Kravské mléko a dítě

115
9.8.12 08:13

Kravské mléko a dítě

Čauky. Včera jsem byla venku s kamarádkou a dětma, mám 10 měs. dceru. Kamarádka mi velice radila, proč nedávámdceři kravské mléko, že tím ušetřím za sunar, že ona ho dávala od 10ti měsíců taky..ráno se probudili třeba v 5,dala ohřáté kr. mléko a pak třeba v 8 snídani (např. přesnídávku)..není to blbost? Nepotřebuje dítě např. sunar, přece jen je to výživově kvalitnější…díky za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
9.8.12 08:18

Tak na to bych neměla odvahu a svědomí by mi nedovolilo takhle šetřit na dítěti, pokud mu UM chutná. Hodlám v podávání UM pokračovat do dvou let.
Víceméně by dítěti kravské mléko ublížit nemělo, ale nedoporučuje se s tím začínat před prvním rokem a do příkrmů pro kojence pouze převařovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.8.12 08:18

Dítě by mělo mít UM do těch dvou let. Syn měl do dvou, dcera má 2 roky a dva měsíce, ale jí budu Sunar dávat dýl, měla dlouho reakci na mléko, tak pro jistotu. Ale oba byli téměř rok a půl kojeni, pak jsem přešla na um. Jinak malé děti do roka můžou mít z kravského zažívací potíže a to mluvím o mléku, né o tom, co se prodává v kabicích, nevím, co ta známá kupuje.

• Citovat
  • Upravit
41882
9.8.12 08:19

No, tak že ji pozdravuju a ať si přečte třeba tohle :roll:
Kravské mléko ve svém původním složení by mělo dítě dostat nejdříve v průběhu druhého roku, protože obsahuje vysoké množství bílkovin a příliš mnoho minerálních látek. Podle názorů expertů se „při krmení výhradně kravským mlékem díky vysokému množství bílkovin zvyšuje negativní účinek na činnost ledvin“. Ledviny miminka jsou v tomto věku ještě nezralé a velký příjem bílkovin je příliš zatěžuje. Zároveň obsah a poměr nenasycených mastných kyselin, sacharidů a vitamínů je v kravském mléce nevhodný. Mléčná výživa pro kojence musí být proto zvlášť upravena. Obsah počáteční složky kravského mléka je proto upraven - a tím i složení mléčné kojenecké výživy - o mléčný cukr (laktóza) a další sacharidy, obsah mléčné bílkoviny je snížen, zároveň jsou navýšeny kvalitní rostlinné oleje, které jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin, a vitamíny a minerální látky jsou upraveny tak, aby se výsledný produkt co nejvíce podobal mateřskému mléku. Tímto způsobem lze zajistit bezpečnou výživu Vašeho miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.8.12 08:21

Nikdy jsem nedávala kravské mléko místo UM, z kravského mléka jsem začala po 1.roce vařit - krupicová kaše, apod., ale rozhodně ho nedávala jen tak na pití místo UM (které mimochodem pije stále i teď - ráno po probuzení, a vůbec mi to neva ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
9.8.12 08:25

Složení sunaru (nebo jiných UM) a kravského mléka je v podstatě totožné. Mírně se liší jen v množství bílkovin a tuků. V UM je méně bílkovin a více tuků. U Mléka od 12 měsíců se složení již liší jen v bílkovinách, množství tuku je stejné jako u plnotučného mléka. Pro malinká miminka by tak kravské mléko mohlo znamenat větší nápor na ledviny, neb je tam více těch bílkovin, ale pro roční dítě už je to v podstatě jedno. Takže jde jen o marketing, který udržuje průmysl, který vysušuje kravské mléko, aby do něj přisypal chymicky vyrobené vitamíny, a trochu chemie pro lepší rozpouštění a trochu chemie proti hrudkování… To já tedy nehodlám podporovat, takže asi tak od roka kupuji čerstvé mléko z automatu a pasteruji doma, nebo kupuji čerstvé mléko v obchodě. V každém případě plnotučné. Potvrdila mi to i naše dětská lékařka.
Včera jsem viděla reklamu, jak pro dítě je nejlepší, aby pilo do tří let Nutrilon. No opravdu vymývání mozků :cert: Marketing ve firmě zaměřené na produkty pro děti bych prostě dělat nemohla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.8.12 08:25

Ahoj, kravské mléko se může od 1 roku podávat bez problémů. My z něj vařili kaši od těch 10 měsíců, jinak pijeme od 13m sunar, protože malé obyč mléko nechce, jinak bychom byli již dávno na obyč mléku… Teorie, že UM je nutné až do 3 let jsou zastaralé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.8.12 08:26

Obecně (mimo čr) se doporučuje UM do 1roku věku dítěte. jen v čechách se doporučuje do dvou, někdy do tří let, což nechápu.
ale do 1 roku bch podávala určitě.
KM má trochu jiné složení oproti MM a UM, malinko jiný poměr bílkovin, tuků, plus obsah bílkovin je u KM obecně větší, apod.,

já bych s UM už teď přestala, starší dostal KM v 18m, ale mladej KM nepije ani za boha, takže čert ví, jak dlouho ho budu dávat já… :roll: ale je to kvůli chuti, ne prospěchu..

Příspěvek upraven 09.08.12 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.8.12 08:26

Taky teda nevim, proč UM až do tří let, to se mi zdá taky přehnané. Ale,,mléko,, z krabice, to není mléko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.8.12 08:27

Super, díky za komenty holky, mě se to zdálo taky divný. Malou jsem sice kojila jen do dvou měsíců, ale dávám jí sunar a určitě v tom budu pokračovat. Přišlo mi u ní divné, že mikdysi říkala i to, že upuje pro děti kaše s prošlou spotřebou, třeba měsíc, prý tomu nic není. Tak to mě trochu zvedlo ze židle. Prý aby ušetřila, tak to kupuje za pár kaček v nějakým „spešl“obchodě kde mají vše prošlé…NECHÁPU!!! Taky bych na dětech nikdy nešetřila, je to blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.8.12 08:29

@Ronja11
Měsíc prošlé kaši nebo příkrmu opravdu nemůže nic být :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.8.12 08:31
@kokomo píše:
@Ronja11
Měsíc prošlé kaši nebo příkrmu opravdu nemůže nic být :jazyk:

tak tak.. pokud to není zvlhlé a hrudkovaté,..
ale dítěti bych to nekoupila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.8.12 08:32

Samozřejmě záleží na datum spotřeby nebo max.trvanlivost…ale mě by tohle nikdy nenapadlo. Šetřit na dětech, NIKDY.To raději nebudu žřát JÁ, ale koupím kvalitní jídlo pro dceru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
9.8.12 08:33
@Ronja11 píše:
Super, díky za komenty holky, mě se to zdálo taky divný. Malou jsem sice kojila jen do dvou měsíců, ale dávám jí sunar a určitě v tom budu pokračovat. Přišlo mi u ní divné, že mikdysi říkala i to, že upuje pro děti kaše s prošlou spotřebou, třeba měsíc, prý tomu nic není. Tak to mě trochu zvedlo ze židle. Prý aby ušetřila, tak to kupuje za pár kaček v nějakým „spešl“obchodě kde mají vše prošlé…NECHÁPU!!! Taky bych na dětech nikdy nešetřila, je to blbost!

A nedoporučila ti náhodou i ten „spešl“ obchod? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Víš jak, to abys mohla ušetřit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.8.12 08:33

@Ronja11 a ta kamarádka takhle přemejšlí i když kupuje jídlo pro sebe? To by mě docela zajímalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí