Mámo, já bych jed
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
MÁMO JÁ BYCH JED
Ahoj mamky dětí všeho věku. Už jsem pomalu v koncích náš nejmladší (10 měs) je jedlík a já nevím co bych do něj ještě mohla nacpat
Takže prosím všechny zkušené i nezkušené o radu. Co dáváte dětem na snídani, oběd, svačinku, večeři… Prosím i o recepty a různé nápady, zlepšováky. Pak mě zajímá jak a kolik vajíčka, exotické ovoce, mléčné výrobky…
Děkuji všem co poradí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dětskou kašičku různé druhy
přesnídávky ovocné
přesnídavky slané
jogurt s ovocem, sezonnim a piškoty
dříve zeleninové pyré, teď zel. kaši, můžeš přimíchat i maso nebo mas. vývar
vejce- žloutek
do ruky jen tak housku, chleba, piškoty
po lžičkách banán - lze ho lžičkou vykrajovat i venku, aniž se ušpiníš
zelenin. vývar -polévku
OChutnal by všechno, je mu 11 měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti moc neporadím…ale naše malá se ted rozjedla tak kolem 5 ráno láhev UM…k snídani kus chlebíka nebo rohlíku k sváče jogur, oběd sklenička-moje nechce, k další sváče přesnídávka nebo ovoce(miluje jablko s nektarinkou nastrouhané nebo banán) a k večeři kaši. Mezi tím nějakou křupku nebo tyčku či piškotek…a k pití čajík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malý je taky jedlík sice už je starši ale od ráno do večera tu pusu snad nezavře krom tedy poledního spaní furt něco valí spokojí se i z melounem nebo jinou zeleninou
no prostě je to kombajn ale že by přibral to ne to jenom maminka ze všeho kyne a to tu pusu i zavřu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás kolem 5.hod. kojení, pak kolem 7.hod. znovu kojení, v 9. hod. chleba s lucinou, nebo zerve, ve 12. hod. maso zelenina 300 gramů, v 13.30 kojení, v 15. hod. Jogurt s ovocem, v 17.30 kojení, v 19.30 kojení. V noci se budí 1-2× na kojení. Mezi jidli zbasti pár kuk. krupek. Je to strašný kombajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xyyz Radu nemám, ale užij si to ![]()
Mně takhle začal syn baštit v šesti měsících. Dneska je mu osm let, s odpuštěním „sežere“ s přehledem stejnou porci jako táta, hlad má neustále a je hubený jako lunt… Kolikrát čekám, že sní tátu, mámu a potom celý barák
![]()
By mě fakt zajímalo, čím ho budu krmit za pět let
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno 150ml mlíka, rohlík se sýrem (tvrdým, žervé, lučina, cottage), se šunkou, s marmeládou
svačina ovoce - jakékoliv
oběd - masozelenina. Nejčastěji brambory, maso jí dávám od nás, co zrovna máme my. Zelenina mrkev, brokolice, květák, cuketa, rajčata, hrášek, kukuřice. Povařím tak dva druhy a přidám k bramborám a masu. Do toho trochu olivového oleje nebo másla. Dávám jí ale i těstoviny třeba s rajskou, rýži, knedlík s omáčkou.
svačina - bílý jogurt. Občas pudink nebo tvaroh.
večeře - různé kaše, instantní i obyčejná krupice, jáhlová kaše, mléčná rýže.
někdy večer ještě mlíko, podle toho, v kolik večeří a v kolik jde pak spát
jinak pečivo, křupky, piškoty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit