Maminky v Nizozemí

39
18.4.13 22:53

maminky v Nizozemí

Jak se Vám žije s malými dětmi v Nizozemí? Máte nebo hledáte si tady práci? Je tu někdo z Noord Brabant?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
18.4.13 23:18

Ahoj, ja jsem v Uithoornu, kousek od Amsterdamu:) a s mym mimcem se mi tu zije dobre, jsem tu teprve dva a pul roku.. a jsem spokojena.. vzdycky bych byla radsi v cesku, ale jsem tu kvuli manzelove praci… asi na hodne dlouho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
18.4.13 23:18

Jo a praci si zati nehledam, chci byt s malou aspon tri roky doma…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
19.4.13 09:15

Ahoj a mas tu kamaradky? umis holandsky? ja se snazim ucit, ale mam 2 deti 21mesicu a 3 mesice tak to nejde lehce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.4.13 11:53

@misapetrik jo nejake kamaradky tu mam a dokonce i jednu cesku, jinak takovou vsehochut, ale holandanku tu za kamardku nemam:D holandsky moc neumim, vetsinou mluvim anglicky, je to pro me pohodlnejsi, ale od zari se chystam zase po vecer do skoly, tak doufam, ze se zleepsim a anglictinu budud pouzivat min a min..se svyma kamaradama a znamyma mluvime s manzelem anglicky, jak jsem psala, zadny holandsky tu nemame a navic i s manzelem mluvim anglicky, neni cech, ale ani holandan:) takze nevim, jestli se tu anglinu odnaucim, ale budu muset, uz kvuli dceri, az pujde do skoly.. Ja mam zatim jenom jedno dite, 4 mesicni.. a rodila jsu tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
19.4.13 17:30

Ahoj
kluk 21 mesicu se narodil v Podoli, holcicka 3 mesice tady v nemocnici Breda. Jak dlouho tu jste? my rok a neco. Manzel je holandan, znam jeho zname. a take jsem tu potkala nejake cizinky i cesky, ale obcas mi chybi stare kamaradky z CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.4.13 18:25

@misapetrik ja jsem tu dva a pul roku, manzel je turek, ale dostal tady ihned nabidku obcanstvi kvuli pracovnimu postu, ktery tu zastava.. asi nechcou aby jim utekl:DD Tak s holandanem, to mas jisty, ze zachvilku budes mluvit holandsky lip nez cesky a hlavne se naucis s detma, to mas lepsi startovaci pozici.. je fajn kdyz jeden z paru je ze zeme kde zijete, my jsme tu uplni cizinci.. ted jedu na mesic na prazdniny do ceska, tak uz se moc tesim, moje ceske kamaradky a rodina mi moc chybi, ale vedela jsem, ze s manzelem v cesku nezustanem..nastesti, ze existuje Skype:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
20.5.15 18:36

@misapetrik @denizperi Ahoj holky bydlite jeste v holandsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.2.16 12:31

Obnovuji diskuzi!
Hledám kamarádku v okolí Den Haag, popřípadě Delft. Čekám první mimčo, přes den, kdy je partner v práci, tak jsem sama doma a už mi to leze na mozek…Hledám kamarádku (děti vítány!!!) do parku, na procházku, na návštěvy a kafíčko :) Prostě kamkoliv, pokecat, probrat život, najít si nějaký koníček :kytka:
Pokud je na tom některá z vás obdobně, budu ráda, když se ozveš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí