Syn nechce chodit ven

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.9.22 14:26

Syn nechce chodit ven

Dobrý den máte někdo zkušenosti ze 3.5lete dítě s ničeho nic nechce chodit ven, má za sebou hodně lékařů, a není to vztek je to bezmocný pláč kdy mu tečou slzy že ven nepůjde nenutím ho jen by mě zejmalo co se stalo :( ve zprávě od neurologa má napsané depresivní stavy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22328
25.9.22 14:47

Takovou zkousenost nemam. Ale zajimalo by me, jak to delate. Vzdyt musi ven do skolky, tam se taky chodi ven. Nebo nakoupit, zaridit ruzne veci. Trilete dite ani moc nema sanci nechodit ven. Neni to ani zdrave. A to si jako vyrvava, ze ven nepujde. Rozbreci se a ven se nejde?. Pokud je dite v poradku, tak uz by melo v tomto veku povedet, proc ven nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.9.22 15:06

No mam 4letaka a ten kdyz nechce, tak akorat oznamuje, ze nechce, „protoze nechci“ a tim to povazuje za vyrizene…a to nema zadnou diagnozu :nevim: Tezko rict, zjevne mate neco za sebou, co neni uplne standardni, kdyz ma zpravu od neurologa a definovane deprese v takovem veku. Treba se boji, ze zase skonci nekde u doktora a bude se mu dit neco neprijemne? Jak reaguje, kdyz mu predem vysvetlis, kam jdete a proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
25.9.22 15:09

Fakt depresivní stavy u tříleťáka? To jste ho vzali na neurologii kvůli fobii z chození ven, nebo už něco prodělal i před tím? Je mi to líto. Pomůže jen trpělivost a pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.9.22 15:23

Možná by chtělo trochu rozepsat, co znamená hodně lékařů za sebou. Proč ma ve třech letech depresivní stavy? Pokud byl nějak nemocný a ošetření byla bolestivá, muze se bát, ze ho zase beres k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
25.9.22 15:24
@Anonymní píše:
Dobrý den máte někdo zkušenosti ze 3.5lete dítě s ničeho nic nechce chodit ven, má za sebou hodně lékařů, a není to vztek je to bezmocný pláč kdy mu tečou slzy že ven nepůjde nenutím ho jen by mě zejmalo co se stalo :( ve zprávě od neurologa má napsané depresivní stavy

„jen by mě zajímalo, co se stalo“ - ty přece sama musíš vědět, co se u vás stalo, to my ti tady nevyvěštíme- na to jsi dala hrozně málo informací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 15:49

Znala jsem malinkého chlapečka nebyl mu ani rok a měl paniku když viděl autobus. Měl matku na drogách, on měl nějaké zdravotní problémy a autobus značil, že pojede k lékaři a na různá nepříjemná vyšetření. Vychovávala ho babička. :nevim: jak to dopadlo nevím..e jako přihlížející taky nebylo hej když jsem viděla jaký má vysloveně strach :,(

• Citovat
  • Upravit
3010
25.9.22 16:22

Mně u pětileté dcery trvalo asi dva týdny, než jsem odhalila, že si ve školce povídali, co dělat když je zastihne bouřka.
Ona se té předatavy bouřky a blesků tak vyděsila, že radši nechtěla chodit ven, kdykoliv v předpovědi počasí v TV viděla někde mráček/zaslechla u někoho, že má pršet.
Přiznat to nechtěla, to furt bylo „je tam moc horko..bolí mně nožičky..nechce se mi hrát..prostě nechci..
Co se stalo tady my bohužel vykoumáme, ale může jít i o nějakou naprostou "hloupost“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 17:39

@Oriseka syn ještě nemluví máme za sebou všechny možné doktory od té doby brečí že nechce ven neřekne mi proč nechce, do školky ještě nechodí nevzali mi ho nebylo místo a navíc má ještě plinu, vždycky chodil rád ven jen teď má období že nechce od těch doktorů, a blbý poznámky že má plinku si nechte prosím vím to ale není úplně v pořádku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.22 17:41

@stinga já jen jestli nemá někdo zkušenosti, přijde mi že je to od té doby co jsme jezdili po doktorech jako by se sekl a nechtěl ven byl se že pojedeme zase k doktorovi, snad máme doktory za sebou opravdu to bylo náročné i pro mě, ještě nas čeká spc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.22 17:41

@Kryptozoo mockrát děkuji, syn nemluví takže mi ani neřekne co ho trápí to je nejhorší máme za sebou opravdu hodně lékařů asi to bude s toho

• Citovat
  • Upravit
22328
25.9.22 21:12
@Anonymní píše:
@Oriseka syn ještě nemluví máme za sebou všechny možné doktory od té doby brečí že nechce ven neřekne mi proč nechce, do školky ještě nechodí nevzali mi ho nebylo místo a navíc má ještě plinu, vždycky chodil rád ven jen teď má období že nechce od těch doktorů, a blbý poznámky že má plinku si nechte prosím vím to ale není úplně v pořádku

Vis v uvodnim prispevku si nenapsala, ze je to dite, ktere nemluvi a je na plinach. Pak to muze vypadat, ze si jen vybrecenim prosadi, co chce jako hodne triletaku. Od 3 let je narok na pliny od pojistovny, jestli vis. Je to nestandartni dite, takze bude mit takove neobvykle chovani. To bych se zas tak nedivila a je mozny, ze je to z tech doktoru. Logopedii mate? Ja bych ale doma dlouhodobe nebyla. Asi bych chodila ven a ze zacatku nez to prekona, tak bych ho nosila. Jakoze treba cely pobyt venku, kdyby nechtel pak treba na hriste. Aby citil blizkost matky a tu oporu, ale byli jste venku. Treba se alespon vyvalit nekde na slunicku. Treba postupne prodluzovat dobu venku a vzdalenost od bytu/domu. Hodne rozvijet hrubou i jemnou motoriku. To je na rec super. Pak treba pracovni sesity na rozvoj reci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 21:43

@Oriseka nárok na plinky od pojišťovny nevím a taky mi přijde že od té doby do má brýle nechce ven zjistili mu na jednom oku 5dioptrii na druhém 7dioptrii má zrakovou vadu ano na logopedii chodíme máme vývojovou dysfazi smíšenou s hyperaktivitou plus nedozrálý mozek nedozrála nervová soustava, pomalejší mozkové vlny úzkosti plus deprese, dudlík máme stále, plinky také
Je o rok pozadu.

• Citovat
  • Upravit
22328
25.9.22 23:08
@Anonymní píše:
@Oriseka nárok na plinky od pojišťovny nevím a taky mi přijde že od té doby do má brýle nechce ven zjistili mu na jednom oku 5dioptrii na druhém 7dioptrii má zrakovou vadu ano na logopedii chodíme máme vývojovou dysfazi smíšenou s hyperaktivitou plus nedozrálý mozek nedozrála nervová soustava, pomalejší mozkové vlny úzkosti plus deprese, dudlík máme stále, plinky také
Je o rok pozadu.

A co rana pece? Ta by vam mohla pomoci. S tim co pises byste asi dosahli na PnP, jestli nepobirate. Narok na pliny je od 3 let, kdyz je dite uplne na plenach. Vyrizuje se to pres pediatra. Mate celkem nalozeno, teda. Co rybi tuk, horcik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
25.9.22 23:17

Asi se bojí že když půjdete ven půjde k doktorovi..

Může to být cokoliv. Může se to lepší, Může se to horší..
A jaká je prognóza? Čekají vás ještě další vyšetření?

Chlapec vůbec nemluví? Ale rozumí nebo nerozumím? Napodobuje?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML