Jak dlouho vydrží mrkev s mateřským mlékem v lednici

654
13.8.12 09:30

Jak dlouho vydrží mrkev s mateřským mlékem v lednici

Ahoj, ženy:-),začínáme s příkrmy. Mrkev dělám v páře, najemno nastrouhám.,přidám trošku olivového oleje. Malé to zatím moc nejede, dnes budeme zkoušet třetí den. Mě samotné to přijde dost husté, takže pridávám své mateřské mléko. Ale zatím sní max.1lžičku. Můžu zbytek dát do lednice a použít druhý den? Pokud vím, MM i mrkev do druhého dne vydrží, ale platí to i v případě, že jsou smíchané? A ještě poddotaz. Když jí to nejede, radíte vytrvat, nebo dát pár dnů pauzu a zkusit znovu. popř. mě napadlo zkusit místo doma vařené kupovanou skleničku. Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
13.8.12 09:32

Určitě do druhého dne vydrží. Nenutit, zkoušet to, ale klidně zkus i něco jiného, našemu malému mrkev nějak nejela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
13.8.12 09:35

Tak to nared vodou, melo by to vydrzet 48 hodin (z jednoho vareni krmis 3 dny). Akorat samozrejme musis kazdou porci predem oddelit, neukladat do lednicky to, z ceho jsi nabirala oslintanou lzickou.
jinak ja teda mixuji, struktura je taky dulezita. davala bych denne malicko, i vickrat denne, zvykne si na tu chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.8.12 09:37

Aha to jsem přehlédla, ze začátku bych určitě mixovala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 09:40

Udělala bych vždycky jen malinko, pořádně mixnout a místo oliváče ždibec másla. Mě osobně olivový olej moc nejede a úplně změní chuť jídla. MM máš určitě dost, radši bych to neriskovala a odstříkla každej den čerstvý. A doporučuju přidat i kousek brambory, samotná mrkev je hnus, u nás taky neprošla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
13.8.12 09:47

Díky za rady.Jen ještě upřesním- strouhám najemno a ještě trošku rozňahňám, je to takové jakoby propasírovane. Dělám to proto, že v nějakých chytrých knihách :-)psaly, že je to lepší, než mixovat. Jinak mě osobně ta mrkev chutná:-)i bez oleje a soli :-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.8.12 09:55

Já ty první lžičky kupovala ve skleničkách. zase tolik jich nespotřebuješ, přišlo mi zbytečný se vařit s pár kousky zeleniny. u prvního tedy. s Barčou už jsem to tolika neřešila, uvařila jsem zeleninu pro oba a Vojtovi jí pak dochutila…
taky jsem Báře začala dávat dřív kombinace a neprděla jsem se s postupem jedna zelenina 3dny… další 3dny… další 3dny… třeba kombinace mrkev-brokolice-brambor-petržel-dýně jí strašně chutnala a jedla jí poměrně brzo.

v biokvalitě, většinou babylove z DM. nebo alnatura, ale ta jejich mrkev není tolik sladká. jako záleží na zrovna té které mrkvi, ale obecně bio jsou sladší.
jinak můžeš klidně zkusit i jiný druh zeleniny. já bych zvolila dýni nebo brokolici.

máslíčko místo oliv. oleje bych zkusila ještě vydržet, protože je lepší a praktičtější, když si zvykne na ten oliv. olej, já máslo dávala jen 1× týdně místo masa resp. žloutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.8.12 10:01

Jako prvni jsem davala sklenicky „Prvni lzicka“, ta konzistence je naprosto vyhovujici. Pak jsem zeleninu varenou doma pasirovala pres silonove sitko (kvuli kovu apod.), pridavala olivovy olej. Zkus tu dyni, mrkev ji nemusi chutnat, ale ve vasem veku to tipuji na nevhodnou konzistenci. Uvidis, co je ve sklenicce a pak podle toho muzes doladit domaci. Take bych tam davala vodu misto MM, jak zminovala Pudloslava. S maslem bych pockala az dokud nezaqcnete s masem (viz @obrazek )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
13.8.12 10:08

První jsou nejlepší skleničky. Jsou chutnější než domácí mrkev, přidávají tam myslím rýžovou mouku, nebo tak něco a je to takové dochucené. A když už tak kapku oleje spíš slunečnicového nebo řepkového, on není tak aromatický jako olivový, a mixovat. V lednici uchovat je tak a MM odat až po ohřátí. Páč ohřívání stejně zabiješ vše co v mlíku je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.8.12 10:09

Omlouvám se zakladatelce, ale můžu mít taky dotaz? My už zkoušíme příkrmy tři týdny a je to boj, zkoušela jsem různé konzistence, zkoušela jsem mrkev smíchat s bramborou nebo cuketou, ale nic nesní, druhý týden snědl tři lžičky měla jsem radost, ale teď jak jdem do kuchyně ječí a když vidí lžičku a misku s mrkví, pevně stiskne rty a hází sebou, když odložím misku začne hysterák, dokud zas není v bezpečí. Mám to zkoušet s kaší na noc? Nebo co s ním? Byla jsem u doktorky v krku nic nemá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:12

@suricata a jak je prcek starej? Zkusila bych to na chvíli nechat být a pak začít pomalu znovu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.8.12 10:15

@petrul
6 měsíců a tři týdny, myslíš týden vynechat a pak zas dát mrkev? říkala jsem si, že bych mu mohla dělat zeleninové šťávy, ale lžičku stejně musíme naučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.12 10:16

Nedávala bych ten olivový olej. Podle mně může vadit ta ostrá chuť. Pokud přidáváš mlíčko tak bych už další tuk nedávala, v mlíčku je tuk taky a podle mně to pomůže strávit.
Určitě bych mixovala, v mlíku taky nejsou kousky. A mlíko bych přidávala jen do té porce co jí dáváš. Je zbytečné to přidávat do všeho.

• Citovat
  • Upravit
25959
13.8.12 10:20
@suricata píše:
@petrul
6 měsíců a tři týdny, myslíš týden vynechat a pak zas dát mrkev? říkala jsem si, že bych mu mohla dělat zeleninové šťávy, ale lžičku stejně musíme naučit…

jj a začít třeba něčím jiným, jak tu píšou holky. Dýně, brokolice… Ale třeba napíše někdo, kdo s tím má zkušenost, my s příkrmama problém víceméně neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
13.8.12 15:24

Já domácí nedělám, že bych chtěla nějak ušetřit, ale dostali jsme bio mrkev, tak proto. zkusím ještě dneska to domácí a když jí to nepojede, zkusím koupit skleničku, popř. tu dýni. jakou dáváte, hokaido?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí