Ovocná šťáva a zoubky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ovocná šťáva a zoubky
Ahoj, co myslíte, může se dítěti zkazit chrup, pokud bude pít ovocnou šťávu z odšťavnovače? Malá skoro nepije (ani tu šťávu), kvůli nemoci jsme museli na infuze, tak jsem to její nepití začala hodně řešit.
A stalo se vám, že by se taková šťáva během dne zkazila? Dnes na večer jsem dala malé napít a pak se mi zdálo, že šťáva (zavařená třešňová, ředěná vodou) byla malinko navinulá. Jestli zas z toho něco chytne, tak už mě asi omejou
(měla salmonelu a v zápětí rotaviry).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkazit se může, asi právě navinout, to je zavařené s cukrem? Ten působí jako přírodní konzervant, pokud tam není nebo není v dostatečném množství, případně je to v přílišném teple, tak by to mohlo začít kvasi. Zuby, pokud jsou čištěné pravidelně a nedostává tu šťávu do postele, tak si myslím, že ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě před tím doktorka varovala, dávat ov. džusy a šťávu z ovoce… kyseliny narušují sklovinu, pak je náchylnější na zubní kaz.
Zkazit se to určitě může… já nechala přes noc venku džus a ráno se z toho málem poblila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Byla zavařená bez cukru, ráno po otevření byla ok, muselo by se to zkazit během dne doma, snad se jí nic z toho nestane
. Zubů má šest a tvrdohlavě mě odmítá pustit do pusy. Jenže večer a v noci stejně kojím a i mlíko je sladký
.
Příspěvek upraven 08.08.12 v 21:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malý taky nepil, dávala jsem co jsem mohla, a i ty štávy, protože v té chvili to bylo důležitější jak zuby…
Zuby se snažíme čistit ráno odpoledne i večer.. v prosinci bude mít 4 a doktorka zuby chválí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul my jsme od zacatku na stave, vodu ani za nic, ze zacatku nechtela ani redenou, ja teda kupovala jablecnou detskou, muselo to byt v lednici, hodne rychle se to kazi, uz jsem vyhodila hodne flasticek, ve ktere se to zapomnelo. Vodu nepije dodnes, ted ma stavu jakoze sirup s vodou
, neleze to tolik do penez, o zuby se taky bojim, ale neco pit musi. Pije i docela malo, tak jako tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul mě když malá nechce pít, tak ji dávám tř. piškoty či kousky buchty, aby to bylo suchý v pusince a pak zapíjí jak ďas každé sousto.Tak třeba vám to zabere..u nás je to tutovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul píše:
@petrul Tož já nevím, jak ji mám donutit, aby pila..
to jsme dvě
mě nechce ani naředěný mlíko, prostě nic
dávala bych aspoň naředěný přesnídávky a obědy vodou, jenže je to poblion, tak to taky nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuby si nejdriv cistit taky moc nechtela, ale ted ji to vylozene bavi…nejlepe ji teda nalakam na pastu ![]()
taky jsme to trochu flakali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šťávy teda nezavařuju, když jsem je dělala odpo, tak ráno po pobytu v lednici byly pořád dobré, jediná, která to nepřežila byla právě třešňová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik Já bych to neflákala, ale ona buď ječí, nebo mě rovnou kousne. A to mám silikonovej prsťáček za 100,– a dětský elmex pasta ji taky nenadchla
.
Tak snad se z té šťávy max po. a nic horšího, už to budu hlídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka No jo, já jí to dala dopo do pítka a dopíjela k večeru. Měla jsem to na stole, z ledničky by to bylo moc studený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul Nařeďěný to nesní. Jak jí to steče párkrát po bradě, je po jídle..
Od těch infuzí jsem na to vysazená, do té doby jsem to neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul taky jedem na šťávách, buď z DM ty jejich babylove nebo rossman nebo voda se sirupem, i tak pije malinko. Ale zoubky čistím, dlouho jsem na to dlabala. A po kojení se tuším zuby nekazí, i když tím všude straší, tak mléčný cukr by neměl vytvářet právě tu kyselinu v puse. Prsťáček je tak na dásničky nebo na první špičky zubů, na normálně vylezlé zoubky bych pořídila už kartáček. Čím dřív začnete, tím líp si na to dítě zvykne. Jinak čistíme zubním gelem od weledy, sice dražší, ale dětem chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit