Granulovaný čaj - jaký?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8921
29.12.11 11:43

Tak pokud je na UM, tak to samozrejme tekutiny potrebuje vic. Vytrvej, nabizej vodu nebo neslazeny caj, treba kazdych pet minut, ale nenut ji. Syn taky pit nechtel a ted ma lahvicku na zemi a kdyz chce, dojde si sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.12.11 11:51
oxalka píše:
lucineeccka píše:
oxalka píše:
Zaujala mě Vaše diskuse protože teď momentálně řeším to, že dcera(5 mesíců) mi nechce pít. začali jsme kašičkama na noc a s mrkví a myslím že by asi měla pít i něco jiného než mlíko, protože trpí na zácpu.
Koupila jsem pytlýkový čaje od 4 měsíse od Lerosu a to nechce, obyč vodu taky nechce, tak nevím co stím. Švagrová mi donesla granulovaný čas co ona prý dává dětem (7, 14let) a od malička jim chutná protože je sladky.ALe nemám v plánu dávat nějaké sacharidové hnusy jen proto že je to levné a sladké… :roll:
Jak jste naučili děti pít čaj?
Jinak zaklaatelko, manželovy bych rázně vysvětlyla že tyhle sračky děti pít nemají! ať si je pije sám…
Matyas mi začal pořádně pít až po roce. ;) A pije vodu a čaj,protože nic jiného nedostal.Do čaje mu dávám kapku medu.
Tak budu muset asi vytrvat:-) ale nic jiného než čaj a vodu jí nedám… :palec:
¨ :palec: fakt vytrvej…Maty díky tomu nemá problém teď vypít nic nesladkého a ten med mu tam dávám hl.kuli vitamínům než kuli slazení.
  • Citovat
  • Upravit
17014
29.12.11 15:40
Eemii píše:
annamat9 píše:
Eemii mě bylo řečeno tohle. Nebyla jsem přímo na oddělení ale věřím tomu. Člověk se dovídá spoustu věcí, třeba že UM mají připravený v lednici a jen rozlívají ap.
A mě teda dcerka v porodnici řvala jak blázen. Dvojky ne, ty byly mírně nedonošený takže vyspávaly.
Ale tak to,ze se UM dela v mlecne kuchyni rano,na cely den a skladuje se v lednicich na oddeleni,neni zadny tajemstvi a dela se to tak ve vsech nemocnicich.Pripravuje se za prisnych antiseptickych podminek,ve sterilnim prostredi,sestry maji rukavice,rousky atd..trochu neco jineho,nez doma..Ostatne MM taky vydrzi v lednici 24 hodin,tak proc by UM melo byt spatne :nevim:

UM se má spotřebovat do 2 hodin, to je trochu rozdíl nemyslíš? Ale nehledě na to, já si myslím, že ve spoustě porodnic, možná ve všech dávají mléko ze skleniček, které je připravené už od výrobce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.12.11 16:07

Jojo dámy a vůbec slazení tím medem to je pro malé děti to nej, když už jste tak chytré… To je tisíckrát lepší granulovanej čaj( já tam žádnou chemii nevidím, tak nevím co za čaj jste kde viděly), než sladit mrněti medem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.12.11 16:16

Co je na medu nezdravého? 8o Jasně pokud ho nedávám tuny a čaj je přeslazenej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.12.11 16:16

A co je mrně? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
29.12.11 16:17

Med není nezdravý, ale je to velmi silný alergen a pro děti minimálně do jednoho roku z toho důvodu nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.12.11 16:21

No ať je alergen ale rozhodně mi přijde zdravější než granulový čaj (a to proti němu, opakuji už podruhé) nic nemám. Ale tak to je jen můj selský rozum no…Bůh ví, jak to doopravdy je, jestli i ty éčka nejsou nakonec zdravá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
29.12.11 16:28

No pokud se bavíme o čajích určených pro miminka tak tam žádné éčka nejsou. Normální granulovaný čaj to už je něco jiného nedala bych ho ani většímu děcku natož kojenci. A co se týče chemie ono i UM je vlastně chemicky vyrobené a dětem ho, když není MM dáváme a ničemu neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.12.11 16:47
RyBANA píše:

http://www.slovnik-synonym.cz/…p/slovo/mrne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.12.11 17:02
monika32 píše:
Jojo dámy a vůbec slazení tím medem to je pro malé děti to nej, když už jste tak chytré… To je tisíckrát lepší granulovanej čaj( já tam žádnou chemii nevidím, tak nevím co za čaj jste kde viděly), než sladit mrněti medem :jazyk:

:mrgreen: :mrgreen: Mě by zajímalo kam na ty svoje „chytrosti“ chodíš. :think: Co je na medu špatného?? :D Jediný,proč se nedává malým dětem,protože je to silný alergen,ale jinak je hrozně zdravý. ;)

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
29.12.11 17:03
RyBANA píše:
No ať je alergen ale rozhodně mi přijde zdravější než granulový čaj (a to proti němu, opakuji už podruhé) nic nemám. Ale tak to je jen můj selský rozum no…Bůh ví, jak to doopravdy je, jestli i ty éčka nejsou nakonec zdravá :mrgreen:

Ty nevíš, že jsou zdravý?? 8o 8o A prázdný kalorie z cukru, to je to nejlepší!!! Žádný zdravý med. :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20296
29.12.11 17:04
monika32 píše:
RyBANA píše:
http://www.slovnik-synonym.cz/…p/slovo/mrne :pankac:

No to vím, ale jednalo se mi o věk mrněte…páč je to tady dost rozdílný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.12.11 17:12
lucineeccka píše:
monika32 píše:
Jojo dámy a vůbec slazení tím medem to je pro malé děti to nej, když už jste tak chytré… To je tisíckrát lepší granulovanej čaj( já tam žádnou chemii nevidím, tak nevím co za čaj jste kde viděly), než sladit mrněti medem :jazyk:

Mě by zajímalo, kam na ně chodíš ty… Ale dávej si dítěti co cheš, ale necpi svůj názor někomu, kdo ti o něj nestojí :jazyk: :jazyk: :jazyk: Jinak si tady počti a zastav se u odstavce -Možné nežádoucí účinky… To granulovanej čaj fakt nemá… :P

:mrgreen: :mrgreen: Mě by zajímalo kam na ty svoje „chytrosti“ chodíš. :think: Co je na medu špatného?? :D Jediný,proč se nedává malým dětem,protože je to silný alergen,ale jinak je hrozně zdravý. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.12.11 17:24
monika32 píše:
lucineeccka píše:
monika32 píše:

Mě by zajímalo, kam na ně chodíš ty… Ale dávej si dítěti co cheš, ale necpi svůj názor někomu, kdo ti o něj nestojí :jazyk: :jazyk: :jazyk: Jinak si tady počti a zastav se u odstavce -Možné nežádoucí účinky… To granulovanej čaj fakt nemá… :P

:mrgreen: :mrgreen: Mě by zajímalo kam na ty svoje „chytrosti“ chodíš. :think: Co je na medu špatného?? :D Jediný,proč se nedává malým dětem,protože je to silný alergen,ale jinak je hrozně zdravý. ;)
monika32 píše:
lucineeccka píše:
monika32 píše:

:D :D Promiň už na Tebe nemám.Jasně souhlasím.Cukr je to nejlepší!!!!! Po něm se netloustne, nic! A med je hrozně špatnej.

Tady jsou ty nežádoucí účinky medu
Med není vždy zdravý. Protože je sbírán z květů ve volné přírodě, jsou případy, kdy může být toxický.[zdroj?] Traduje se, že jedovatý med poskytuje rododendron.[zdroj?] Tímto jménem jsou ale v pontské oblasti nazývány některé druhy rodu oleandr Nerium, které jsou opravdu silně jedovaté. Rododendron a azalka, které rostou v parcích, nijak konzumenty medu neohrožují.Ve střední Evropě se jedovaté medy nevyskytují.
Přesto med, kukuřičný sirup a jiná sladidla tvoří potenciální a akutní riziko pro kojence.[zdroj?] K několika bakteriím, které v znečištěném medu přežijí, patří Clostridium botulinum. Tyto bakterie produkují botulotoxin. Spory jsou u dospělých neškodné kvůli vyšší kyselosti žaludku. Protože však žaludeční šťávy kojence nejsou dostatečně kyselé, konzumace medu obsahujícího výtrusy může způsobit až botulismus.[zdroj?] Proto je doporučeno nepodávat žádný med nebo jiné sladidlo dětem mladším 18 měsíců.[zdroj?] Až když dítě začne přijímat tuhou stravu, začnou být žaludeční šťávy dost kyselé na prevenci růstu spór (výtrusů). Kvalitní med žádné nebezpečné bakterie neobsahuje. Kontaminace bývá ze špinavých nádob.

Než začneš plácat nesmyslné argumenty tak si to aspoň pořádně pročti. ;)
Pokud kupuješ český med od dobrého včelaře není se čeho bát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko