávky nastavovaný škrobem a doslazovaný…
) ![]()
no a ještě k tomu, že by se neprodávalo nic, co dětem škodí…
http://www.novinky.cz/…isfenol.html?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja piju jen caje,nekolikrat denne,miluju je,trochu se v nich vyznam (tedy v tech opravdovych cajich)delam do konvice a nikdy jsem si nevsimla,ze by teda caj smrdel,i kdyz je v konvici kolik hodin.A to jsem cajovy gurman a jen tak neco nevypiju.
Co by se muselo dit treba v otevrene limonade nebo dzusu,ktery jsou plny cukru,radeji ani nedomyslet,hotovy jedy ![]()
A pokud bych si mela vybrat mezi dele uvarenym granulovanym nebo sypanym cajem,rozhodne sahnu po sypanym nebo pytlikovym.Jelikoz tam,kde jsou cukry,se bakterie mnozi ve velkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
on ten čaj v nemocnicích dělají taky z instantních granulí co mně bylo řečeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak u nas v nemocnici delaji cerny caj,dyt to pijou kojenci,deti s prujmama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika32 píše:RyBANA píše:Taky ale ty čaje v nemocnicích pěkně smrděj. Ono když je napsáno, že se má ihned spotřebovat, tak to svůj důvod má. vy děláte jakoby se děti měli chemii vyhýbat a skoro každá druhá dává dítěti vařené příkrmy z krámu
Já se se snažím aby se mé dítě chemii vyhýbalo,pokud je v mých silách tomu zabránit.
Takže než ho cpát zbytečnou chemií s cukrama, tak mu radši dělám kvalitní čaj s lžičkou českého medu a teda s pár bakteriema ![]()
No a co se týče příkrmů tak se taky stačí podívat na složení.
Určitě se najdou příkrmy bez škrobu a přesnídávky bez přidanýho cukru. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já co ležela v nemocnicích tak jsem dostala konvici ještě se sáčky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nedávala granulovaný čaj vůbec - je v tom cukr a mě to přijde zbytečné.
Vůbec nechápu, proč je cukr nacpaný ve všem pro děti - je v kaších, mléce, přesnídávkách…
Vždycky mi dá hroznou práci vybrat něco kvalitního bez cukru. Takže převážně vařím.
Ale k tomu čaji - obě děti jsem naučila na obyčejnou vodu - je všude k mání a nevím, proč bych do nich měla lít nějaké chemické sajrajty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se hrozně líbí, jak všichni v prvním roce, max dvou letech u dětí hrozně řeší, kde je jaké éčko a chemie. S tím, že hned jak dítě přejde na naši stravu, je každej cpe vegetou, masoxem, solí, kořením a dalšíma chuťovkama. Minimum ovoce a zaleniny.
Nemocniční čaj je pěknej humus(v Liberci), je to černý prášek, který je skrz na skrz chemický, čaj to vidělo možná tak při vykouknutí z kamionu při přepravě. V nemocnici jsem si poležela dost dlouho, takže jsem si ho občas i sama dělala, takže to vím.
K dotazu zakladatelky. Kupovala bych dál dětský granulovaný čaj, a přesypala ho do pixly od toho levného. Manžel bude v klidu, bez hádek a vysvětlování a ty budeš v klidu, že dítku nedáváš, co nechceš. Nejjednodušší by ale bylo se s ním domluvit, pokud s ním řeč není, udělala bych to takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dětem vařím sáčkovej čaj s lžičkou cukru. Nic jiného mi nepijí, důležité pro mě je, že aspoň něco pijou. Liberecká voda je hnusná, i já, která jsem v Olomouci pila jen vodu, ji nepiju. Chemie je i v zelenině z marketu, prostě všude, nesmí se to tak moc řešit. Vařím si taky doma i přesnídávky, ale stejně se té chemii nevyhneme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
annamat9 píše:
Mě se hrozně líbí, jak všichni v prvním roce, max dvou letech u dětí hrozně řeší, kde je jaké éčko a chemie. S tím, že hned jak dítě přejde na naši stravu, je každej cpe vegetou, masoxem, solí, kořením a dalšíma chuťovkama. Minimum ovoce a zaleniny.Nemocniční čaj je pěknej humus(v Liberci), je to černý prášek, který je skrz na skrz chemický, čaj to vidělo možná tak při vykouknutí z kamionu při přepravě. V nemocnici jsem si poležela dost dlouho, takže jsem si ho občas i sama dělala, takže to vím.
K dotazu zakladatelky. Kupovala bych dál dětský granulovaný čaj, a přesypala ho do pixly od toho levného. Manžel bude v klidu, bez hádek a vysvětlování a ty budeš v klidu, že dítku nedáváš, co nechceš. Nejjednodušší by ale bylo se s ním domluvit, pokud s ním řeč není, udělala bych to takto.
Co to kecas za nesmysly prosim te?Osobne neznam zadnou mamu,ktera by k vareni pro dite pouzivala takoveto „vychytavky“..A ja to doma uz nekolik let nepouzivam ani pro dospele.
Svymu diteti varim kvalitne a zdrave,pokud mozno s co nejmensim mnozstvim chemie,stejne tak pro nas a hodlam v tom pokracovat prekvapive i v pozdejsim veku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eemii píše:annamat9 píše:Co to kecas za nesmysly prosim te?Osobne neznam zadnou mamu,ktera by k vareni pro dite pouzivala takoveto „vychytavky“..A ja to doma uz nekolik let nepouzivam ani pro dospele.
Mě se hrozně líbí, jak všichni v prvním roce, max dvou letech u dětí hrozně řeší, kde je jaké éčko a chemie. S tím, že hned jak dítě přejde na naši stravu, je každej cpe vegetou, masoxem, solí, kořením a dalšíma chuťovkama. Minimum ovoce a zaleniny.Nemocniční čaj je pěknej humus(v Liberci), je to černý prášek, který je skrz na skrz chemický, čaj to vidělo možná tak při vykouknutí z kamionu při přepravě. V nemocnici jsem si poležela dost dlouho, takže jsem si ho občas i sama dělala, takže to vím.
Svymu diteti varim kvalitne a zdrave,pokud mozno s co nejmensim mnozstvim chemie,stejne tak pro nas a hodlam v tom pokracovat prekvapive i v pozdejsim veku.
Pro starší dítě a já jich znám spousty. Jestli je neznáš koukni se třeba do receptů na mmb. Tam se nadje chuťovek pro naše drobečky. Řízky ze starého chlepa, rajská polévka s klobáskou, špagety s párkem. Dělá to tak opravdu spousta lidí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit