Dětská krupička versus hotové kašičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
K cemu to ma byt? Pokud dite normalne prospiva, jsou to jen zbytecne prazdne kalorie. Lepsi bude pak do prikrmu davat pohankovou krupici, amarant, ryzove vlocky, kukuricne, jahly… Obyc krupice neobsahuje nic poradneho. Jukni na o ilpviny na kojeni.net.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda dáváme kašičky, které se jen smíchají s vodou. A tu krupici nemyslela spíš, abys uvařila nutrilon a pak do toho krupici, ale to by asi ten nutrilon neměl přejít varem
Tak to teda nevím, jak budeš vařit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka sisi No tak dá se uvařit krupice třebas ve 150ml vody a ve 30ml cody rozdělat UM na 180ml. Až bude krupice uvařená, přimíchat mléko, do trochu vychladlé. Ale já občas dala krupici až okolo toho 10 měsíce a dělala jsem ji z čerstvého plnotučného mléka. Ale nám mladej nejí žádné kaše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka sisi píše:
Ahoj holky, doktorka mi doporučila začít malému na večer kaši, prý mužů normálně tu krupíci dětskou… Říkala že jak dávám nutrilon 200ml tak to mám udělat i s tou krupíci…
Jenže jsem ji asi nějak nepochopila, říkala že mám krupíci uvařit ve vodě a pak to smíchát s tou dávkou nutrilonu jenže nějak nevím jak to myslela…
Poradite prosím?
Ty, já bych u tak malého mimča do obyč krupičky nešla
aby neměl bolení
Já ji začala Aničce dávat postupně, jednou týdně až tak v 10měsíci, teď má rok tak to už je s jídlem v pohodě. Raději si kup kaši inst určenou pro děti od 4 měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna bolení bych neřešila, krupice je pšenice.
lepek se zavádět má už mezi 4.-6. mesícem. Takže proč ne. To že neobsahuje nic dobrého, to bych zas oponovala, pšenice je obilnina stejně jako Hátou zmíněné jiné obilniny, vitaminy a minerály taky obsahuje. Více je jich samozřejmě v celozrnných variantách, ale ty se miminkům nedoporučují. Problém pšenice vidím v tom, že je dneska všude a naprosto vytlačila téměř všechny dřívě běžně používané obiloviny, dítě se jí jednou nají až dost. Ale na střídačku, proč ne. Jinak bych střídala i jiné druhy obilovin, co už vyjmenovala Háta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama To s tím lepkem máš pravdu, ale má to být po troškách, myslím že né na večeři krupice, to se mi zdá moc
Ale určitě pro takové prtě bude hůř stravitelná, než třeba rýžová, kukuřičná, pohanková nebo jáhlová…Třeba tu jáhlovou kupuju doteď v DM v biokvalitě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
@Lama Lama To s tím lepkem máš pravdu, ale má to být po troškách, myslím že né na večeři krupice, to se mi zdá mocAle určitě pro takové prtě bude hůř stravitelná, než třeba rýžová, kukuřičná, pohanková nebo jáhlová…Třeba tu jáhlovou kupuju doteď v DM v biokvalitě
![]()
záleží jak to pojmeš. beru to podle sebe. na začátku příkrmů s mladší, která začínala ve 4 měsíců jsem do ní neládovala jídlo jako celý přikrm. spíš ochutnávání, setkávání s alergeny. výživově z toho neměla téměř nic. Klovla do vařené mrkvee, pak do jablka, stejně t bych jí ala 2 lžičky kaše z krupičky nebo jakékoli jiné obiloviny. 200ml tlačit do 4m prcka mi přijde blbost s jakoukoli kaší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
záleží jak to pojmeš. beru to podle sebe. na začátku příkrmů s mladší, která začínala ve 4 měsíců jsem do ní neládovala jídlo jako celý přikrm. spíš ochutnávání, setkávání s alergeny. výživově z toho neměla téměř nic. Klovla do vařené mrkvee, pak do jablka, stejně t bych jí ala 2 lžičky kaše z krupičky nebo jakékoli jiné obiloviny. 200ml tlačit do 4m prcka mi přijde blbost s jakoukoli kaší.
v tomhle souhlasím, první příkrmy ve 4M rozhodně nejsou o plné dávce „betonu“ do žaludku na noc ![]()
začíná se povětšinou s obědem, aby byly poznat případný reakce, navíc po lžičkách.
I proto jsem tehdy psala, že vařím instant, protože spálit 50-100ml krupičky je fakt o ničem ![]()
teď co malej spucuje k večeři skoro 250ml kaše, tak už není problém vařit - ze čtrvrtlitru mlíka do malého hrnce se to už nepřipaluje.
Ale jsem „ostuda“, vařím mu většinou krupičku, k jiným obilovinám sem se nějak nedokopala zatím, obměňuji mu jen příchutě, čistou, s lžičkou medu, trochou přesnídávky různý příchutě, už i s grankem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama to máš vlastně pravdu
já Aničku první půlrok jen kojila, pak teprve příkrm, ale je fakt, že taky po trochách ![]()
@Mar__tanka1983 Aňa měla rok v prosinci, teď mi té krupice večer zblajzne taky plnej hrnek, med i granko už máme taky vyzkoušený ![]()
Ale ráno to střídáme někdy pečivo, někdy ovesnou, pohankovou nebo jáhlovou kaši. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuju klasickou krupičku, Babbičinu, mají jí v Bille.. 3 lžičky na půl litru mléka, dvě lžičky cukru, trošku soli a jen to provařím.. na talíř pak kakao a máslo a malý se po tom může utluct ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme u prvního dítka používali ty hotové kaše a pěkně je baštila. Až kolem roku jsem začala vařit klasickou krupičku. Nejprve jsem si jí nechala namočenou v mléce a pak uvařila. Záleží jen na tobě co Ti bude dítko jíst. Jsou třeba kaše, které mi nevoněly anebo byly moc řídké a tak jsem je už nekupovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@APetra píše:
Tak my jsme u prvního dítka používali ty hotové kaše a pěkně je baštila. Až kolem roku jsem začala vařit klasickou krupičku. Nejprve jsem si jí nechala namočenou v mléce a pak uvařila. Záleží jen na tobě co Ti bude dítko jíst. Jsou třeba kaše, které mi nevoněly anebo byly moc řídké a tak jsem je už nekupovala.
Ta Babiččina kaše malému chutná, třeba od Nesquika vůbec, tu nechce, ta mu nevoní (mě teda jo
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já hotové kaše kupovala od 4m asi do 6m, od té doby vařím krupičku, ale raději má uvařené ovesné vločky, po tom se může utlouct
Hotové má jen u babičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě ty některé kaše taky chutnali, ale klasická krupička je stejnak nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@APetra píše:
Mě ty některé kaše taky chutnali, ale klasická krupička je stejnak nejlepší
presne..hlavne uz je mam odzkousene a vim jake Filipkovi chutnaji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit