Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, ja teda nejsem zaregistrovana tady na emimino, ale jsem castym ctenarem
pristehovala jsem se s dcerkou a manzelem do Chyne na zacatku roku, takze taky nove ![]()
Market13 píše:
Dobry den, ja teda nejsem zaregistrovana tady na emimino, ale jsem castym ctenarempristehovala jsem se s dcerkou a manzelem do Chyne na zacatku roku, takze taky nove
jů to je super .-) my budeme doufám bydlet od 1.3. už máme klíče stačí se jen nastěhovat ráda se sejdu,:) můžete mi ukázat vesnici a tak
budu celý dny sama dama přítel má práci a potom zkoušky s kapelou
kolik je dceři?
Ahoj, právě tu čtu, že se máte stěhovat do Chýně. Jak se vám tu líbí? Jestli tu tedy už někde bydlíte. My tu chvilku bydlíme a tak si zvykám ![]()
Ahoj mě se tu moc líbí kde bzdlíte asi v těch nových domech nahoře
máte prcka? ![]()
Vážně? A odkud jste se přistěhovali? Ano, bydlíme nahoře, ale jsme v pronájmu. Vy bydlíte dole? Máme prcka 5 měsíců ![]()
Ahoj. Tak my bydlime v chyni uz 6. rokem a mame 2letou holcicku. Na zacleneni mezi maminy doporucu dojit do naseho materskeho centra dole ve vsi. Az do konce cervna bude kazdou stredu od 16 hod.
At se vam v Chyni libi.
Ahoj. Ráda bych se zeptala, jak jste s Chýní spokojené? Chceme tam koupit podkrovní byt.
Tak mě zajímají Vaše zkušenosti ![]()
Ahoj.
No my jsme v Chyni docela spokojeni, mnoho se za tech skoro 7 let zmenilo. Jezdi se vice busu, mame hriste pro deti, obchudek, misto kam v lete zajit na zmrzlinu apod.
Samozrejme jako vsechny primestske satelity je tu narvano ve skolce, takze se trilete deti nedostanou. Jestli chcete jit do podkrovniho v bytovkach podel trate, tak bych par negativ videla, ale to je spise na soukromou zpravu. My osobne bydlime take v bytovce, ale s balkonem.
@Dadulezchyne píše:
Ahoj.
No my jsme v Chyni docela spokojeni, mnoho se za tech skoro 7 let zmenilo. Jezdi se vice busu, mame hriste pro deti, obchudek, misto kam v lete zajit na zmrzlinu apod.
Samozrejme jako vsechny primestske satelity je tu narvano ve skolce, takze se trilete deti nedostanou. Jestli chcete jit do podkrovniho v bytovkach podel trate, tak bych par negativ videla, ale to je spise na soukromou zpravu. My osobne bydlime take v bytovce, ale s balkonem.
dekuji za info. Byt je v ulici U Drahy. Muzes mi prosim napsat do sz ty negativa? Dekunu
Ahoj,
opět podobný dotaz, jak se žije v Chýni v roce 2015
? Máme tam vyhlédnutý byt, ale nejsme si jisti, zda tam není až příliš venkovské prostředí
. Jak je to v Chýni s obchody (nebo obchodem?), školou - je tam 1. stupeň, kam jezdí do školy starší děti? Jsou tam nějaké kroužky pro děti, mateřské centrum, cvičení pro maminky/dospělé? Vy, kdo tam bydlíte, neděláte jen řidiče dětem?
Moc díky za odpovědi!
Ahoj,
uz jsem tu psala..ale tak tedka aktualne k dnesku ![]()
Pokud mate vyhlidnuty byt v bytovkach u trati…tak bydli se v nich dobre…krasne izolujou a topi se jen obcas..celkove naklady na provoz minimalni.
Co se tyce obce..ano, je to vesnice..i kdyz vetsina lidi bydli v satelitu. Vetsina lidi na pozdrav odpovi a pokud jste spolecensti, tak si brzo najdete spoustu kamaradu a stejne tak Vase deti. Pokud mate radeji svuj klid, tak holt muzete vse ignorovat a byt doma ![]()
Obchod je dole ve vsi..tzv konzum..maji ho Vietnamci a tak tam najdete vsechno mozne..je to super..kdyz se cloveku nechce do Hostivic, Rudne ci Zlicina..tak tam toho dost sezene. Skola je momentalne jen pro prvni stupen, ale zada se o dotaci na novou velkou 9tiletou skolu a pokud to vyjde (coz snad vyjde) tak to bude super. Starsi deti momentalne jezdi ruzne..do Prahy, Rudne, Hostivic..ale do budoucna maji vsi kolem plno a tak asi zbyde jen Praha. Moje dcera jezdi i do skolky do Prahy, stejne manzel jezdi do prace do Prahy, tak ji vozi. Pocita se take s pristavbou jeste dvou trid ve skolce…nyni ma kapacitu 97 deti..ale jelikoz se v Chyni rodi kolem 50 deti rocne, tak se dostanou az 4leti.
Krouzky jsou ve skole..jinak tu funguje soukrome CS STudio, kde jsou krouzky jako judo, aerobik pro deti, anglictina apod. Tam take funguje cviceni pro dospele, dale dole v telocvicne nad bowlingem. Materske centrum momentalne nefunguje…pred rokem jsme skoncili. Pokud by se nasly tak dve aktivni maminky, co by do toho zas se mnou sly, tak verim, ze by se dalo zas zprovoznit.
Ridice samozrejme clovek dela, ale funguje i MHD autobus a i vlak do PRahy a Hostivic.
Vice info najdete na chynskem foru…a nebo me muzete kontaktovat. Doporucuji si Chyni projit, zajit na OU se zeptat, mluvit s mistnimi, kouknout na spojeni MHD nez koupite byt. Aby jste se pak nedivili, ze to neni to, co hledate.
Preju stastnou ruku pri vyberu,
Dadule
@Dádule Děkuju za vyčerpávajcí odpověď. Na stránkách jsem našla jen hasičský spolek, tak jsem se bála, že tam žádné kroužky a zájmové aktivity nejsou.
Ahoj holky z Chýně,
nastěhovali jsme se do Chýně v prosinci 2014, Anička dcera se mi narodila ke konci ledna 2015.. Bydlíme u dráhy a stále brázdím za barákem cyklo stezku a chodím ulicemi Chýně a hledám nějaké maminy, které by se chtěly třeba občas sejít projít se, pokecat, kafčo, atd.. ale mám smůlu, jsem z toho už dost smutná, chybí mi kontakt, jsem jen s malou celé dny.. Najdu nějakou mamču? Jmenuju se Bára, je mi 27 a rozumím si celkem s každým.. Už mě nenapadlo nic jiného, než zkusit to tady na e-miminu.. tak, že bych měla konečně štěstí? :.)
Zdravím během dvou týdnů se budeme stěhovat do chýně u Prahy, nikoho tam neznám tak to zkusím zde jste tu někdo z chýně?