Příkrmy - mražená zelenina + skleničky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prikrmy-mrazena zelenina+sklenicky
Holky,sice temat podobnych spousta,ale nic co presne hledam…teda zas mozna by neco bylo,ale zas nemam cas nekolik hodin projizdet stare diskuze,tak se ma me prosim nezlobte ![]()
Jsme z prevazne casti na sunaru,takze pocitam,ze v blizkych tydnech zacnem s prikrmy…
1. Jelikoz je zima,zelenina certva je bidna,asi s vitaminy apd. nebude nijak zhave…tak me napadlo,ze bych zkusila prikrmy z casti ze zmrazene zeleniny(jednodruhove),z casti urcita zelenina ze sklenicky-zalezelo by,co bych sehnala…protoze i bio zelenina nebyla nijak extra pekna…
da se to takhle zrealizovat???
2.maso asi koupit certve,povarit a s troskou vody rozmixovat a dat do tvoritek na led?a nebo jinak?a maso hovezi,teleci-jake casti jsou nejlepsi…???
3.mixovat ponornym a nebo v robotu vetsi mnozstvi rozmasirovat?
4.treba pak nejaka ryze,testovina,jine obilniny se treba uvari zvast a s mraz. uvarenou zeleniou ,ci treba zeleninovou sklenickou rozmixuje dohladka,prida maso…?
proste chci si udelat nejaky obrazek…dneska jsem se podivala jaky je sortiment mrazene zeleniny,bio zeleniny,klasicke…jake jsou druhy a ceny sklenicek a nejak bych to chtela dat dohromady…
omlouvam se,pokud se ptam stupidne,ale nejak se v tom jeste topim…
diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že to máš vcelku hezky promyšlený
je pravda, že zelenina teď nic moc, takže bych klidně kupovala tu mraženou..jenom k tomu masu, začínala bych s drůbežím nikoliv hověžím
a typ mixéru? já mám velký, ale nikdy mi to neudělá tu pěknou kaši, což byl u nás vcelku problém (malá po kouscích zvracela), ponorný to myslím zvládne ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj
1 - určitě je lepší mražená ted v zimě.
2 - uvařit do měka na kousíčky. měla jnsem v jedné plastové krabičce a jen odsypávala.
3 - robot je lepší tedy alespon pro mne, ponorný mám šunt tak mi to moc nešlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja mam ponorny bosch 600watovy a ted na narozky dostanu robota,tak proto jsem se tak ptala ![]()
to maso jsem myslela,ze jsem zminila jen hovezi a teleci-ze jaky druh-jakou cast toho zvirete…samorejme kureci,kralici je mi jasne co pouziju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já začínala s kuřecím, pak králíka domácího. postupně dostával i vepřové a hovězí. kupuji hovězí přední, vepřovou kýtu a kuře a králík celé. jelikož to měl mixované tak nevadilo že bylo sušší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marieondatra píše:
tak já začínala s kuřecím, pak králíka domácího. postupně dostával i vepřové a hovězí. kupuji hovězí přední, vepřovou kýtu a kuře a králík celé. jelikož to měl mixované tak nevadilo že bylo sušší.
tak kralika budem mit od svagrove…pozjistuji,kde ve meste maji dobry,certsve maso…ja myslela,ze treba hovezi zadni az veproveho treba peceni…mozna panenku(i kdyz ta cena
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nejsem zase tak přecitlivělá co se týká dítěte ani nás. panenku nekupuji nemáme na ni ale když je pěkné přední nebo zadní nevidím v tom problém. nejlepší je asi kupovat u řezníka. a nebo pak mužeš kupovat i bio maso mají ho třeba hodně v intersparu. Ale nejvíc jsem dávala a dávám kuře a králíka a ted už i rybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak u nas je panenka a hovezi zadni opravdu vyjimecne…ale s mnozstvim pro maleho…co jsem cetla,tak by pry melo byt maso co nejlibovejsi…tak musim obkouknout situaci…u nas jime kureci a krkovicku a plecko ![]()
Příspěvek upraven 29.12.11 v 18:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Radano, maso jsem mixovala s vývarem, ve kterém se vařilo a dávala do tvořítek na led - přesně jak jsi psala. Dělám to doteď, jenom teď už nemixuju, ale krájím nadrobno, promíchám s vývarem, aby to ve tvořítku drželo tvar a po zmrazení dám do igeliťáku. Výběr masa- cca do roka jsem se snažila kuřecí kupovat bio (ať si kdo chce co chce říká, ale já nechci svoje ještě-miminko cpát něčím o čem si myslím, že jsou v tom látky pro podporu růstu a ATB, která se prý podávají kuřatům ve velkochovech preventivně, aby jim v případě nějaké nákazy nepochcípala celá hala), králíka jsme sem tam dostali domácího od tchyně (vařila jsem celého i s kostí i když jsem někde četla, že by se pro mimina s kostí vařit nemělo, jenže to by mi z toho králíka moc nezbylo) a hovězí jsem dávala z jednodruhové skleničky z DM. Pokud bych maso kupovala v normálním obchodě, vždycky bych brala libovější druh - hovězí zadní, krůtí prsa, kuřecí prsa atd. Zeleninu jsem vařila a dávala do skleniček (nenadýmavé druhy jako mrkev, cuketu nebo dýni) nadýmavé jsem taky mrazila do tvořítek a přidávala pro chuť třeba dvě kostičky. Přílohu jsem vařila obvykle na dva dny a nechávala v lednici, když mi ujela ruka s rýží, těstovinama nebo jáhlama, tak jsem klidně taky mrazila. Jediný co jsem nemrazila jsou brambory, to se neosvědčilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rono,o tech kuratech mi rikala kamoska,taky kupovala bio,ale z te ceny se mi protocily oci,i kdyz cele kure by malys mel nadlouho…
bydlim na vesnici,tak mozna kure,slipka by slo nejak poshanet…
a treba taryze je dobra klasik a nebo natural?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, domácí kuře by bylo určitě super, teď jsem našla farmáře, který sice nemá nálepku bio, ale chová drůbež normálně s výběhem, ne v hale a má kuře o 100 Kč na kilo levnější než bio kuře. Bydlet na vesnici určitě se poptám. Nejsem maniak, kterej kupuje jenom bio maso, jenom se mi příčí kupovat ty vyhnaný chudáčky u nás v supermarketu. Rýži kupuju kulatozrnnou, která se, na rozdíl od parboiled, rozvaří skoro na kaši a nemusela jsem jí mixovat (tedy ze začátku jsem mixovala, ale zrovna rýži velmi krátce. Natural nekupuju - mám zafixováno, že děti nemají jíst celozrnné věci a natural rýži za „celozrnnou“ považuju. Ale nejsem odborník, tak doufám, že tu necintám blbosti. Jinak těstoviny kupuju buď kuskus nebo těstovinovou rýži, taky si s ní mládě hodně brzo poradilo a nemusela jsem mixovat nebo krájet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oki,poptam se,kuskus je mnamka .ten rada delam,je to rychlovka…vlastne mas pravdu,natural ryze je blbina…to asi pro starsi dite…ja mam rada celozrne veci,tak pro maleho musim kupovat normalni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nakupujeme už dost dlouho v Bille a tam je zelenina vynikající i v zimě. Zrovna dneska jsem koukala odkud že to všechno dovážejí: brokolice ze Španělska, zelené fazolky z Egypta, borůvky z Argentiny, atd.. Syn miluje banán s borůvkami. Tak proč mu to jedno týdně nedopřát. Maso je dobré z Makra nebo Globusu. Já nakupuji buď v Bille nebo v Makru, tam mají výborné telecí. Telecí jsem zatím u žádného řezníka taky u nás v okolí nesehnala. Ale zase co nakupuju u řezníka je pro syna vepřová panenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nedávno jsem měla podobnou diskusi,teda o zelenině,jakou dávat přes zimu,když ze supemarketu je bůhví odkud,tak jsem koupila jednodruhovou mraženou-baby karotku,brokolici,špenát,květák a je to pěkně na kousky a uvařím jen přílohu(brambory,rýže) a k tomu kousek té mražené zeleniny.Maso jsem ještě pro malou nekupovala,kupuji ve skleničce v DM a přidám k zelenině,mám ted plnej mrazák tak to maso už nemám zatím kam dát.A ovoce kupuji zatím jen ve skleničce a přidám na svačinku do kaše a má tu skleničku na dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky a kdyz zamrazujete,tak do ceho davate???treba do sklenicek a nebo treba via poharku od aventu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit