Běžný ženský jídelníček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@KPKristy píše:
Roh Margotky… To jsi dobrá…
No jooo, no… ale většinou sladkost nacpu někomu jinému (přítel, dcera, máma…) a jen uždíbnu
(nicméně klidně třeba za den po téměř každém jídle)
Plus teda vypiju 2 - 3 nescafe s mlékem, bez cukru, a 1,5 - 2l vody.
Víkendy bývají volnější…
Ale po všech mých jídleních a váhových peripetiích můžu být ráda, že nemám sto kilo, a snažím se držet rozumných mezí, radši váhu v horním pásmu normy, ale najedená a spokojená, než hubená a na nervy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ovocné pivo je můj úlet poslední doby. Miluju ho, ale nevypiju celé najednou. Mám ho v lednici tak na dva večery ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zajimavé téma, tak se s dovolením taky přidám.
Já vážím 62,měřím 168 cm a je mi 26 let.
Mám dvě děti, jsem na rodičovské +studuji denní studium na VŠ.
Pohybová aktivita: v podstatě už žádná
Dříve jsem cvičila aikido, od té doby co mám děti, už cvičit nechodím, protože nemá kdo hlídat..jsem ráda, že mi má kdo hlídat, když chodím do školy..takže jen občas procházky a výlety s dětmi
A co jím: Na snídani většinou žitný chleba s máslem a se sýrem, někdy si dám jogurt s rohlíkem, nebo si výjimečně koupím něco v pekárně(třeba koblížky
).Na oběd mám většinou něco s rýží, bramborem, těstovinami, nebo kuskusem. Tyhle přílohy střídám, k tomu mám např. tofu, sójové maso, špenát, dušenou mrkev atd. hodně si kupuju náhražky masa ze zdravé výživy, co máme za rohem. Vegetarián nejsem, maso jím většinou o víkendech, spíš se mi s tím masem nechce piplat..
A Na svačinu mám většinou něco sladkého, třeba sušenky, nějakou čokoládovou tyčinku, puding s grankem..A na večeři jak kdy, tam se musím už držet, neboť když se moc najím, tak pak druhý den mám o půl kila víc..Takže občas to je knekbort se sýrem, chleba a rajče, včera míchaná vajíčka s paprikou, někdy třeba jen meloun..Zeleninu moc nejím, nechutná mi
Chutnají mi jen rajčata a květák. Ovoce jím více, ale jíme většinou jen to sezónní, takže jablka, hrušky, teď v létě melouny.
Sladké buchty mám taky ráda, to bych klidně jedla každý den, ale neumím péct, takže je nedělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda,
tak ja se klidne takz pridam. Kdyz nejsem tehotna, tak vazim kolem 66 kilo pri vysce 178cm, je mi 32 let a cekam druheho prcka. Se sportem jsem na tom narazove, spis jsem nadsenec to takovych tech 24hodinovych „zavodu“ a ruznych chodicich akci, jinak plavu lyzuju, bruslim. Ale cilene kvuli postave se nikde „netrapim“
Jo a mam spatnej prekyselovaci zaludek, takze musim jist casto a malo, jinak je mi zle (nabeh na gastriditu, vrozene). A nedela mi moc dobre syrova zelenina a celozrne vyrobky, vseho musim jen trosku. Naopak tuky mi dobre delaji, takze jogurt jim vzdy smetanovej (po nizkotucnem je mi zle) nebo pribinacek.
Snidane - rohlik + maslo + syr nebo sunka, k tomu jogurt a jeste treba mliko
Svacina - treba kolacek, susenky, banan nebo co je po ruce
Obed - klasika, ale vzhledem k zaludku jim mini porce
Behem odpolka tak 2 svacinky - ovoce, sladkosti, pecivo + neco na nej…
Vecere - taky vetsinou pecivo + neco na nej
Behem vecera vetsinou nanuk, piskoty, cokolada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, je mi 27 let, před prvním těhotenství jsem vážila 51kg/160cm, v těhot. jsem nabrala 14kg, po třech měs. jsem měla 51kg a při ukončení kojení 45kg / za rok a čvrt / před druhým těhot. 45kg - v těhotenství +14kg a nyní 3 měs po porodu 52kg.
Pohyb - obstarání domácnosti a dvou malých dětí +pes. Tzn. dohromady 4-5hod. procházky venku během dne / dohromady asi 6-8km /.Občas kolo, práce na zahradě, nyní hodně trampolína.
Jídlo: snídaně - 2 rohlíky se šunkou a máslem, sýrem - zelenina nebo jogurt s musli, buchta…
Během dopol. ochutnávání od vaření, oběd - polévka / dělám husté, zavařené, luštěninové nebo vývar /, maso s přílohou - jím velké porce - mám pořád hlad
5-6 knedlíků atd. Hodně zeleniny - tepelně upravené.
Během odpoledne - druhý oběd - co zbylo s manželem až přijde z práce. Večeře - až děti usnou - zeleninový salát se sýrem.. různými zálivkami - pečivo.
Tekutiny - 2-3 litry v normálním počasí přes den - voda. Většinou 1 caro denně.
Sladké - no co je doma
Fakt ho můžu skoro po kilech. A nyní v těch teplech si dám malou skleničku - asi 2dcl ovoceného piva
- mám v lednici otevřenou láhev - asi na dva dny jednu.
No a k potravinám - upřednostňuji čerstvé před mraženým - máme domácí. Hlídám si sůl a „Éčka“ v potravinách a taky kvalitu výrobků.
Smažím max.1× do měsíce, vše peču, dusím..
Za tvůj názor budu taky ráda - já třeba mám problém, že i když bych chtěla přibírat se mi nebo i udržet váhu v případě kojení nedaří a jde dolů a dolů.
Příspěvek upraven 09.08.12 v 09:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já teda taky napíšu
Zajímá mě taky tvůj názor.
22let, 161cm, 59kg, před otěhotněním 58 (ale teď mám ještě pneušku, zatím si říkám, že moc řešit nebudu, když kojím). Jednou za týden cvičím doma asi hodinu. Jinak každý den procházka min. hodinka. O víkendu většinou i 3 hodinové, když je počasí. Jsem na MD.
Snídaně: Většinou mám chleba se šunkou nebo sýrem a k tomu zeleninu.
Svačina: Jak kdy, někdy ovoce, jogurt, buchtička s kávou (taky hodně peču) a někdy nic
Oběd: Dělám hodně zapečenou zeleninu s bramborama a smetanou, někdy přihodím kus masa, jindy jen zeleninu. Moc se u nás nesmaží, spíš to pečení, dušení… Ale řízek jednou za čas taky máme
Polévky v léťě moc nedělám, spíš v zimě. Ale zrovna dnes mám polévku z dýně hokaido ![]()
Večeře: (kolem 16-17h) Dva krajíce chceba s pomazánkovým máslem a rajčetem
Nebo posypaný pažitkou, jak kdy. Někdy i paštička. Ale v léťě většinou s tou zeleninou.
No a potom kolem té dvacáté hodině (k telce) nějáký salátek nebo aspoň nakrájená zeleninka. Něják mě u té telky honí chuť něco strkat do pusy ![]()
Chodím spát většinou ve 22h.
Pitný režim se snažím dodržovat, ty dva litry denně dám- čisté vody. Někdy si dám normální kávu, někdy Caro, oboje s mlékem a cukrem. Max. 2× denně.
Ryby se snažím zařadit taky do jídelníčku, navíc je mám moc ráda, ale jaksi pokulhává obchod kde je nakoupit… Mryžené mě přijdou hnusné, tak je radši nedělám. A čerstvé chlazené taky v dosahu nemáme. Momentálně sme bez auta. Ale jednou do měsíce ryba je, nebo aspoň rybičková pomazánka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od té doby, co jsem na RD, se (hlavně s obědy) fakt strašně odbývám. Teď jsem 17 tt a skoro se až stydím ![]()
170 cm, před otěhotněním 47 kg (kojila jsem), teď 52
Pohybu mám normálně celkem hodně, teď se ale rychle unavím. Před otěhotněním 2× týdně balet pravidelně, jinak procházky i delší výlety pěšky.
snídaně: ovesná kaše Emco, případně cereálie s jogurtem (na ty ale teď v těhotenství nemám chuť)
svačina: ovoce (toho sním fakt hodně, na rozdníl od zeleniny, to se fakt nedokážu přinutit)
oběd: jedna velká bída - synovi většinou vařím ještě zvlášť a pro sebe se mi moc vařit nechce, takže se snažím o víkendu navařit na celý týden dopředu (např. rýžový nákyp z 2l mléka
), nebo si udělaám vajíčka nějak, zapečený hermelím s angl. slaninou, občas uvařím kuřecí vývar a s pečivem, občas to skončí u chleba s něčím ![]()
svačina: ovoce, jogurt, Lipánek…
večeře: většinou chleba s něcím a přinutím se k nějaké zelenině (nejvíc rajčata)
Jinak se neomezuji co se zobání týče - tedy ne moc žádné smažené brambůrky a tak, ale čokoládka (včera po obědě před odpoledním spánkem 100g Milka), zmrzlinka…
Myslím, že mám celkem štěstí na rychlý metabolismus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
Mě je 32, měřím 164 a mám 65 kilo (+/- kilo), před těhu jsem měla 60kg
, jsem na RD. Nějak se mi nedaří zhubnout, ale to je tim večerním uzobáváním..sklenička vínka a brambůrky to je moje
ale né denně, jindy si dam zeleninu,.,
Jinak pohybová aktvivita taky minimální
![]()
A co snídam? Jednou jogurt+ musly jiný den pečivo+sýr k tomu kafe nebo čaj.
Vody vypiji minimálně litr a půl, sladké limči nemám ráda naštěstí.
Oběd - co uvařím - jednou těstoviny, rýži, sem tam hranolky, brambory..kuřecí, hovězí, ryby, vepřový…střídáme to. Polívky nemusíme.
Přes den sem tam něco uzobávám, sem tam sušenka
ovoce, jogurt, zelenina.. večeře jak kdy..chleba ve vajíčku, chleba se salámem.. co je po ruce ![]()
Mno a pak mám hubnout
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prceknika píše:
Ahojky, taky budu ráda, když mi k tomu něco napíšeš. Měřím 160cm, váha 55 kg. Jsem pracující. Ráno snídám bílý jogurt + musli(kukuřičné lupínky atp.), dopoledne ovoce nebo zeleninu nebo kousek čokolády, na oběd buď normální hlavní jídlo nebo polévku s rohlíkem. A odpoledne a večer moc nejím, nemám chuť…Spíš třeba večer zobu u tv sýr nebo zeleninu - jen tak na chuť…
Tak váha i první půlka dne je v pohodě - ale i přes nechuť by bylo dobré menší odpolední svačinu i večeři zařadit, nemusí to být nic velkého… je to zdravější i výhodnější do budoucna - i když nemáš pocit hladu, tělo nedostatkem energie během dlouhýách hodin v podstatě bez jídla trpí a jednou se to pravděpodobně projeví (nemusí to být ani nemoc, „jen“ zpomalení metabolismu - a to pak mohou kila najednou lézt nahoru).
Ona váha totoiž není jen čistá fyzika příjem - výdej, jde hodně o vnitřní nastavení organismu, hormony, metabolismus, individuální potřeby… i přes vyjímky potvrzující pravidlo platí, že např. 7000kJ za den snědených ve třech porcích povede k nárůstu váhy, 7000kJ rozdělených do šesti porcí povede k poklesu váhy. (příklad)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já se taky přiznám no.
175cm, momentálně 52kg(váha mi kolísá mezi 50-55kg),
kuřačka 2-5 cig. denně,
alkohol- v létě jedno male pivo či 2dl vína týdně, v zimě nic
Jedno dítě 17m, pracující na částečný úvazek ve zdravotnictví(fyzicky méně náročná práce)+ studium
Sport- občas kolo, jinak denní procházky se synem a se psem cca 60minut
Stres-0, flegmatik
Sn-Rohlík světlý s máslem 7g, 50g šunka, 50g ementál, 150g zelenina(rajče, paprika)
Sv-300ml mléčný koktejl(proteinový nápoj nebo dětský sunar s ovocem(banán, jahody)
Ob-maso 200g, příloha 100g, zelenina 150g, zákusek 100g
Sv-150g ovesná kaše nebo tvaroh a proteinem a ovocem
Ve-200g masa a 150g zeleniny nejčastěji tepelně upravené
Tekutiny- 3× caro s mlékem(100ml), 500ml kofola nebo cola, 1,5 l voda s citronem
Do toho celý den něco pozobávám, čokolády, sušenky, oříšky, krekry. Tento jídelníček je takový průměr, ale ne nějak striktně ho dodržuji, jím všechno, mám moc ráda pizzu, sladkosti, asijskou, řeckou a českou kuchyni. Žeru jak rakovina a nepřibírám i kdybych chtěla a že bych chtěla.
V těhotenství +11kg, po porodu(cs) -13kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik píše:
Ahojda,
tak ja se klidne takz pridam. Kdyz nejsem tehotna, tak vazim kolem 66 kilo pri vysce 178cm, je mi 32 let a cekam druheho prcka. Se sportem jsem na tom narazove, spis jsem nadsenec to takovych tech 24hodinovych „zavodu“ a ruznych chodicich akci, jinak plavu lyzuju, bruslim. Ale cilene kvuli postave se nikde „netrapim“Jo a mam spatnej prekyselovaci zaludek, takze musim jist casto a malo, jinak je mi zle (nabeh na gastriditu, vrozene). A nedela mi moc dobre syrova zelenina a celozrne vyrobky, vseho musim jen trosku. Naopak tuky mi dobre delaji, takze jogurt jim vzdy smetanovej (po nizkotucnem je mi zle) nebo pribinacek.Snidane - rohlik + maslo + syr nebo sunka, k tomu jogurt a jeste treba mliko
Svacina - treba kolacek, susenky, banan nebo co je po ruce
Obed - klasika, ale vzhledem k zaludku jim mini porce
Behem odpolka tak 2 svacinky - ovoce, sladkosti, pecivo + neco na nej…
Vecere - taky vetsinou pecivo + neco na nej
Behem vecera vetsinou nanuk, piskoty, cokolada
Jen poznámka k tomu žaludku - je super, jak máš vychytané, co ti nedělá dobře, to je přesné
Citlivému žaludku se sklony ke gastritidě dělají tučná jídla (ovšem tučná přirozeně, hlavně tedy mléčný tuk - ne hranolky, smažák, salám…
) velmi dobře. Přesně jak píšeš, v podstatě zakázaná je syrová zelenina a luštěniny (jen v menším množství kořenová do polévky, rajský a špenátový protlak, strouhaná mrkev, sekaný ledový salát..), taktéž celozrnné potraviny, pálivá, pikantní, kořeněná a kyselá jídla.
Dobré je ovoce ve formě pyré a přesnídávek, banán, tučnější mléčné výrobky, máslo, bílé pečivo, běžné přílohy a přírodně upravené maso.
Jinak super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fireangel píše:
Tak váha i první půlka dne je v pohodě - ale i přes nechuť by bylo dobré menší odpolední svačinu i večeři zařadit, nemusí to být nic velkého… je to zdravější i výhodnější do budoucna - i když nemáš pocit hladu, tělo nedostatkem energie během dlouhýách hodin v podstatě bez jídla trpí a jednou se to pravděpodobně projeví (nemusí to být ani nemoc, „jen“ zpomalení metabolismu - a to pak mohou kila najednou lézt nahoru).
Ona váha totoiž není jen čistá fyzika příjem - výdej, jde hodně o vnitřní nastavení organismu, hormony, metabolismus, individuální potřeby… i přes vyjímky potvrzující pravidlo platí, že např. 7000kJ za den snědených ve třech porcích povede k nárůstu váhy, 7000kJ rozdělených do šesti porcí povede k poklesu váhy. (příklad)
Děkuji
Zkusím s tím něco udělat, ono je to asi dost o zvyku. Každopádně Ti děkuji za komentář!
- Citovat
- Upravit
@Fireangel mohla bys zkouknout mě, hned na první stránce zkraje? Díky. Jinak když jsem se u nás dostala do zaměstnanecké jídelny, nenápadně jsem koukala, co si z nabídky vybrala nutriční
.
Příspěvek upraven 30.12.19 v 21:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
21 let, 167cm, 67kg.. na MD.
Mé stravovací návyky jsou tragické. Proto aj zjevně kynu (před dvěma roky krásných 56Kg) Jinak k jídlu. Moc nesnídám. Dnes teda jo, měla jsem něco jako müsli s jogurtem. Jinak většinou třeba jen večeřím a nebo obědvám a večeřím. Je to se mnou strašný. Chtěla bych těch 12kg srazit… Jednu chvíli jsem se držela s jídlem pravidelným a 6kg dole. Pohyb… Noooo Snažím se, procházky atd. Jinak rotopeduji
V těhotenství jsem nabrala 6kg a ty zůstali v porodce
A jelikož jsem blb, tak už pociťuji problémy se žaludkem. Bolí a to pomalu ze všeho co sním. A když ne žaludek, tak průjem… Děs… ani pitný režim mi nic neříká.
Už nevím, jak se to mám vše naučit dodržovat… Budu ráda za jakoukoliv radu
Příspěvek upraven 09.08.12 v 10:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, taky budu ráda, když mi k tomu něco napíšeš. Měřím 160cm, váha 55 kg. Jsem pracující. Ráno snídám bílý jogurt + musli(kukuřičné lupínky atp.), dopoledne ovoce nebo zeleninu nebo kousek čokolády, na oběd buď normální hlavní jídlo nebo polévku s rohlíkem. A odpoledne a večer moc nejím, nemám chuť…Spíš třeba večer zobu u tv sýr nebo zeleninu - jen tak na chuť…