Maminky prvňáčků, prosím o radu

211
26.5.16 22:15

Maminky prvňáčků, prosím o radu

Maminky prvňáčků, prosím vás o radu :kytka:

Mám doma prvňačku. Máme p. učitelku, která má trošku zvláštní metody.Dnes mi volala maminka, která sedí s naší Verčou a je z té naší učitelky taky celá vedle.

Paní učitelka nám píše na internetové stránky plány na 14 dní a co máme s dětmi procvičovat (paradoxně pak tvrdí, že se s nimi učit nemáme, tak nevím co vlastně chce).Ale zjistila jsem že realita je jiná a to co tam píše nedělají. Známá s ní dnes mluvila po telefonu. Úkoly domů nenosejí-měli ho snad 3 krát za celý rok. Nenosejí domů učebnice, sešity, prostě nic. Takže vlastně nevíme co dělají, protože od dětí se to nedozvíme. :nevim:

Učitelka tvrdí že se s dětmi doma učit nemáme. Když z něčeho malou vyzkouším, tak zjistím že je dutá jak bambus. Takže obden jedeme matiku, čtení. Kdyby jsme se neučili, tak to by to dopadlo, učitelka rozdává prý i 4 a 5, tak bych nerada, aby je nosila i dcera.

Známá po ní chtěla půjčovat domů učivo a učitelka není ochotná nám domů půjčovat pracovní sešity ani učebnice, prý by jsme děti zbytečně přetěžovali?!

Mluvit se s ní rozumně nedá. Jediné prý co máme procvičovat je počítání aut venku a čtení nápisů na obchodech :pocitac:

Kdyby jsme se s holkou doma neučili, tak neumí nic. Její metody čtení byly taky na prd a až denním procvičováním doma a vysvětlováním se naučila číst.

Jednou je to dočítejte, pak nedočítejte, čtěte, nečtěte :zed:

A nejvíce tomu nasadila korunu, když řekla, abychom s dětmi přez prázdniny procvičovali jen čtení, matika je zbytečná :think:

Takže se děti nenaučí domácí přípravě a až chytí ve třetí třídě nějakou přísnější učitelku, tak nastane problém.

a teď k otázce: Nosí vaše děti domů slabikář, nebo matiku, nebo cokoliv? Mají úkoly? Máme nějakou domácí přípravu? Učí se dočítat? Děláte rozklady čísel? Učí se počítat s přechodem přez desítku, nebo bez přechodu? Já nemám tušení co vše vlastně mají umět :nevim:

Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
26.5.16 22:19

@edyta koukni na stránky školy, měla bys tam najít ŠVP a tak by mělo být napsáno co mají v 1. třídě zvládnout. Osobně si myslím, že už by měli umět číst a psát, počítat do 20 a myslím že i přechod přes 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.5.16 22:22

Ahoj, u nas ve skole v prvni a druhe tride taky nemaji ukoly, ale jednou za tyden maji nosit domu sesity a ucebnice, abychom se podivali a vedeli, co delaji (realita je ovsem nekde jinde :roll: ) Takze jsem taky nevedela nic, ukol dostala jen kdyz neco nestihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
26.5.16 22:23

Jsem dcera učitelky I. stupně a na vše, co se ptáš, odpovídám ano (popř. 1. třída už je s přechodem, do 20). Přístup vaší učitelky je hodně podivný, asi bych sepsala dopis za všechny rodiče a dala vedení, nejlépe, že pokud se nic nezmění, požadujete změnu učitelky (někdy stačí i pohrozit přeložením na jinou školu, na to hodně slyší, zvláště když se sejde více dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.5.16 22:23

Děkuji, kouknu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.5.16 22:24

Ahoj tak u nás…
Slabikář nosí, pokud mají ukol ze čtení- čtou pokaždé to co ve škole, tak i doma na procvičení.. Během roku se občas stalo, že nemuseli číst za domácí ukol- snad 5 krát..
Matematiku nenosí.. ale víme co probírají.. protože při ukolech donese sešit, takže víme, do kolika kdy počítali.
Ukoly máme každý den - u nás je to tak na 10 min, když neberu čtení. Většinou je to psaní, nebo něco do prvouky- včera proscičování hodin, matematika
U nás v matematice teď jedou slovní ulohy. Např. na parkovišti je 5 aut a 8 autobusů, kolik je tam celkem vozů.. atd. Nebo nakresli o 4 více než je na obrázků, počítání klasika do 20
Jinak u nás učitelka do notýsku píše k známce za co to bylo, např. čj- bě, pě, vě a známka a já už vím, co procvičovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.5.16 22:29

Ahoj, sice už mam doma druhaka..ale pamatuji si živé 1.tridu. Máme to tak vlastně doteď.
Každý den ukol-byt krátký máme. Aby si děti zvykly, ze úkoly budou… Každý den čtení 1 stránku z citanky, kt.nosi domu stále. Plus 1 úkol z napr. matematiky.Nic dlouhého, třeba jen 1cviceni z prac. sešitu nebo napsat 4 řádky z pisanky.
V patek úkoly nemáme, set mají dle slov p.uc.odpočívat :D
Myslím, ze na konci 1.tridy už byl přechod pres 10 s rozkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.5.16 22:33

Jinak teda máte teda drsnou učitelku teda.. to je snad poprvní co slyším, aby se doma děti neučily..
Unás naopak na schůzkách říkala, že stačí aspoň 10 min skládat písmenka- 10 min číst, ale zkoušet..
Bez slabikáře jak.. teď už u nás znají všechna písmenka, tak jiná kniha, ale během roku, fakt nevím..
NO a když třeba dětem něco nejde, tak jako jak??? To prostě jenom ve škole a pak jim nasolí špatné známky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
26.5.16 22:55

Taky prvně slyším, aby se děti doma neučily… Náš má všechny učebnice doma, pokud má známku v prac. sešitě, přinese i ten domů na můj podpis. Úkoly mají každý den stejné - matematika, čtení, psaní. teda aspoň za mě to psaní je sakra důležité zkoušet doma. Bez učebnice bys ani nevěděla, jak to písmeno má vypadat (některa–Velká písmena – jsou trochu jiná než my jsme se učili). Teď momentálně ještě nejsme na přechodu desítky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
26.5.16 22:58

Jinak si myslím, že bohužel je dneska spousta mamin, pro které jsou úkoly s dítětem žrout času a tuhle vaši zvláštní metodu uvítají. Takže za mě Bůh ví, zda by jsi se s jinýma maminama domluvila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.5.16 22:59

@Janasas když jim něco nejde, tak se to ani nedozvíme. Na třídních schůzkách mi tvrdila že u naše holky vše super-já si nemůžu pomoct, ale když má problém sečíst 7+8, tak je asi někde problém. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem nakoupila domů pracovní sešity. Ještě ke všemu mají Comennia Script, takže bych s ní nemohla cvičit psaní, takže jsem nakoupila i písanky. Čtení řeším slabikářem po bráchovy. Takže jsme vyplázli 1000 na učebnice do školy a k tomu dalších asi 500 na sešity domů :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.5.16 23:00

@Lidulla ano to je pravda, na třídních schůzkách jsem se setkala s maminkami, co říkaly učitelce, aby jim hlavně nedávala úkoly, že na to nemají čas :think: Chudáci děti. Jednou v tom budou plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
26.5.16 23:01

No pokud to ten trouba nenechá ve škole tak učebnice a sešity nosí domů, počítají do dvaceti s přechodem přes deset. Úkol je skoro každý den z písanky a majiky, občas prvouka. Zatím jsme četli jen ze slabikáře, ale dnes jsem začali číst knížku pohádek.
Taky rozdává pětky, do žákajdy píše jen některé známky a co mě nejvíc ser… že jim občas rozdá prázdné nenalinkovaní papírky a na ty píšou diktát. To bych jí nejradši vyliskal. Na začátku roku si napsala že máme pořídit linkovanej sešit na diktáty, po dvou neúspěšných pokusech jsem sešit vyhodil a koupil s pomocnými linkami pro prvňáky ( to v zápětí udělali všichni rodiče) takže OK píše se do linek a ona jim prostě udělá takovou prasárnu že píšou přepadovky na její lístečky úplně bez linek. Samozřejmě je to pro ně natolik složité že napíší jedno dvě slova a potom to vzdají, takže skoro všichni 4-5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
26.5.16 23:03

Ale náš se teda taky ještě 7+8 neučí, ale musí to přijít kažkou chvíli. Učí se jen např. 11+7, 18-6 atd, ale ne přes desítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
26.5.16 23:06
@Lidulla píše:
Ale náš se teda taky ještě 7+8 neučí, ale musí to přijít kažkou chvíli. Učí se jen např. 11+7, 18-6 atd, ale ne přes desítku.

u nas jedou 12-8+10… mají to normálně v učebnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati