Příkrm, jak řešíte v noci?

8698
6.8.12 15:56

Prikrm jak rešite v noci?

Ahoj potrebuju radu nebo jen info jak to mate Vy :andel: Malou musím dokrmovat pri kojení, prikrm davame asi 5den, a chci se zeptat maminky co mate s UM skušenosti mužu si udelat to mličko a dat do lednice a pak v noci jak se vzbudi mala tak jen zohrát v mikrovlnce? :think: nebo musim delat porád čerstve? :think: delam čerstve vstavam ale mala se mne ubrečí k smrti jak čeká kím se to mliko udela, :nevim: zohrat kojeneckou atd atd, Jak to deláte vy? :kytka: Moc dekuju za rady ak mate :hug: :mavam: hezke horuce dny :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
6.8.12 15:58

Ano, muze se to tak, delaji to i v nemocnici. Nemelo by se skladovat dyl jak 6 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.8.12 15:59

Normálně si dej na noc do flašky UM.pak dolij vodu a ohřej, předem nedělej. Nebo dej teplou vodu do termosky a nemusíš ani ohřívat.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
6.8.12 16:01
@Janichka píše:
Ano, muze se to tak, delaji to i v nemocnici. Nemelo by se skladovat dyl jak 6 hodin.

UM by nemělo být dýl jak 2hodiny připravené, na to jsem byla háklivá.

• Citovat
  • Upravit
15074
6.8.12 16:02

Já dokrmovala taky, ale v noci ne, to stačilo prso - mrně u něj usnulo hned zase.-)
Udělaný mlíko by se mělo spotřebovat už do dvou hodin, ne? Aspoň to mám na krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.8.12 16:02

V porodnicích mají už připravené, ale jsou ve skleničkách zavařené, jde to koupit, ale je to drahé.

• Citovat
  • Upravit
4200
6.8.12 16:03

Já si udělám jednu porci do ledničky, než jdu spát a do další lahvičky si připravím množství mlíka na porci a do termosky teplou vodu a pak je to smíchané co by dup. I když my mícháme půl na půl s vodou a čajem, takže se líp koriguje výsledná teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.8.12 16:05

Tak ja zas nikdy mleko v mirovlnce neohrivala, aby se neznicili mlecne bakterie. Ohrala jsem normalne vodu a dala UM - akce na cca 1 min. Akorat, ze je clovek rozespaly a ma problem se orientovat. Chce si to vsechno nachystat tak, abych takrka po pameti sahla a vedela, kde to je.
Jen tak pro zajimavost, mikrovlny mely byt puvodne vyuzivany vojskem jako zbran na zabijeni… Takze za me radsi nejdriv vodu, pak prisypat UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
6.8.12 16:06

@Oter Mícháš mléko s čajem? Ježíši kde jsi na to přišla? takto ale nedáš dítěti potřebné množství jídla když ho napůl zaplácneš čajem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.8.12 16:07

Mám převařenou vodu v lednici a nachystanou dávku mlíka v kelímku. Ráno vstanu, šupnu do mikrovlnky (čas už mám vychytaný) nasypu mlko, krmim ;) Když je malá hoodně hladová, můžu ji u toho mít i na ruce, aby se neuřvala
edit: pokud ale ještě i kojíš, dala bych radši prso. Krásně se tím i podporuje tvorba mlíka. V noci se tvoří mlíka nejvíc, nám kojení v noci stačilo i když už jsme museli přes den taky dokrmovat ;)

Příspěvek upraven 06.08.12 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
6.8.12 16:08

Jinak mléko v mokrovlnce neohřívat, normálně si večer dej do lahvičky potřebnou vodu, do víčka od lahvičky potřebné množství odměrek, mrně brečí, jdeš do kuchyně, dáš vodu na pár sekund do mikrovlnky, nasypeš prášek, zamícháš. celé to netrvá ani minutu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
@monika32 píše:
@Oter Mícháš mléko s čajem? Ježíši kde jsi na to přišla? takto ale nedáš dítěti potřebné množství jídla když ho napůl zaplácneš čajem :roll:

Mě to divné nepřijde, prostě půl vody je čaj, ne že by to ředila čajem ještě navíc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka

Ohřát vodu v mikrovlnce, dát UM, zatřepat, hotovo, akce tak na necelou minutu.Vodu jsem měla převařenou dopředu. UM do zásoby v ledničce mi přijde pro malé miminko divný.

• Citovat
  • Upravit
4200
6.8.12 16:09

@monika32 - přišla jsem na to tak, že malý trpěl hrozně na koliky a za boha jsme do něj nemohli dostat fenyklový čaj, který mu ale pomáhal. No a tak mi doktorka řekla ať dám půl dávky čaje a půl dávky vody a do toho rozdělám mlíko, malýmu to chutná, problémy nejsou a jídlo mu fakt nechybí (ve třech měsících má skoro 7,5 kila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.8.12 16:10
@hofka píše:
Mě to divné nepřijde, prostě půl vody je čaj, ne že by to ředila čajem ještě navíc:-)

u nejstaršího jsem to tak dělala taky, fenyklový na prdíky, UM tolik kolik má být ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko