Žužlání chleba a ovoce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mrňous to taky dělal. Teda on se nedusil, ale narval si všechno co měl na misce do pusy a po chvíli vše vyplivl. Tekže jsme celkem dlouho dávali po jednom kousku, nebo do speciální misky, ze který si vydoloval jeden kousek a než se mu podařilo vydolovat další, tak ten první už měl většinou snědený ![]()
- Citovat
- Upravit
My jsme měli síťku na ovoce. Tu i když si narval celou do pusy, tak se nezadusil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Misku, jako píše lucenka máme taky a taky jí pěkně po jednom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi máme tohle: http://www.zbozi.cz/?… ale viděla jsem už i nějaké jiné.
- Citovat
- Upravit
Já mám v plánu koupit tento: http://www.slune-cz.cz/…ovy-hrnecek/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nó, asi takto, u prvního jsem zkusila tenkrát snad jablko, dusil se, vklepala jsem to z něj a dávala jen to, co zvládnul bez dušení. U druhého jsem pozorovala kuckající se a dusící dítě (člověk trochu otupí tím druhým, přiznávám
) a čekala jsem, kdy jako začne modrat a byla jsem připravena to z něj klepat ven - kupodivu se neudusil, ale po chvíli to vykašlal a pak se nsažil to už zpracovat tak, aby se nedusil.
Když jabko dlouho neměl, tak se pak zase dusil, než pochopil, že je to tvrdší a musí se víc snažit.
Takže já bych ho pod dohledem nechala, dala do ruky třeba rohlík, patku chleba, banán a ať se snaží a nevyklepávala to z něj hned. Nějak se to naučit musí. Samozřejmě, kdyby to bylo tak, že by si nahamounil, nahltal velké kusy a pak se zeblil, tak bych to na čas odložila, ale z mé zkušenosti - děti toho zvládnou celkem dost, jen se jim musí dát příležitost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys jsem drsoň, klepala jsem to z takřka nedýchajícího dítěte, co hystericky řvalo. Zkouším to několikrát do týdne a opravdu vydržím dost.
- Citovat
- Upravit
Nejmladší zvládla v 8 mi měsících flák masa bez zubů …Ale ted´k věci. Já ji od začátku dávala na deku na břicho, před ni talíř s ovocem, vlastně nehrozilo zadušení a ona už po půlroce uměla „stolovat“ vležmo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
jdu si k vám pro radu. Mám syna 8,5 měsíce. Pěkně baští, od 6 měsíců je zvyklý dostávat na žužlání křupky, tak jsem mu je chtěla něčím nahradit a oživit (třeba ovocem nebo kůrkou chleba). Ale ten náš hamounek má tendenci jakýkoliv kousek nacpat okamžitě celý do pusy a začne se dusit. Pokud to je kus, který se mu do pusy nevejde, tak si ho za chvíli užužlá…
Taky jsem udělala pokus a nakrájela měkké ovoce (banán, broskev, jahodu) na malé kousky a dávala mu je do pusy. Nebyl problém. Dávala jsem mu je po jednom na misku, bral si je, dával do pusy. Když jsem mu dala celý kus nakrájený, tak si je tam cpal tak rychle, že nestačil kousat a začal se dusit…
Zkouším to opakovaně, ale vždy stejný průběh.
Nemáte některá nějaký nápad nebo zkušenost, jak ho to naučit? Nebo prostě musím jen vydržet než k tomu dospěje a do té doby prostě křupkovat.