Denní jídelníček v 11 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Denní jídelníček v 11 měsících
Ahoj holky, malá nám rostě jako z vody a já nevím co by mohla ještě více jíst než jí do teď dáváme, ale nejspíš už skoro vše. Napište mi denní jídelníček stejně starého dítka. Děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak malá má teda ukončený 10tý měsíc a její jídelníček (časy jsou přibližné)6,15 UM, 9,15 ovocná přesnídávka, nebo ovoce, 12,15 oběd masozeleninka, nebo zeleninka s přílohou, lečo…(brambory, rýže, těstoviny, kuskus, červená čočka, zelenina snad všechna-cuketa, špenát, brokolice, fazolky, mrkev, hrášek, rajče, paprika…), 15,15 odpol. svačinka puding, nebo chlebík s máslem, žervé, nebo šunkou, sýrová tyčka béďa,,, 18,15 kašička, nebo zbytek od oběda, 19,00 UM…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás je to asi následovně:
6 - kojení
9 - snídaně (trochu jogurtu nebo kousky chleba s lučinou, mléčná rýže, kaše)
10 - svačina (ovoce - nejraději banán nebo broskev)
11:30 - 1. oběd (půl misky zeleniny s masem a nějakou přílohou)+ kojení před spánkem
13:30 - po spánku 2. oběd (zbytek 1. oběda)
okolo 16. - svačina - zase ovoce
19 - večeře (mléčná nebo zeleninová kaše, jogurt, teď miluje avokádo)+ kojení před spánkem
Malá toho moc nesní, v průběhu dne na procházce zobe křupky, doma to prokládá kojením. Zuby nemá žádné, takže jídlo jí mačkám, sama zvládne „okousat“ měkčí ovoce, těstoviny pokrájené, rýže celá. Má ráda kus kus, špenát, vajíčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ty už mažeš chlebík s máslem, tak to musíme taky a jaké máslo dáváš? A ty tyčinky by byly asi taky super, to je hned koupím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kus kus jíme doma docela často, ale nenapadlo mě ještě ho dát malé, tak to jí snad bude chutnat, dáváte jen tak samotný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaOR ne, se zeleninou, masem, omáčkou - je to příloha, ne hlavní jídlo.
Bulgur s čímkoli, rajsou s těstovinami, špagety, dětskou svíčkovou s knedlíkem, koprovka s barmbory, vejcem, králík na 1000 způsobů, ryby, dušené hlávkové, cuketové zelí s masem, kapustu, prostě všechno, co jíte vy, ale upravené na dětsko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaOR píše:
Tak ty už mažeš chlebík s máslem, tak to musíme taky a jaké máslo dáváš? A ty tyčinky by byly asi taky super, to je hned koupím.
Jj už dáváme normální máslo…chutná jí
a po tom sýru se může utlouct…během dne ještě papá křupičky…jinak kuskus je jen příloha, takže s čím koliv… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helennka píše:
Ahoj, u nás je to asi následovně:6 - kojení
Malá toho moc nesní, v průběhu dne na procházce zobe křupky, doma to prokládá kojením. Zuby nemá žádné, takže jídlo jí mačkám, sama zvládne „okousat“ měkčí ovoce, těstoviny pokrájené, rýže celá. Má ráda kus kus, špenát, vajíčko.
9 - snídaně (trochu jogurtu nebo kousky chleba s lučinou, mléčná rýže, kaše)
10 - svačina (ovoce - nejraději banán nebo broskev)
11:30 - 1. oběd (půl misky zeleniny s masem a nějakou přílohou)+ kojení před spánkem
13:30 - po spánku 2. oběd (zbytek 1. oběda)
okolo 16. - svačina - zase ovoce
19 - večeře (mléčná nebo zeleninová kaše, jogurt, teď miluje avokádo)+ kojení před spánkem
Ahoj
chci se zeptat, malá jí ten chleba bez problémů? Nám se klube zatím jen jeden zub, ale už mne napadlo, že bych jí ten chleba zkusila dát ke svačině. Jaký dáváš, a kolik ho tak sní? A ty křupky taky v poho? Já myslela, že dokud nemá několik zubů, že jí to dát nemůžu, ale koukám, že to asi jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Giann píše:
Ahojchci se zeptat, malá jí ten chleba bez problémů? Nám se klube zatím jen jeden zub, ale už mne napadlo, že bych jí ten chleba zkusila dát ke svačině. Jaký dáváš, a kolik ho tak sní? A ty křupky taky v poho? Já myslela, že dokud nemá několik zubů, že jí to dát nemůžu, ale koukám, že to asi jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem dnes od Apetita ty Béďa dětské výrobky, dáváte i tavený sýr? Jinak ty sýrové tyčinky jsou super, chutnají i mě. Tak snad tyto věci už v 11 měs v pohodě může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára píše:
Ahoj, taveňák bych nedávala, není pro děti vhodný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaOR píše:
Tak ho dostane manžel, nechápu proč ho teda vůbec pro děti dělají. Já slyšela, že vůbec taveňáky jsou svinstva, ale tak proč ho dělají jako dětský nechápu.
Já to právě taky četla. No a proč to vyrábí? To taky nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mi taky vadí, že pak ve školce dětem taveňákama mažou chleba na svačinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára píše:
A co mi taky vadí, že pak ve školce dětem taveňákama mažou chleba na svačinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit