Mamka drbna

Anonymní
31.3.25 20:21

Mamka drbna

Zdravím,

dostala jsem se do nepříjemné situace. Už nějakou dobu chodím vypomáhat ke koním do jedné stáje. Bohužel jsem měla takové složitější období a cca měsíc jsem tam nebyla. Jinak tam jezdím moc ráda.
Moje maminka je takový starostlivý typ a tak se rozhodla vzít věci do svých rukou. Bohužel velmi nevhodným způsobem. Napsala totiž naší hlavní jezdkyni a zároveň kamarádce a “organizátorce” nás děvčat, co ke koním docházíme. Ptala se jí, zda se něco stalo atd., ale zároveň při tom využila veškeré drby, které kde o stáji sesbírala (není úplně nadšená že tam chodím).
Drby jsou to velmi nepříjemného charakteru, typu že majitel stáje, který je zároveň její přítel, je agresivní alkoholik, že pokazil atmosféru ve stáji, že ona sama není v životě šťastná apod. Mamka to “navlékla” tak, že jsem jí tyto informace podávala já. O tom, že zprávu psala, mi samozřejmě nic neřekla, dozvěděla jsem se to až od adresátky (ne nijak konkrétně, jen že jí mamka psala, že nejsem ve stáji spokojená, detaily mi řekla přímo mamka). Je mi to velmi nepříjemné, na vztazích ve stáji mi opravdu záleží, nerada bych před adresátkou zprávy vypadala jako nějaká rozvracečka, drbna a milovnice senzací.
Co si o tom myslíte? Máte nějakou radu, jak situaci vyřešit? Zatím jsem adresátce jen napsala, že jsem o žádné zprávě nevěděla, že mamka má ve zvyku věci hodně řešit, a že z mojí strany je všechno v pořádku. Mám zavést při vhodné příležitosti řeč i na zmíněné drby? Adresátka je moc fajn, ale ve stáji jsem krátce, zas tak moc se neznáme…

Moc děkuju
Z pochopitelných důvodu anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
31.3.25 20:28
@Anonymní píše: Více

a odkud se mamka všechny tyto drby o stáji dověděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 20:31

@stinga Něco zřejmě od jedné paní, která má statek ve vedlejší obci. Moc se nemusejí, každá má odlišný přístup ke koním i k životu obecně. Ale zároveň, mamka je taková, že ráda věci zveličuje, překrucuje atd. Takže bůhví, co se vlastně dozvěděla a v jaké podobě to pak poslala dál.

• Citovat
  • Upravit
8527
31.3.25 20:41

Já myslím, že to, co jsi ji napsala stačí. Nerozvaděla bych drby, k čemu. Navíc uvádíš, že tam jsi krátce tak co se do toho plést. Mamku bohužel asi už nezměníš….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 20:42

@izabe Asi máš pravdu. Jde mi hlavně o to, aby si nemyslela, že ty drby šířím já.

• Citovat
  • Upravit
35864
31.3.25 21:00

Já bych se o tom při setkání asi okrajově zmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 21:02

@JancaS84 A co přesně bys řekla? Právěže tápu, vůbec nevím jak na to.

• Citovat
  • Upravit
1972
1.4.25 09:36

Omluvila bych se jí, vysvětlila, že je mama drbna a mámu bych odstřihla od infa. Už bych jí neříkala nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
1.4.25 09:44

Starostlivy typ? Tva matka je silena manipulatorka a lharka k tomu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
1.4.25 10:15

No ty kokos. Začala bych tím, že bych matku naprosto a zcela odstřihla od veškerých informací o mém životě. Nevím kolik ti je. Ale pokud jsi plnoletá opravdu dbej na to aby se nedozvěděla ani nic o tvé další budoucí brigádě. Protože obávám se, že tady ti to už pokazila.
Jinak promluvit si s matkou bude asi zbytečné. Tento typ člověka těžko uzná chybu. Každopádně ty z toho musíš vyvodit důsledky. A chránit do budoucna sama sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 13:45

@Karinkas Takže myslíš, že vztahy tady už jsou nenávratně v …? Moc by mě to mrzelo.

• Citovat
  • Upravit
2656
1.4.25 14:24

Tak hodně záleží. Na tvém místě bych to určitě celé ještě vysvětlila šéfové. Nejspíše bych jí zavolala a vysvětlila hlavně odkud tvá matka ty drby má. A pokud jste kamarádky jak píšeš je tu šance, že to pochopí. Ale pokud to tvá matka opravdu prezentovala tak, že to šíříš ty. Není to vůbec ideální. A polož si otázku. Chtěla by si v týmu mít někoho kdo o tobě a pracovišti šíří pomluvy?
Přeji ti ať to dobře dopadne a sama vlastně doufám, že se pletu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 16:31

@Karinkas Moc děkuju za psychickou podporu. V neděli se uvidíme osobně, tak se jí asi radši omluvím z očí do očí, přijde mi to takové “férovější” a navíc se emoce nás obou přeci jen stihnou trochu uklidnit. Co si budeme povídat, jsem pořád hodně naštvaná a zklamaná, a myslím že ona to vnímá podobně. Jinak není to moje šéfová a stáj není brigáda, ale to je vlastně jedno - tím že jsem tam dobrovolně a ve volném čase, o to větší (spolu)zodpovědnost cítím za vztahy a atmosféru v týmu. Kamarádky úplně nejsme, vzhledem k tomu, že jsem ve stáji krátce, ale vždycky na mně působila velmi mile, tak uvidím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.25 16:37

@PaníBovaryová Upřímně vlastně ani nevím o co jí jde. Na jednu stranu má o mně pořád starost, jestli se ve stáji něco nestalo, proč tam nechci atd., a na druhou se evidentně všemi možnými prostředky snaží mi moje působení tam jak se říká “osladit”.

• Citovat
  • Upravit
12612
1.4.25 16:42

Z „podobnych“ duvodu mame o svem soukromi a jinych vecech vubec erikam, staci se prokocnout a je plny pytel nevyzadanych rad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová