Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, čtu si tady vaše příběhy a teda běhá mi mráz po zádech. Jsu ve 25tt a je mi do pláče z toho, co vše se může stát!!!! Zažili jsme si nervy při tripl testech, kdy mi možnost Dawna vyšla 1:15 a pak následoval odběr plodovky ateda těch 14dní čekání bylo na umření. A teď koukám, že to zdaleka nemusí být poslední stres… Těhu je asi o krásném období, které je ale plné strachu a nejistoty. A zajímá mě jedna věc… Ať už jste o miminko přišli jakkoliv… VŽDY to bylo bez jakýchkoliv příčin? Třeba ty těhu ve 20tt a výš, když třeba mimi umřelo, přestalo bít srdíčko atd… na sobě jste nic nepoznali? Žádnéj výtok, křeče… cokoliv neobvyklého? To jste prostě došli v klidu na UTZ a najednou vám řekli, že je konec?!!! Držte se, máte můj obrovský obdiv!!!!!!!!!!! Asi si říkáte, prč sem chodím, když mám vše v pořádku, že se zbytečně stresuju, ale je dobře, že si to člověk může přečíst, víc si pak váží všeho a taky si myslím, že je lepší vědět, co se může stát, než když pak je člověk nepřipravenej a neví. A navíc, když mě prcek budí ze spaní a nenechá mě vyspat a já v bolestech chodím po bytě, tak po těchto řádkách, už NIKDY nebudu protivná, nebo nadávat. Teď vím, že za to mám být vděčná!!!!! Takže mu ráda budu sloužit i nadále, jako kopací míč, je to jedno! ![]()
AHOJ MAJO jo jo těhu krásně obodbí mateřství krásné období a i přesto já mám pořád strach někdy si říkám, že ten strach z toho co může být je už neúnosný a pak zjištuji, že nejsem sama kdo se bojí.
Ohledně tvé otázky ano my to měli jak píšeš vše v pořádku nebylo nic co by naznačovala že něco je špatně UTZ testy vyšly ok 32týden zlomový UTZ edwardsův syndrom se potvrdil ( náš příběh je popsaný někde jsem dala i odkaz ) donošení malého do cca38týden porod Filípek žil 2dny a pak umřel. Dále to popisovat nebudu akorát geneticky po testech mě i manžela jsme se prostě vlezli do 1% náhodná chyba chromozomu to byla bolestná blbá náhoda.
jsou tomu 4roky a pár měsíců co jsme se museli s tím smířit a naučit žít a prostě snažit se myslet pozitivně ( haha zní to divně v takové situaci člověk moc ničemu už nevěří
) ale zvládli jsem to s manželem společně a dnes máme 3 letou zdravou berušku a 6-ti týdenního broučka a já se pořád strašně bojím.
Dnes máme 2zdravé děti a
Ahoj. Já se taky přidám. Doktor mi ve 20tt řekl na ultrazvuku, že srdíčko není v pořádku a malý se nevyvíjí jak by měl. Chtěl těhotenství ukončit, ale já se pro to nemohla rozhodnout. Chlapeček vydržel ještě tři týdny. Kdybych nevěděla od doktora, že není v pořádku, nepoznala bych to dokud jsem nezačala rodit.
majo.. nejlepší je v těhu takový věci nečíst a prostě si to užívat, pokud to jde,,,, tobě to nepomůže, když si to přečteš, tomu dotyčnému, kterého to potkalo taky ne. a zbytečně jen stresuješ sebe a i mimčo…
Pokud by Tě to mělo potkat, nezmeníš to a tím, že budeš v pohodě a budeš se na mimčo těšit a budeš mu dopřávat pohodu a příjemné prostředí… můžeš riziko takových událostí minimalizovat…
já takové věci prostě nevyhledávám, ani když nejsem těhotná…
Ahoj KUNHUTO: Záleží na názoru a úhlu pohledu na tento problém. Já si nemyslím, že stresuju sebe, nebo že škodím miminku, protože se u těchto řádků ani nehroutím, ani nepanikařím. Jde mi je mráz po celým těle, ale to někdy i při večerních zprávách… Ba naopak mi přijde hnusný, že když já jsu v pořádku, tak se obracet zády k tomu, co se děje jiným. Jsou to taky lidi a trpí a mě zajímá, co se může stát, protože až se to stane, najde se dost lidí, kteří svoji nevědomost dávájí za vinu ostatním. Prostě podle mě je dobrý vědět a proto sem chodím. Ty sice takovýhle věci nevyhledáváš, ale přesto jsi na stránkách „maminky se špatným koncem…“
Neber to osobně, nebo zlě, ale uznéj, že úsměvný to je
Měj se krásně a ahoj někdy na těch příjemnějších stránkách ![]()
ahoj ketty? Máš muj velky obdiv dvuj přiběh tak trochu sleduji a gratuluji k druhemu mimiskovi,jak jsito všechno zvládla.Já přišla o Adélku letos v unoru zemřela po třech dnech ve 32 týdnu chtěla bych to skusit za rok znovu ale nejsem tak statečna mam velky strach .Mam doma už dvě dcery 11,8 let Adélka mněla byt ten mazlik ale jek říkam už nemam tu odvahu cokdyž to zase nedopadne už to nechci proživat znovu,proto že jsi to zažila tak víš očem píši.Zpozdravem DáŠA
ahoj,my jsme čekali dvojčátka a doktor mi řekl ve7t.t že jedno umřelo,hodně jsem to obrečela ale ted mám aspon ztoho těhotenství krásnou skoro6.měs holčičku
ahoj katty fakt tě strašně obdivuju jak si to vše vzládla,smekám před tebou a at tě ted už provází jen štěstí
Od zítřka už jen vzpomínka. Dnes jsem byla na UTZ. Doktor mi oznámil, že tam jsou zbytky zárodku. Zítra musím na umělé přerušení. Je to hrozný pocit jak, když něco končí. Jsem na dně. Nedá se to ani popsat!
Snad to zítra přežiju. Celý den roním slzy. Nikdy bych si nic takového nepřipustila. Navíc máme 6.11.2010 svatbu. A teď takový šok. Přijde mi to, jak když bych to malé stvořeníčko zabila. Je to hrozný. Asi nebudu spát celou noc. Jede tam se mnou snoubenec. Věřím, že mě hodně podporuje a já ho mám moc ráda.
nebezpečí potratu je největší v době do konce 3.měsíce. V těchto dnech se totiž rozhoduje o tom, zda dělení buněk a jejich specializace proběhnou správně. Pokud tomu tak není, reaguje tělo vypuzením embrya. A to se stalo právě mně!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.