Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ludmilaadamkova píše:
Takovej příklad monologu když jdeme do školky…Mami koukej?? to jsou vlaštovky.. proč sedí vlaštovky vždycky na provaze? (el. vedení)
to je elektrické vedení…
jako eletrika? a proč je to nebolí?
(wtf jak ji mám odpovědět aby to 3,5 leté dítě pochopilo)
mami a hele tam jsou i velký to jsou paní učitelky… (holubi) proč vlastně musí dávat paní učitelky na děti pozor? aby je eletrika nepraštila?
a mami oni tam jsou jako ve škole a učí se? A proč se učí?…
koukej píírko mami mami!! koukej!! já ho ukážu paní učitelce a dám si ho do šuplíku… jé šnek mami proč má šnek sliny? on dělá bubliny jako bublifuk? můžu si ho vzít do školky..
a takhle jede celou cestu…
To je náhodou roztomilé. Taky máme 3,5 letou dcerku a vysvětlování mě povětšinou baví. Proč není horník spíš dolník, když je dole? Ale co mě nebaví je ta fucking rýma, kterou už má 14 dní.
@Sadman píše:
To je náhodou roztomilé. Taky máme 3,5 letou dcerku a vysvětlování mě povětšinou baví. Proč není horník spíš dolník, když je dole? Ale co mě nebaví je ta fucking rýma, kterou už má 14 dní.
Dvouletý a neustále se mě ptá „Co to je“, pořád na vše, stůl, oči, boty, každý den dokola. Uz mi z toho je_be, a vidím, že bude hůř.
Mami podivej se jak…Hm, hezky…Mami! Podivej se OCIMA! (prevzato od Skavickych)
Jezismarja, „mami koukej, jak… " ted mame imrvere
A kdyz nas chce necim prekvapit (ze se dobrovolne prevlikne napr.), tak dokud to nema hotovy, tak porad jede "nekoukej se na me! Nekoukej se na me!“ ![]()
Jo a „mami koukej“ je jistota, kdyz prebaluju dceri 💩 az na zadech ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Mami a proč to je taky skvělá záležitost![]()
![]()
ale já se ji vždycky když se mi už nechce odpovídat zeptám a co myslíš ty?
Tak na to u nas zazni „Né, ty mi to musis rict!“
![]()
@Janadel píše:
Jezismarja, „mami koukej, jak… " ted mame imrvereA kdyz nas chce necim prekvapit (ze se dobrovolne prevlikne napr.), tak dokud to nema hotovy, tak porad jede "nekoukej se na me! Nekoukej se na me!“
Jo a „mami koukej“ je jistota, kdyz prebaluju dceri 💩 az na zadech
Já jsem tady 2×?
sakra už mi z toho rodičáku fakt hrabe ![]()
@Martha03 píše:
Já jsem tady 2×?![]()
sakra už mi z toho rodičáku fakt hrabe
@Janadel píše:
Dnes uz jsme stihli:
Bez se obout.
Mami divej! Mami koukej se, koukej! Mami koukej, jak mam rychly ruce! (Zacne placat rukama do botniku)
Super, tak ted uz se obuj, jo?
A vis jak mam rychly nohy? Mami koukeeeej! Vis jak mam rychly nohy?? Koukej se, takhle! (Zacne litat po byte)
@Martha03 píše:my měli po ránu.
Nejdu do školky. Půjdu do školky, půjdu po po. Nejdu do školky. Chci šaty, nechci šaty. Chci mikinu, ne chci bundu. Jedu na kole, ne jedu na koloběžce. Ne mami beru kolo, vidíš jak jedu jsem rychlost. Nemám ty šaty, vrátím se, jsem rychlost vidíš. Mami nechci do školy. Dívej Natálka jsem rychlost za chvíli jsem u ní vidíšještěže už mám doma jen baba, tata aspoň nemusím neustále udržovat oční kontakt.
Taky slusnej material
Syn ted sel po tydnu zase do skolky, takze jsem jen s rocni dcerou a mam pocit, ze jsem najednou na dovoleny ![]()
S některými je to hukot. Dcera (3,5r) je totéž. „Mami, koukej. Dívej!“ a milion slov za minutu. Dle tatínka má povahu po mojí mamince, která je taky upovídaná. Pro nás dva introverty je jí docela dost.
Na školku a práci jsem se těšila jako na vánoce. Taková pohodička. Miluju jí, ale už mi doma hrabalo ![]()
@Janadel píše:
Taky slusnej materialSyn ted sel po tydnu zase do skolky, takze jsem jen s rocni dcerou a mam pocit, ze jsem najednou na dovoleny
Jo je to na palici. Díky bohu za školku nebo už by mi dávno škráblo. Ale nebyly jsme jiné
dneska naše obdivuji, ty vždycky nostalgicky vzpomínají jak jsem byla divoká, já si bych si asi jednu vrazila ![]()
Jo,2.5 letý jede už půl roku „co to je“ na vše. A když mu odpovím, tak se na to u té samé věci zeptá znovu. A znovu. A znovu. Tak mu to vysvětluju až do aleluja. 100× denně. Místo „dívej se“ zatím jen řve „mamí, mamí, mamí, mamí“ a je schopen vyhučet díru do hlavy aby mi ukázal jak postavil kostky… a pak se do toho rozeřve mimino, rozštěká pes a nervy explodují, když jdu na WC a zamňouká na mě některá z koček.
![]()
Skoro pětiletá… „… A koukej dlouho, jo? Koukej dlouho. Koukej dlouho.“
![]()
@Scara píše:
Jo,2.5 letý jede už půl roku „co to je“ na vše. A když mu odpovím, tak se na to u té samé věci zeptá znovu. A znovu. A znovu. Tak mu to vysvětluju až do aleluja. 100× denně. Místo „dívej se“ zatím jen řve „mamí, mamí, mamí, mamí“ a je schopen vyhučet díru do hlavy aby mi ukázal jak postavil kostky… a pak se do toho rozeřve mimino, rozštěká pes a nervy explodují, když jdu na WC a zamňouká na mě některá z koček.![]()
![]()
![]()
Plynule přejde v proč ![]()