Granulovaný čaj - jaký?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Lucinecko nikdo ti netvrdí, že je granulovaný čaj lepší a zdravější než klasický. Jde tu spíš o to, že dobře vybraný druh granulovaného čaje není vysloveně škodlivý(některé obsahují pouze cukr hroznový, který je lepší než klasický)a jeho příprava je podstatně jednodušší a rychlejší hlavně v noci. Další otázkou je jestli nechat dítě žízní pokud jiné druhy pití odmítá, nebo nabídnout pití trochu sladké. Cukry jsou i v mléce, ovoci, kaších pokud ne přidané ty přírodní určitě. MM mléko je sladké a kojené děti je někdy opravdu problém nasučit pít vodu, nebo hořký čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to vidím , že jsme se nepochopily. U nás se prostě čaje nesladí, zdá se mi to zbytečný. Prcek pil do zhruba roka a půl jen vodu a hoooooodně ředění stoprocentní ovocný šťávy. Doteď pije neslazenej čaj, jen když je nemocnej , dostane čaj s medem… A sem tam džusy a vodu…
Ještě mi nikdo nevysvětlil jakej super přínos má pro malý děti cukr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ijajeki píše:
Lucinecko nikdo ti netvrdí, že je granulovaný čaj lepší a zdravější než klasický. Jde tu spíš o to, že dobře vybraný druh granulovaného čaje není vysloveně škodlivý(některé obsahují pouze cukr hroznový, který je lepší než klasický)a jeho příprava je podstatně jednodušší a rychlejší hlavně v noci. Další otázkou je jestli nechat dítě žízní pokud jiné druhy pití odmítá, nebo nabídnout pití trochu sladké. Cukry jsou i v mléce, ovoci, kaších pokud ne přidané ty přírodní určitě. MM mléko je sladké a kojené děti je někdy opravdu problém nasučit pít vodu, nebo hořký čaj.
Já jsem nikde nepsala, že je to vyloženě škodlivý. ![]()
Já svého syna stále kojím.Ze začátku nechtěl ani vodu ani čaj,ale pak si na to zvykl. ![]()
- Citovat
- Upravit
kate02 píše:
Aha, tak to vidím , že jsme se nepochopily. U nás se prostě čaje nesladí, zdá se mi to zbytečný. Prcek pil do zhruba roka a půl jen vodu a hoooooodně ředění stoprocentní ovocný šťávy. Doteď pije neslazenej čaj, jen když je nemocnej , dostane čaj s medem… A sem tam džusy a vodu…Ještě mi nikdo nevysvětlil jakej super přínos má pro malý děti cukr…
U nás to je podobně, jenom mu do ranního čaje dávám kapičku medu.
S tím cukrem to taky nechápu ![]()
- Citovat
- Upravit
lucineeccka píše:
složení granulovaného čaje od sunárku![]()
Glukóza, maltodextrin (bramborový a kukuřičný), inulin, jablečný prášek 2,2 %, maltodextrin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová), šípkový extrakt, přírodní jablečné aroma, regulátor kyselosti: kyselina jablečná (E 296), vitamin C, fenyklový extrakt.
Já proti granulovanému čaji taky nic nemám.Občas koupím ten od Hippu,protože narozdíl od tohohle tam nic není.Ale ať mi nikdo netvrdí, že je to lepší a zdravější než normální čaj.
Teda to je složení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
HolkySkvělé odpovědi na zakladatelčinu otázku!
Díky, přesně něco takového mě teď napadlo, když jsem si začala pročítat ty odpovědi
Asi jsem k tomu dotazu měla připsat, že jsem už přečetla všechny ostatní diskuze, týkající se granulovaných čajů a tudíž že není potřeba tu znovu obhajovat nebo zatracovat používání granulí… ![]()
A díky za všechny odpovědi, které se týkaly dotazu ![]()
Jinak Ywett, mojí malé je 13 měsíců a trošku jsi mě uklidnila. Můj muž bývá často pryč a i když je doma, starám se o dcerku převážně já sama, tudíž zase tak často jí naštěstí ten čaj nedává. Takže to asi nebudu moc řešit, domluva tu absolutně možná není, tak se radši nebudu zbytečně hádat a nervovat (ostatně kdo ví, co jí dává, když s ní je výjimečně sám
). A jsem ráda, že jsi sem ten názor napsala, úplně totiž nesnáším, když mi někdo vnucuje svůj názor (švagrová) a ještě víc se mi příčí, když někdo ten názor obhajuje jen na základě zkušenosti/rady jediné osoby (můj muž), proto jsem se zeptala, jestli to tak dělá i jiná maminka. Teď když vím, že to nejspíš není úplně neobvyklé, dávat dítěti i ten obyčejný granulovaný čaj (pouze příležitostně) - navíc asi nebudeš jediná, jen si ostatní maminky netroufnou to sem už napsat
- jsem opravdu malinko klidnější a prostě to nebudu řešit… a teď se do mě vy ostatní můžete pustit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč prostě nemůžete odpovědět zakladatelce na dotaz a jinak se v tom nevrtat??? Tohle prostě nepochopím, ženský se dokážou porafat kvůli každé prkotině. Záleží snad na každé mamině co dá buďto sladkej granulovanej čaj, sypanej, sáčkovej nebo čaj s medem. Její věc.
Zakladatelko, pokud se doma nechceš dohadovat, tak to udělej tak jak tu už některá psala, prostě hnusný obsah vysyp a nasyp dětský.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, tak jsem náhodou byla teď hospitalizovaná na dětském oddělení Liberecké nemocnice (2 patro - jediné kde jsem nebyla) a čaj pro děti (který je v lednici v zadní části v dětských lahvičkách) je sáčkový s glukopurem. Čaj, který se dává na pokoj do těch nádob je ten prášek. Ptala jsem se na to a aj mi ho ukazovala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
annamat9 píše:
Ahoj všem, tak jsem náhodou byla teď hospitalizovaná na dětském oddělení Liberecké nemocnice (2 patro - jediné kde jsem nebyla) a čaj pro děti (který je v lednici v zadní části v dětských lahvičkách) je sáčkový s glukopurem. Čaj, který se dává na pokoj do těch nádob je ten prášek. Ptala jsem se na to a aj mi ho ukazovala![]()
![]()
![]()
![]()
S glukopurem? Takže slazený? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
srumkova píše:annamat9 píše:S glukopurem? Takže slazený?
Ahoj všem, tak jsem náhodou byla teď hospitalizovaná na dětském oddělení Liberecké nemocnice (2 patro - jediné kde jsem nebyla) a čaj pro děti (který je v lednici v zadní části v dětských lahvičkách) je sáčkový s glukopurem. Čaj, který se dává na pokoj do těch nádob je ten prášek. Ptala jsem se na to a aj mi ho ukazovala![]()
![]()
![]()
![]()
Ano slazený glukopurem. Verunka pila jako o život.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
složení granulovaného čaje od sunárku
Glukóza, maltodextrin (bramborový a kukuřičný), inulin, jablečný prášek 2,2 %, maltodextrin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová), šípkový extrakt, přírodní jablečné aroma, regulátor kyselosti: kyselina jablečná (E 296), vitamin C, fenyklový extrakt.
Já proti granulovanému čaji taky nic nemám.Občas koupím ten od Hippu,protože narozdíl od tohohle tam nic není.Ale ať mi nikdo netvrdí, že je to lepší a zdravější než normální čaj.