Běžný ženský jídelníček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
757
9.8.12 08:29

Běžný ženský jídelníček

Dobrý den všem :)

Mě by strašně zajímalo, jak reálně vypadá běžný jídelníček žen v domácnosti, matek na rodičovské i po, žen bezdětných… brala bych i chlapy, ale k ženskému stravování mám tak nějak blíž 8)
Tak jak to s vámi vypadá? Nechci hodnotit, radit, komentovat :kytka:
Jen mě to vážně zajímá.
K celkovému obrázku by bylo dobré doplnit k jídelníčku (kolik, co, jak čast, tekutiny..):

• váhu, výšku, věk
  • situaci (RD, těhotenství, pracující - typ zaměstnání)
  • pohybová aktivita
  • a cokoliv vás k tomu napadne :)

Dííííííky všem předem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7240
9.8.12 08:40

Můj je strašný, tak se raději nebudu vyjadřovat, ale ráda si počtu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.8.12 08:48

164 cm, 55 kg, před těhot. 53 kg, na 53 jsem se dostala po kojení v půl roce prcka, ale nemám prakticky žádný pohyb (3× týdně 40 minut procházka, jinak ke schránce, po domě, atd.), věk 36, nyní RD
Snídám chleba nebo rohlík (pečivo s něčím) - marmeláda, šunka, sýr
Dopo svačinu nemám. Oběd o jednom chodu (taková normální závodka, dneska budou špagety s boloňskou omáčkou a sýr).
Odpolední svačinu mívám nějakou buchtu (dost peču). Večeře - pečivo s něčím. ovoce a zeleninu mám ráda, ale moc nejím. Není tu obchod, kde by se dalo nakoupit, takže to musí zvládnout 1× týdně manžel. Tudíž ovoce je 2 - 3 dny podle toho jak vydrží. Zelenina je na tom líp.
Piju pouze teplý černý čaj s cukrem a citronem, denně 2 a víc litru. Tak 3× týdně káva s mlékem.

Příspěvek upraven 30.12.19 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
9.8.12 08:49

Tak já teda klidně řeknu…

28 let, 67 kilo, 168 cm
dvě děti - 2,5 roku a 10 měsíců
hejbu se dle mě dost, jezdim tak trikrat tydne 20km na kole nebo beham nebo chodim nordicwalking, cvicim bodyrock (posilovani) temer kazdy den

Snidam - celozrny rohlik se sunkou, nebo kousek sladky buchty
ke svacine mam kafe :-D
obed vetsinou co varim rodine (manzel je doma) nejcasteji sou to testoviny na tisic zpusobu, brambory s masem, proste klasicky obedy varim na olivovym a nesnasim smazeny veci, takze to se u nas vubec neji
pak mam vetsinou svacinu, opet celozrnej rolik (jiny nekupujeme) a nejakej salam, sunka vetisnou nebo syr
k veceri mam ve vetsine pripadu salat, pecivo nebo neco lehciho (vyjmecne co zbylo z obeda) a pak mam jeste druhou veceri a to uz je vetsinou zelenina… i kdyz vcera sme si s manzelem nakrajeli k vinku klobasku a vinko :)
vypiju dost, piju hlavne stavy (sirupy yo), nebo vodu, zelenej caj…

i pres to vsechno NEHUBNU! :D sakra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.8.12 08:53
:)

Příspěvek upraven 15.12.12 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.8.12 08:53

Ano, ano, můj je taky strašný a taky si ráda počtu, jak už tu bylo řešeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
9.8.12 08:54

Zdravím,
tak nevím, jestli je moje stravování úplně „správné“, ale nikdy jsem nepociťovala nějaký problém s tím spojený.

59kg (jinak jako netěhotná stálých 55), asi 160cm, 20let
těhotenství (už za půlkou), studentka VŠ
gravidjóga a cvičení s balonem

napíšu, jak můj jídelníček většinou teď vypadá a jak vypadal zhruba předtím:

teď v těhotenství: snídaně a svačina(nezbytná, jinak je mi blbě)-nějaké ovoce, kakao, jogurt
oběd-většinou něco smaženého na pánvi (takže hrozně zdravé :mrgreen: ), např. bramboráky z cukety, kuřecí prsa s rýží… (ale maso moc často nemívám, nebaví mě, jak dnes vše rychle zplesniví, že to nestihnu ani uvařit. takže spíš zelenina a k tomu bývají často brambory, těstoviny, rýže, kuskus…)
svačina-müsli tyčinky, ovoce (žeru po tunách) nebo zelenina
večeře-většinou studená, nějaké pečivo (kvalitní chleba, housky nebo rohlíky) s máslem a šunkou, sýrem nebo nějakou pomazánkou, plus rajče, paprika nebo okurka (podle toho, co je v lednici). žádné zvláštní těhotenské chutě zatím nemám, ale občas si zajdu na zmrzlinu nebo na francouzskou palačinku s čokoládou.
pitný režim přes den - nepohrnu obyčejnou vodou, někdy šťáva, každý den aspoň jednou čaj a kakao (mlíko s grankem), může to dělat tak 2litry denně, ale víc asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
9.8.12 08:58

Jo a ještě před těhotenstvím: zhruba stejné až na to, že snídaně se omezovala na čaj, svačinu jsem moc „nestíhala“, většinou to byla nějaká buchta nebo jabko. zbytek je zhruba stejný, až na to, že jsem si většinu života nevařila sama a máti vše vařila v obrovském množství s tunou tuků (mou váhu to ale moc neovlivňovalo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.8.12 08:58

A to já budu ráda, když mi k tomu něco napíšeš. Určitě to nebude nic hezkýho, ale třeba mě to konečně přiměje s tím něco udělat…

31 let, 171cm, 67kg (zbývají 2 těhotenská kila), na RD, dvě děti.

Snídám pečivo se sýrem nebo džemem, někdy domácí buchtu, čaj. Dopoledne nesvačím, občas si dám ovoce, džus. Obědvám zpravidla polévku, někdy i hlavní jídlo, po obědě se neobejdu bez sladkého a jsem schopná sníst i celou velkou Margotku :oops: (sladkosti celkově mám ráda, a kdybych nebyla soudná, tak se živím jen čokoládou a kupovanýma sladkýma kravinama :roll: ). Odpoledne taky nesvačím, max. ovoce. Večeřím jak kdy - někdy pečivo s něčím, někdy normální jídlo, někdy jen ovoce nebo zeleninu.
S mléčnými výrobky jsem na tom bledě, jogurty nemusím (cca 1× za dva měsíce :| ). Když už, mám raději zákys, ale taky jen zřídka. Pitný režim se snažím dodržovat kvůli kojení, myslím, že 1,5litru čistých tekutin dám. Plus pak ta polívka, ovoce, ale víc vody do sebe nevpravím, bohužel…

Klidně prosím zhodnocení, docela jsem zvědavá, jak vyjdu :mrgreen:

Jo a co se pohybu týká, tak to jsou akorát procházky s kočárem (sprint za dítětem na odrážedle) a úklid 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
9.8.12 09:03
@KPKristy píše:
A to já budu ráda, když mi k tomu něco napíšeš. Určitě to nebude nic hezkýho, ale třeba mě to konečně přiměje s tím něco udělat…

31 let, 171cm, 67kg (zbývají 2 těhotenská kila), na RD, dvě děti.

Snídám pečivo se sýrem nebo džemem, někdy domácí buchtu, čaj. Dopoledne nesvačím, občas si dám ovoce, džus. Obědvám zpravidla polévku, někdy i hlavní jídlo, po obědě se neobejdu bez sladkého a jsem schopná sníst i celou velkou Margotku :oops: (sladkosti celkově mám ráda, a kdybych nebyla soudná, tak se živím jen čokoládou a kupovanýma sladkýma kravinama :roll: ). Odpoledne taky nesvačím, max. ovoce. Večeřím jak kdy - někdy pečivo s něčím, někdy normální jídlo, někdy jen ovoce nebo zeleninu.
S mléčnými výrobky jsem na tom bledě, jogurty nemusím (cca 1× za dva měsíce :| ). Když už, mám raději zákys, ale taky jen zřídka. Pitný režim se snažím dodržovat kvůli kojení, myslím, že 1,5litru čistých tekutin dám. Plus pak ta polívka, ovoce, ale víc vody do sebe nevpravím, bohužel…

Klidně prosím zhodnocení, docela jsem zvědavá, jak vyjdu :mrgreen:

Jo a co se pohybu týká, tak to jsou akorát procházky s kočárem (sprint za dítětem na odrážedle) a úklid 8)

Z mého pohledu docela dobrý :kytka: Akorát u snídaní se zkus orientovat spíš na nesladké (pečivo + sýr) než na sladké (džem, buchta), dopoledne zkus aspoň to ovoce a sladké si nech na odpolední svačinu ke kafi (s mlíkem) :)
Když budeš jíst častěji, klesne i chuť na sladké… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.8.12 09:07
@Fireangel píše:
Z mého pohledu docela dobrý :kytka: Akorát u snídaní se zkus orientovat spíš na nesladké (pečivo + sýr) než na sladké (džem, buchta), dopoledne zkus aspoň to ovoce a sladké si nech na odpolední svačinu ke kafi (s mlíkem) :)
Když budeš jíst častěji, klesne i chuť na sladké… :dance:

No vida! Čekala jsem to horší! Docela jsi mě potěšila a budu se řídit doporučením - snídaně nesladká. Vlastně proč ne. Tu buchtu si kolikrát dám právě proto, že se mi nechce nic chystat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.8.12 09:10

A co se týká sladkostí, tak tím si vyloženě obaluji nervy (ale za chvíli budu obalená celá :roll: ). Starší syn má velmi vzdorovité období, vzteky, provokace, do toho miminko. Takže já po obědě padnu k PC, když kluci usnou a naláduju do sebe sladkost, vyloženě je to slast! A hlavně mě syn nevidí a neloudí, nerada bych aby si vzal takový výživový příklad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
9.8.12 09:15

Jinak teda aby to bylo fér, zde jsem já :mrgreen:

25 let, 165cm, 59kg
Dcera 3,5r, pracuji na půl úvazku v nemocnici, sedavé zaměstnání
Cca 2 - 4× týdně šlapu na elipticalu 45min, v podstatě obden lehce posiluji (10 - 20min), občas vyměním za běh, chůzi

Snídám převážně celozrnné pečivo s něčím (jogurt, pom. máslo, lučina, šunka, sýr…)
Svačím buď 2 knackebroty a něco k tomu (zase jogurt, šunka, sýr…v menším množství a ne to co bylo ke snídani)

Oběd bez polévky, ale jinak běžná závodní jídelna, snažím se o lehce menší porce

Svačina buď pečivo s něčím, nebo jogurt s cereáliemi, polévka, knackenrtoy s pomazánkou…
Večeře nejlépe salát a celozrnný chléb, nebo v poslední době díky příteli často thajská jídla (maso, zelenina, rýže, nudle…pálivější), ale trošku menší porce, někdy kousek pizzy… víceméně prostě teplé jídlo

Druhá večeře dost často třeba dvě kostičky čokolády, dvojka vína, zmrzlina…

Teď se mi to blbě shrnuje, protože jím každý den něco jiného - ale víceméně jím hodně pestře, hlavně obědy a večeře jsou pořád jiné, ale trvám na jídle 5 - 6× denně po 2 - 3 hodinách, zeleninu mám víceméně u obou hlavních jídel, ovoce moc nemusím, občas si dám jako zákusek po obědě nebo součást svačiny… dost často oběd nebo večeři „zakousnu“ něčím sladkým, ale fakt třeba jen uždíbnu kousek margotky (kousek myslím opravdu kosíček - roh milchnitte apod. :mrgreen: )
Sem tam se přejím jako dobytek, jako vážně :D
Pět let jsem bojovala s anorexií a bulimíí, předtím jsem zase měla slušnou nadváhu (v patnácti 75kilo).
V 21 jsem otěhotněla, z váhy 57 se dostala na 76, za 15m jsem se vykojila na 55kg a teď se mi to dlouhodobě drží do těch 60 kg. Váhu se snažím hlídat, mám sklony nabírat, ale díky dlouhodobému pravidelnému režimu a pohybu to není až takové utrpení. Hubená nejsem, spíš relativně dobře vytvarovaná cvičením, ale co si budem povídat, žejo… jídlo miluju a nedržet se rozumem, jen žeru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.8.12 09:19

Roh Margotky… To jsi dobrá… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28687
9.8.12 09:21

Já mám teď po těhotenství příšerný jídelníček:(

26let, 174 cm, 70 kg (před těhotenstvím 65-66kg)

Snídaně: jogurt a pečivo, pečivo s paštikou, šunkou nebo sýrem (2ks většinou rohlíky nebo housky)

Svačina: musli tyčinka, banán nebo sladkost (sladké tak 4× týdně)

Oběd: 2 rohlíky s paštikou, jablko

Svačina: rohlík se šunkou nebo banán, mrkev, jablko, podle chuti

Večeře: 2-3× týdně vařené jídlo, těstoviny, rizoto, smažené jím vyjímečně, jinak, pokud je manžel do večera v práci, opět pečivou se šunkou nebo sýrem

Piju neslazené minerálky, vodu se šťávou, caro s mlíkem, 1-2× denně rozpustné kafe s mlíkem, neslazené. Za den dám těch 1,5 litru tekutin, někdy víc. Občas si večer dám ovocné pivo

Sladkosti mívám 4-5× týdně, musli tyčinky, twix, snickers… už tak rok se mi nestalo, že bych snědla celou čokoládu:) a nějak se nepřecpávám sladkým

Pohyb teď po těhotenství mám celkem malý, 1-2× týdně doma, jen s malou procházkou (15minut), jezdím občas do parku na procházku, do nákupních center (to se snažím chodit aspon část cesty pěšky), bydlíme na kopci, takže při každé cestě zpátky s 30kg těžkým plně naloženým kočárem si docela máknu):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí