Dětská krupička versus hotové kašičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.8.12 10:09

dětská krupička versus hotové kašičky

Milé maminky,
jaký máte názor na: vařit večerní kaši z dětské krupičky nebo používat hotové kaše, které se zalijí pouze UM nebo vodou (Sunarka…)? Od kdy se může klasická dětská krupička podávat? Co je pro miminko lepší? Slyšela jsem názory, že ty hotové kaše jsou plné chemie a je lepší vařit krupičku… No nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
13.8.12 10:18

No ikdyby nebyly plné chemie mi osobně dost hodně smrděly(zkusila sem koupit kdysi dvě) a malému vůůůůbec nechutnaly plival to jen co sem mu to dala do pusy…jinak záleží jak malé dítko máš…do 5měsíců sem dávala kaší z mléka a rýžových lupínků(rýže je vhodnější a lupínky se rychle uvaří) a po 5 měsíci i krupici na střídačku… pak sem to později střídala i kaše krupicová, rýžová, pudink…ať má občas změnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.12 10:25
@cizova píše:
No ikdyby nebyly plné chemie mi osobně dost hodně smrděly(zkusila sem koupit kdysi dvě) a malému vůůůůbec nechutnaly plival to jen co sem mu to dala do pusy…jinak záleží jak malé dítko máš…do 5měsíců sem dávala kaší z mléka a rýžových lupínků(rýže je vhodnější a lupínky se rychle uvaří) a po 5 měsíci i krupici na střídačku… pak sem to později střídala i kaše krupicová, rýžová, pudink…ať má občas změnu

mému je téměř 8. měsíců, Sunarku dlabe bez problémů, jen přemýšlím, jestli by nebylo „zdravější“ mu vařit krupičku. A dávala si to z láhve nebo z talířku? Já to podávám v lahvi, protože večer už je tak unavený, že by na krmení ze lžičky neměl ani náladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.8.12 10:33

Instatni kase nemusi byt nutne plne chemie - ve zdrave strave koupis 100% z ryze a podobne.
Varena mi chutna vyrazne vice, ale instatni jsou zase taaak snadne na pripravu. semtam si dame varenou, kdyz se odhodlam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
13.8.12 10:49

Tak já kupuju kaše z Dm, ty má tomík rád. Od začátku je dávam na lžičce, krupičku nechce a ona je teda i na žaludek těžší :? a ty z DM mu chutnají tak zatim neměnim. on teda nic jiného k večeři nesní než kaši :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9199
13.8.12 11:07

Varim a instantni beru jen na dovcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
13.8.12 11:16

Ahoj, kaše vaříme od 10 měs. Vaříme z jahelných, rýžových, pohankových nebo kukuřičných vloček (dají se koupit v Globusu nebo v Kauflandu) a normálního polo nebo plnotučného mléka podle toho, které je doma… Krupička se moc nedoporučuje, protože nemá velkou výživovou hodnotu… Instantní kaše jsme dělali zpočátku asi 2 měsíce, ale tak strašně mi smrděly a přišly mi děsně umělé, že jsme je brzy přestali dělat úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
13.8.12 11:17

Já teda instantní…je to rychlé, můžu udělat jen malé množství (malej sní k večeři tak stovku, a to dělat z krupičky a mlíka v hrnci, tak z toho vyrostu)
Dávám babylove vanilkovou nebo sunarku cereální…
navíc běžný mlíko by se tak do roka moc nemělo, ne?
takže jako mydlit sunar a z toho dělat minimnožství krupičné kaše, to bych se zbláznila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.8.12 11:34

Ahoj, my začínali Sinlacem v 6 měsících, protože se mi v noci budil po 2 hodinách jak přes den. A bohužel nám to zdravotní stav nedovolil (podezření na alergii na kravskou bílkovinu) tak jsme na něm zůstali dlouho a ta byl hnus. Takže teď už můžeme i mléčné a dávám instantní, protože sní množství co se vleze do obyčejného hrnku. Mám teď Hami a zkoušíme různé příchutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
13.8.12 12:38
@boleslavačka píše:
mému je téměř 8. měsíců, Sunarku dlabe bez problémů, jen přemýšlím, jestli by nebylo „zdravější“ mu vařit krupičku. A dávala si to z láhve nebo z talířku? Já to podávám v lahvi, protože večer už je tak unavený, že by na krmení ze lžičky neměl ani náladu…

no ze začátku sem uvařila jen krupici ve vodě a z té pak udělala um(ne na kaši ale na řídko jen ať se žaludek zatíží a ať si zvykne (tak zhruba 2lžičky krupičky na 180ml mléka…ale nevím jestli si to pamatuju dobře už je to málem dva roky:-))) no a po čase sem začala dělat normalní krupičku…trochu řidší ať nemusí moc „přežvykovat“a neusne u toho :lol:

jinak já a hlavně manžel(malý to má asi po něm :lol: ) krupici milujeme takže dycky sem dělávala porci navíc a dycky se někdo našel kdo to snědl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.8.12 12:46

Vařím. Pohankovou, jahelnou, rýžovou, ovesnou. povařit ve vodě, rozmixovat. přidat UM nebo vce, případně oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
13.8.12 21:50

@boleslavačka kupujem nemléčné inst. Sunarky :palec:,připravuji tak 130ml k večeři, rozmíchám s odstříkaným mateř. mlíčkem a malá baští s chutí :dance:.Dáváme je od 6 měsíců, dnes je nám 8 měsíců :lol: :mavam:Jo a papá lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.13 16:43

Ahoj holky, doktorka mi doporučila začít malému na večer kaši, prý mužů normálně tu krupíci dětskou… Říkala že jak dávám nutrilon 200ml tak to mám udělat i s tou krupíci…
Jenže jsem ji asi nějak nepochopila, říkala že mám krupíci uvařit ve vodě a pak to smíchát s tou dávkou nutrilonu jenže nějak nevím jak to myslela…
Poradite prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.1.13 16:48

@Anonymka sisi
no ja nevim, ja bych na ty prvni pokusy koupila „hotovou“, co se jenom smicha s vodou. nas prcek toho na prvni pokusy sni asi tak 5 lzicek, z toho mu pulka stece po brade. kdybych se kvuli tomu mela varit s krupici a nejak slozite to michat, to by me teda nebavilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
9.1.13 16:48

No, asi tak. :palec:

@Mar__tanka1983 píše:
Já teda instantní…je to rychlé, můžu udělat jen malé množství (malej sní k večeři tak stovku, a to dělat z krupičky a mlíka v hrnci, tak z toho vyrostu)
Dávám babylove vanilkovou nebo sunarku cereální…
navíc běžný mlíko by se tak do roka moc nemělo, ne?
takže jako mydlit sunar a z toho dělat minimnožství krupičné kaše, to bych se zbláznila :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí