maminky z Ostravy

65
6.3.06 21:16

maminky z Ostravy

pojdtě si povídat a prozradit a tím se podělit kde nakupujete pro děti a jak a kde chodíte s dětmi:-))Mám první dítko a tak zkoumáme co je tady v Ostravě,ale zatím nic moc tak snad nás inspirujete:-))
Předem děkuji za inspiraci
Marcela a Táda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
6.3.06 21:51

Ahoj Marcelo,
hodně záleží z které části Ostravy jsi. Já jsem ze Zábřehu, oblečení a drobnosti nakupujeme v obchodě „Mašinka“ naproti Kotvy, frajerské kousky HM, CA.
Co se týče procházek, tak zatím chodíme hlavně kolem cest, kde se něco děje :-) S maminkama z deníčku Severomoraváček se scházíme v cukrárně ve Špalíčku v Hrabůvce.
Chodíme plavat do Atomu, do mateřského centra zatím ne, ale chystáme se tam :-)
Martina a Filip (14,5 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
6.3.06 22:03

Ahoj, my jsme ze Svinova, tady nic není, tak chodíme na procházky do parku v Třebovicích nebo do Poruby, tam na Alšově nám. v sekáči Slůně se oblékáme a plavat zatím nechodíme nikam, protože se nám BC Kenny v Porubě moc nelíbí. Jak je to v Atomu (za kolik, kolik lekcí, náhrada za nemoc atd?

Užívejte miminek, než z nich budou puboši. :lol: Evca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
6.3.06 22:19

Ahoj Maxiku,
v Atomu plaveme s Plaváčkem (plave tam i Kenny). 10 lekcí stojí 1600 Kč, což je dost. V jednom kursu se oficiálně dají nahradit 2 lekce (ale dá se domluvit i na větší náhradě, je tam opravdu vstřícný přístup). Oproti Kenny je řízená lekce ve vodě delší - 15×30 min, méně se potápí, používá se více hraček. Voda mi přijde dost studená. Zázemí je celkem slušné, mimča se svlékají v herničce, kde jsou k dispozici lehátka s podložkama, hračky, ohrádka.
Nemůžu srovnávat plavání 6-ti měsíčních dětí, do Plaváčku chodíme od 12 měsíců, před tím jsme chodili do Kenny na Čapkárnu. Tam byla voda teplejší, zázemí také dobré, bazén nehezký, ale čistý, lekce kratší. Odešli jsme, protože zdražovali a celkově se nám nelíbil přístup majitelky.
Martina a Filda 14,5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.06 22:22

Ahoj, ja jsem taky z Ostravy, z centra, ale momentalne ziju na Mallorce, takze se omlouvam ze sem lezu. Protoze neporadim ani plavani, ani obchudky, nic. Spis si to rada od vas prectu az pojedu domu at vim kam zajit. Ale mam jednu kamosku, je z centra, vedle socialky jak je jazykovka,na Hornicke ul. Jmenuje se Zuzka a ma dvouletou Terezku. Kdybyste ji nekdo znaly, dejte ji vedet prosim. Nemuzu se s ni nijak spojit, na mejly neodpovida, tlf nemam. At se proste ozve Pavlusce na Mallorcu.
Tak predem diky a ahojky Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.3.06 07:57

Ahojky,já jsem taky z Ostravy - Výškovic.Nakupovat chodíme různě,ale osvědčil se mi obchůdek na poliklinice v Hrabůvce,mívají tam krásné věci,jinak v Schoppingparku je taky pár obchůdku, občas mrknu do Karolíny do Chicca které je i v Carrefouru,nebo do Špalíčku Hrabůce.Jinak jezdím do Starého města,nebo Studénky :wink: ..Na procházky chodíme tady u nás kolem Odry,jsou tady velké louky,no nádhera,máme pejska,takže ten se při nich taky vyřádí, až bude pěknější počasí,tak se s jednou maminkou chystám občas do Bělského lesa,ale podotýkám, že tam opravdu jen s někým,sama bych tam asi nešla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.3.06 11:13

Ahoj,
já jsem z Ostravy - Poruby. Nakupovat chodíme na Hlavní třídu, blízko Alšova náměstí je levný obchod s oblečením a pak ještě dvě prodejny Batole a Woko. Na procházky chodíme do parku blízko mého bydliště (zastávka Duha - 7. obvod) nebo do místního lesíku. Chystáme se od dubna na plavání a vypadá to na hotel Atom, protože v Porubě je moc málo vody. A ještě chodíme každý čtvrtek do MC Krteček. Je tam moc hraček a malý si tam dost vyhraje, jenže trošku negativně hodnotím organizaci - moc dětí různých věkových kategorií najednou, což přináší i mnohé nechtěné úrazy.

Radka a Radimek 10,5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.3.06 11:19

Radko, už máte to plavání zamluvené? Nemůžu to na netu najít. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.3.06 11:37

Zamluvené to ještě nemám, ale zítra je v Atomu beseda s maminkami s možností se rovnou i přihlásit na kurz, který má začínat začátkem dubna.
WWW stránky od Kenny jsou www.bc-kenny.cz , ten zápis je (http://ostrava.bc-kenny.cz/…do_kurzu.php)
Ta beseda je v 13.00 hod.
Já jsem se zatím rozhodla pro Kenny, protože jsme tam chodili i na vaničky a byli jsme celkem spokojeni, hlavně s programem atd. Ale je fakt, že jsou dost drazí…
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
7.3.06 16:03

Ahoj Maxiku,
jsem z Poruby ( dole na Hlavní, takže do Svinova kousek :) ). Procházky? Třebovický park taky známe ( i hospůdku u hřiště - v létě s manžou pivní zastávka :) ), nijak okolí - parčíky, dětské hřiště na 5. obvodě - vedle soudu, samozřejmě MC Krteček ( my chodíme v úterý nebo v pátek - pokec s kamarádkami). Nákupy ve Woku a teď otvírají pobočku Světa kočárků ( je i v Hrabůvce ve Špalíčku) na Hlavní, zast. Nezvalovo nám. (naproti Droxi, býv. OP Prostějov).

Pa Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
7.3.06 20:04

Marinko,
proč se bojíš Běláku? :lol: :lol: :lol: Asi to tam moc neznáš, protože se tam (přes den) není absolutně čeho bát! Dopoledne se to tam hemží maminkami s kočárky, důchodci s pejsky, sportovci…odpoledne rodinkama, atd. A přes víkend je tam hotová promenáda. Máme ve Staré Bělé zahradu, v létě tam jezdím na kole přes Bělák klidně i ve 20hod…no pěšky ne, to je fakt. Ale jinak tam chodíme na pískoviště nebo se jen projít, tak se na jaře klidně můžete přidat! Bude nás víc, nemusíme se bát vlka nic!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.3.06 21:45

Ahoj maminky:-)

No koukám jak ná¨s maminky inspirují:-)Jsem ráda za tolik nápadů,protže my jsme z Vítkovic a tady toho moc není:-((tedy není to nic na procházku s dítkem.en je škoda že jste většinou všechny z Poruby a odjinud:-)Ale třeba písne maminka která nám bude blíž:-))
Jinak my hodně nakupijeme v Hrabůvce jak už tady psaly některé maminky (jsou tam fajn obchůdky),pak tak v Porubě(ale to máme trochu z ruky),ale jinak v centru a v Carrefourru,v OC Karolína a to jejich Chicco je nanic,nic moc tam nemají.
Už se těším na další inspirace:-)
 M+Táda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
7.3.06 23:21

Marcelo a ostatní,
v Hrabůvce a Zábřehu je nás strašně moc, vlastně většina je z jihu. Přijďte mezi nás do Severomoraváčku, kámošek tam najdete víc než dost.
Naše pravidelné čtvrteční dýchánky v cukrárně jsou super, my polpkáme a děti se vyřádí. Přijďte, budem se těšit! Hehe, to jsem ale agitátorka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
8.3.06 12:23

Marcelo, když jsi z Vítkovic, máš to blízko na plavání do Vítkovické nemocnice, plave tam Delfínek. My tam chodíme a jsme spokojení.Jinak ještě chodím pravidelně s malým do mateřského centra Chaloupka, je to u hotelového domu Jindřich. http://rcchaloupka.unas.cz/

Nakupujeme různě, někdy v Chiccu nebo v Prioru na náměstí.Ale většinou se snažím nakupovat oblečení levněji. Buď v Leoně ( dětský sekáč a bazar u nové radnice, naproti vědecké knihovny) nebo v Red Bushi (to je na rohu, hned vedle Bati v centru, mezi Baťou a mostem M.Sýkory).Mají tam nové věci za slušné ceny. Není to úplně nejlepší kvalita, ale na tu chvilku, než z toho vyroste je to většinou super. Musíš trochu vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.3.06 23:15

Ahoj Marcelo,
my bydlíme v Heřmanicích a uznáš jistě, že ve Vítkovicích toho máte určitě víc :-) :-) :-)
Plavat chodíme Na Čapkárnu do Kenny BC a jsme spokojeni. Líbí se nám hlavně zázemí (herna, převlékárna, sauna apod.). Bazén je sice malý, ale podle toho je taky určen počet plavajících. Ve Vítkovicích se plave v Atomu a v nemocnici, stačí si jen vybrat.
Věci převážně naštěstí dědíme (máme dvě starší sestřenice), ale jinak nakupujeme v různých sekáčích (převážně náhodně) a hezké věci v Shopping Parku v H&M. Jiné zboží (hrnky, lžičky, dudlíky apod.) především ve Woku (v Hrabůvce v Poliklinice, druhé je pak v porubě na hlaní třídě) nebo v Chiccu v Carrefouru nebo v Sam Baby (Prior v cenrtu na náměstí nebo Karolína). Myslím, že i jakékoli obchodní řetězce nabízejí dost věcí. A když mají nějaké „výhodné akce“ :lol: , je dobré nakupovat i tam.
Myslím, že v Ostravě je toho celkově docela dost. Bydlela jsem předtím v Bělském Lese a při procházkách našla spoustu obchodů v Hrabůce a přilehlých částech. Procházky tam vůbec byly fajn, na to teď vzpomínám, protože tady jsou zničené cesty a všude štěkají hysteričtí psi :-(

IvaPe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect