Příkrmy bez úspěchu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1751
30.12.11 20:06

Maminky prosím poraďte

Milé maminky,
mé dcerušce je 6,5 měsíce. Jsme na UM mlíčku Neocate.
Od pátého měsíce zkoušíme příkrmy, ale bohužel bez většího úspěchu, dnes se nám podařilo spapat celých 125g dýně, konečně po měsíci a půl a proto bych vás chtěla požádat o radu. Jak na jídelníček? Stále o tom přemýšlím, malá pije ráno mezi 5-6h kolem 190ml, pak ještě spinká do 8-9h, poslední dobou po probuzení nechce papat, většinou si něco dá až kolem 10h, max 100ml mléka, tak jsem přemýšlela, jestli nezkusit místo toho UM třeba nějakou přesnídávku?(jogurty zatím rozhodně nemůžeme) a pak oběd zelenina/masozelenina?Nebo dát až oběd, třeba dřív? Normálně ho má kolem 12h, ale až dnes se nám povedlo, že spapala celou skleničku a neměla mlíčko.
Jak to máte vy?
Děkuji za rady :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
30.12.11 20:13

Ahojky, nám je 5,5 měsíce a s příkrmama jsme začli už od 4 měsíce. Malej pije jen 120ml a my to nemáme nějak moc rozvržený, k obědu se mu snažím dávat zeleninku, nebo zeleninku s masem. Když mě ráno po vstání nechce pít taku mu dám kaši, třeba řidší aby měl trošku tekutin nebo někdy přesnídávku. Přijde mi že je strasně rozmlsanej a trošku si vymejšlí tak zkouším na co má zrovna chuť. Nedávám mu toho moc, třeba jen 30ml vody s tou kašičkou, koupila jsem mu banánovu v Rossmannu a moc mu chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
30.12.11 20:26

ahoj, napíšu ti náš.. malému je 6,5měsíce na Nutrilonu AR… ráno v
8hod má 180ml mléka víc mi nevypije, ve
12hodin má zeleninový nebo masový příkrm, v
15hod má ovocný příkrm, nebo jogurt(bílá neslazená activie) pridávám mu do toho treba kus banánu at to má chut, už jsme zkoušeli i piškoty a sušenky z pšeničné mouky aby jsme zavedli lepek…v
18hod má 180mléka a v
20hod kaši v noci se mi probudí kolem
4hod a dostane 150mléka…

k tvému jídelníčku.. mě mudr říkal že dřív než po třech hodinách po UM nedávat nic… 3hodiny je doba kdy to tráví…my třeba dýni ještě vůbec neměli začínali jsme výhradně mrkví a bramborou a když si zvykl na tyhle dvě věci tak jsem teprv začala přidávat další… než si zvykl nám to trvalo tak 10dní a pak? pak se mohl užrat po každý nový chuti.. a mlíko mi začal odmítat a chce vše po lžičce :D :D a 125ml dýně je dost… je to celá ta malá sklenička… pokud jí to stačí tak v tom nevidím problém malému jsem začala kupovat až ted ty 200ml jinak taky celou dobu papal 125ml…já osobně bych ten oběd dřív nedávala.. ráno kolem té 5-6 jak píšeš bych dala normálně mlíko celou dávku a kolem té 10hodiny bych dala jen trošku jako svačinku třeba jen 90mléka aby nebyla přecpaná aby ten obídek ve 12zbaštila… a nebo zkusit přesnídávku ale já osobně bych jí nedala páč kdybych dala malému nejdřív ovocnou přesnídávku tak pak se mi na zeleninu vyprdne :D :D můžu se zeptat kolik malá váží? malej má 7,6kg a 70cm ale třeba kamarádky Naty je na den stejně stará a má 5,9kg a rozhodně nestrádá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.12.11 20:31

já bych vynechala to polední mlíčko, nechce ti jíst v těch dvanáct protože je podle mě nacpaná ještě z tý desátý hodiny..zkus dát zeleninku třeba v jedenáct a nebo kolem té desáté banán a zeleninu až kolem jedné..aby tam prostě byli větší rozestupy.. já dávám kolem sedmé mlíčko 180ml, v jedenáct zeleninu s masem, kolem třetí buď zase mlíčko 150ml, nebo přesnídávku a v pul sedmé kaši.. mezitím třeba piškot, dětskou sušenku, nebo trošku banánu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
30.12.11 20:39
aajulinka píše:
já bych vynechala to polední mlíčko, nechce ti jíst v těch dvanáct protože je podle mě nacpaná ještě z tý desátý hodiny..zkus dát zeleninku třeba v jedenáct a nebo kolem té desáté banán a zeleninu až kolem jedné..aby tam prostě byli větší rozestupy.. já dávám kolem sedmé mlíčko 180ml, v jedenáct zeleninu s masem, kolem třetí buď zase mlíčko 150ml, nebo přesnídávku a v pul sedmé kaši.. mezitím třeba piškot, dětskou sušenku, nebo trošku banánu..

jj s tím taky souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 20:48

banánovou jsem taky koupila, ale zatím jí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
30.12.11 20:48

ahoj,mi jsme na UM Nutrilon HA a je nám 6 a půl měsíce a papáme takhle-ráno kolem 7 150ml nutrilonu,kolem půl 10 ovocná svačinka asi 100g, kolem 12:30 masozeleninový příkrm 190g,16h kaše s ovocem a v 19:30 210ml mléka + navíc jedna odměrka kaše a pak v kuse do 7 ráno spánek.Dýni jsme nedávali,jednodruhovou zeleninu měla jen mrkev,brambor a brokolici,jinak baští namíchaný.Mi jogurty a lepek ještě nemůžeme,až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 20:52
Lejlinka píše:
ahoj, napíšu ti náš.. malému je 6,5měsíce na Nutrilonu AR… ráno v
8hod má 180ml mléka víc mi nevypije, ve
12hodin má zeleninový nebo masový příkrm, v
15hod má ovocný příkrm, nebo jogurt(bílá neslazená activie) pridávám mu do toho treba kus banánu at to má chut, už jsme zkoušeli i piškoty a sušenky z pšeničné mouky aby jsme zavedli lepek…v
18hod má 180mléka a v
20hod kaši v noci se mi probudí kolem
4hod a dostane 150mléka…k tvému jídelníčku.. mě mudr říkal že dřív než po třech hodinách po UM nedávat nic… 3hodiny je doba kdy to tráví…my třeba dýni ještě vůbec neměli začínali jsme výhradně mrkví a bramborou a když si zvykl na tyhle dvě věci tak jsem teprv začala přidávat další… než si zvykl nám to trvalo tak 10dní a pak? pak se mohl užrat po každý nový chuti.. a mlíko mi začal odmítat a chce vše po lžičce :D :D a 125ml dýně je dost… je to celá ta malá sklenička… pokud jí to stačí tak v tom nevidím problém malému jsem začala kupovat až ted ty 200ml jinak taky celou dobu papal 125ml…já osobně bych ten oběd dřív nedávala.. ráno kolem té 5-6 jak píšeš bych dala normálně mlíko celou dávku a kolem té 10hodiny bych dala jen trošku jako svačinku třeba jen 90mléka aby nebyla přecpaná aby ten obídek ve 12zbaštila… a nebo zkusit přesnídávku ale já osobně bych jí nedala páč kdybych dala malému nejdřív ovocnou přesnídávku tak pak se mi na zeleninu vyprdne :D :D můžu se zeptat kolik malá váží? malej má 7,6kg a 70cm ale třeba kamarádky Naty je na den stejně stará a má 5,9kg a rozhodně nestrádá…

malá má kolem 6kg, přesně to budu vědět teď v lednu, kdy jdeme na kontrolu
Malá právě jí do té 6h a pak se budí po osmé a papat nechce, tak jsem přemýšlela, že bych jí právě dala až třeba na půl jedenáctou, nebo jedenáctou ten příkrm, ale zase jsem vypozorovala, že ho nesmí dostat, když už má uplně hlad, to jí to akorád rozčiluje a chce jen mlíčko.Mrkev s bramborem jsem zkoušeli dlouho, ale nechtěla to a několikrát blinkala, chytla se právě až na tu dýni.
Chtěla bych večer zkusit opět tu kaši. My chodíme spinkat déle, malá neusne dřív, jak ve 21:30, takže v půl deváté koupeme a v devět jíme.
Jinak chodíme na gastro a o lepku nám dr ještě neříkal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
30.12.11 20:52

Taky mě napadlo. Moje neteř bojkotovala všechny konzervy, ségra musela všechno vařit. Tak třeba by to víc chutnalo od maminky. Já teda zatim nic sama nevařila ale asi začnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 20:55

My právě taky lepek a jogurty zatím nemůžeme.
Právě Johanka nechce jíst dopoledne poslední dobou, tak si říkám, jestli to prostě vynechat, ale jak vyhladový, tak jí příkrm, akorád víc rozčílí a stejně skončíme u mlíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 20:56
slonikova píše:
ahoj,mi jsme na UM Nutrilon HA a je nám 6 a půl měsíce a papáme takhle-ráno kolem 7 150ml nutrilonu,kolem půl 10 ovocná svačinka asi 100g, kolem 12:30 masozeleninový příkrm 190g,16h kaše s ovocem a v 19:30 210ml mléka + navíc jedna odměrka kaše a pak v kuse do 7 ráno spánek.Dýni jsme nedávali,jednodruhovou zeleninu měla jen mrkev,brambor a brokolici,jinak baští namíchaný.Mi jogurty a lepek ještě nemůžeme,až později.

My právě taky lepek a jogurty zatím nemůžeme.
Právě Johanka nechce jíst dopoledne poslední dobou, tak si říkám, jestli to prostě vynechat, ale jak vyhladový, tak jí příkrm, akorád víc rozčílí a stejně skončíme u mlíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 20:56
tenea píše:
Taky mě napadlo. Moje neteř bojkotovala všechny konzervy, ségra musela všechno vařit. Tak třeba by to víc chutnalo od maminky. Já teda zatim nic sama nevařila ale asi začnu :oops:

Zkoušeli jsme i vařené, podle mě to neni tolik o chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
30.12.11 20:57

jak píšeš, že nechtěla mrkev s bramborem..Adam taky mrkev nesnášel, dávala jsem mu ke všemu brokolici..po mrkvi se vždycky akorát poblil, ale jak to měl zelený baštil jak prokopnutej..teď už mu ta mrkev teda nevadí..a já vařím vše doma.. malej mi zeleninu ze skleničky nesní, i mě příjde hnusná.. to mu radši každej den něco uvařím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
30.12.11 21:00

My taky milujeme brokolici, po tom se může utlouct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
30.12.11 21:03
aajulinka píše:
jak píšeš, že nechtěla mrkev s bramborem..Adam taky mrkev nesnášel, dávala jsem mu ke všemu brokolici..po mrkvi se vždycky akorát poblil, ale jak to měl zelený baštil jak prokopnutej..teď už mu ta mrkev teda nevadí..a já vařím vše doma.. malej mi zeleninu ze skleničky nesní, i mě příjde hnusná.. to mu radši každej den něco uvařím ;)

brokolici doma taky máme, ale ještě jsme jí nezkusili.
Zkoušela jsem vařit, ale žádná změna, samozřejmě jsem si říkala, že jakmile se rozpapa malinko, tak budu vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí