Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jak zní z nadpisu, takto na mě volá syn celý den 150× za den. Abych se dívali jak postavil lego, jak panáček spadl, jak přeskočil louži a to 5× za sebou říká abych se dívala. Když se podívám, opakuje to nejmíň 5× za sebou a vyžaduje abych se dívala znovu a znovu. Je to fakt na palici a ještě když dělá danou věc houká u toho. Opravdu jsem ráda v práci, kde mám klid. Své děti miluji, ale každý den je na palici. Má někdo doma taky takové dítě?
Můj 13ti-lety syn je moc šťastný, když chodím na jeho tréningy. Nevykrikuje -mamo, dívej se, ale pokud koukám do mobilu a nevěnují mu dostatek pozornosti, je mi to vycteno ![]()
A další scénka, tentokrát z medvídka Pú, kde Klokánek spadne do vody a pořád vykřikuje -podivej, jak plavu!
Prostě ano, děti a jak vidíš, jen tak z toho nevyrostou ![]()
Nevím zda je to normální.. ale moje malá 4 letá dcerka po mě chce abych na ni koukala… když něco dělá a navíc to chce i po ostatních když jssme na návštěvě nabo na hřišti i po ostatních lidech chce aby na ni koukali když například předvádí kotoul zjednodušenou holubičku.. skákání po jedné noze atd… ![]()
A jinak když jsem třeba v zoo byla na velké lanové prolejzačce asi 9 letá holčička volala na svou mamku.. mami pozoruj mě!!
@pocker 100× nic umořilo vola
mám to doma x2
ani nevíš, jak miluju svoji práci
celkově mě ta rutina kolem dětí (3 a 5 let) strašně vyčerpává. Neustálé volání do koupelny, k jídlu, mytí rukou a oblékání. Pořád dokola ty samé a někdy fakt naschvál hloupé otázky. Uklízení po nich po jídle, protože ta mladší je schopná pomatlat jogurtem celý stůl a i sebe. Já se fakt nedivím, že některé mámy na rodičovské blbnou. Já chodila už brzy po narození malé do práce a to jediné zachránilo mé nervy ![]()
Ano, syn 6let, to samé. Ještě mi rád vypráví co zrovna vidí a slyší, i když stojím vedle něj a vidím a slyším to v tu chvíli taky.
Takže pozornost mu dávám, ale už je nauceny, že když řeknu teď ne, musím xxx udělat, a pak přijdu, tak chvilku vydrží ![]()
Mami a proč to je taky skvělá záležitost
![]()
ale já se ji vždycky když se mi už nechce odpovídat zeptám a co myslíš ty?
@mapu píše:
Ano, syn 6let, to samé. Ještě mi rád vypráví co zrovna vidí a slyší, i když stojím vedle něj a vidím a slyším to v tu chvíli taky.Takže pozornost mu dávám, ale už je nauceny, že když řeknu teď ne, musím xxx udělat, a pak přijdu, tak chvilku vydrží
Jo.. malá taky pořád mele o tom co právě ted vidí cítí… ale jak se jí zeptám co bylo ve školce tak mi řekne… dobrý… a co jste dělali.. všechno možný… co jste měli k obědu.. eeeeeee to už nevím.
@ludmilaadamkova přesně to samé u nás…když se zeptám, co škola, oběd, úkoly, dobrý nebo nevím. Ale stojí u autobusu, je tam reklama, vidíme ji oba a on o ní 10minut bude mluvit a popisovat mi ji ![]()
Takovej příklad monologu když jdeme do školky…
Mami koukej?? to jsou vlaštovky.. proč sedí vlaštovky vždycky na provaze? (el. vedení)
to je elektrické vedení…
jako eletrika? a proč je to nebolí?
(wtf jak ji mám odpovědět aby to 3,5 leté dítě pochopilo)
mami a hele tam jsou i velký to jsou paní učitelky… (holubi) proč vlastně musí dávat paní učitelky na děti pozor? aby je eletrika nepraštila?
a mami oni tam jsou jako ve škole a učí se? A proč se učí?…
koukej píírko mami mami!! koukej!! já ho ukážu paní učitelce a dám si ho do šuplíku… jé šnek mami proč má šnek sliny? on dělá bubliny jako bublifuk? můžu si ho vzít do školky..
a takhle jede celou cestu…
@mapu píše:
@ludmilaadamkova přesně to samé u nás…když se zeptám, co škola, oběd, úkoly, dobrý nebo nevím. Ale stojí u autobusu, je tam reklama, vidíme ji oba a on o ní 10minut bude mluvit a popisovat mi ji
občas mi řekne.. to je tajemství a záludně se na mě podívá!!
Tak koukám, že to známe všichni
A teď jsem asi přišla na to, proč to tak je. My je automaticky pochválíme, jak jsou šikovní při té dané činnosti. Navrhuji, aby někdo zkusil reakci typu: „ten kotrmelec byl nějaký šišatý, příště se víc snaž“ nebo třeba při pohledu na namalovanou princeznu říct, že je to moc pěkný pejsek. Prosím dejte mi pak vědět, jestli to zabralo ![]()
To zní hrozně
tohle doma naštěstí nemám
by mi už švihlo. Syn je akorát hodně neodbytný, když se na něco ptá a je se třeba bavím s manželem nebo druhým synem a okamžitě mu neodpovim, tak tu otázku opakuje pořád dokola a čím dál hlasitěji ![]()
Jo takový období má teď moje 2,5 letá a tak se dívám a dívám a dívám
.