Kravské mléko a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Moje malá je na obyč mlíku od roka a půl, sama si řekla že už sunar nechce. nic se nestalo ale 10. měs. je podle mě brzo. do roka a něco určitě sunar, a že bych s obyčmlíkem ušetřila to mi nepřijde
láhev (kupuju to čerstvé) stojí 18 kč a kupuju ho skoro denně takže je to zhruba stejná částka jak u sunaru který jsem pak už kupovala tak 2× do měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronja11
Já bych to dítěti taky nekoupila, ale ona mu tím nijak neublíží… Je to jen o psychice
Třebas potřebuje opravdu šetřit…pokud ne, pak to taky nechápu…cíleně vyhledávat prošlé věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kokomo píše:
@Ronja11
Měsíc prošlé kaši nebo příkrmu opravdu nemůže nic být
Jj, přesně tak, „prošlé datum spotřeby“ přeci znamená „ještě k snědku“, to jako nechápete? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn pil kravské mléko od roka a znám dítě, které na něm vyrostlo, odmítal všechny UM a pil tak od narození kravské mléko, jeho rodiče byli rádi i za to.
UM do 3 let, to je super tah výrobců ![]()
Ale dávat to proto, abych ušetřila nebo kupovala prošlé příkrmy, tak to fakt ne
- Citovat
- Upravit
Malej ma 17 mesicu a obcas mu dam kravske mliko k snidani s cerealnim napojem por deti od jendoho roku-takze takovy detsky kakao…myslim ze poprve ho mel kolem roka? Ted si nejsem jista..nedelam ot kvuli setreni, sunar pije porad rano a vecer a obcas prave to rano vystridam za kakao…teprv zacina mit k snidani treba pecivo s kakaem driv nechtel..ale na noc ma porad sunar a mit bude, to by si ani vzit nenechal a myslim ze je to dobry, ze aspon do 2 let by sunar mit mely…ale dat mliko sem tam vubec nevadi…ted to lidi moc resi ja byla na mlice od pul roku (v ty dobe byl pry nejaky porblem se sunarem) a ziju a jsme zdrava…a driv? Vzdyt driv mely deti jen kravsky mliko
ale dnesni doba porad hlasi co se nesmi a podobne…ber ot podle matersky intuice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud dítěti chutná UM, dávala bych, klidně i do 3 let - alespoň bych věděla, že do něj cpu vitamíny. A finančně si myslím, že jednou denně UM nebo kupovat čerstvé kravské mléko je skoro stejné, neřešila bych to.
Docela by mě zajímalo, jak ta paní šetří na sobě, to musí být teprve darda.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajla tak to snad není jen o těch, kdo ta UM vyrábí? Vždyť to je prokázané, s tou zátěží ledvin a tak.
A,, jsem zdravá a žiju,, to je fakt ujetý. Ty možná. ![]()
A dřív nebyly pračky, tak budeš prát na valše?
:roll
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam dceri kravske mleko od cca 7 měsíců, ale to je asi dané taky tim že mi ji od 6 měsíc normální stravu a mléko pije ohřáté akorát před spaním, ted ji budou 2 roky a nestrada ale kdyby byla jen na sunaru tak bych to urcite nemenila za kravske mleko, jak rikam my presli na obyc mleko jen proto ze sunar mela akorat pred spanim a uz ho nechtela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké jídlo kupuje sobě nevím, ale je sama bez chlapa takasi šetří kudy chodí. Nezávidím jí, ale tohle bych neudělala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lyrica píše:
@Ajla tak to snad není jen o těch, kdo ta UM vyrábí? Vždyť to je prokázané, s tou zátěží ledvin a tak.
A,, jsem zdravá a žiju,, to je fakt ujetý. Ty možná.
A dřív nebyly pračky, tak budeš prát na valše?![]()
:roll
no a proc driv nebylo tolik alergii a civilizacnich chorob? Ja na kravskym mlice nic zlyho nevidim…jasne ze bych ho nedala v pul roce ale resit jeslti v roce dite smi mliko nebo ne?
Dalsi vec je kvalita dnesnich mlik to ale neni predmetem tematu…
a ze je prokazany ze mliko zatezuje ledviny? Jo? Nerekla bych…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ajla řeší se desetiměsíční, ne?
A když by jsi to neřekla, tak to nemáme o čem diskutovat. ![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj osobní názor: Mléko samo o sobě je hnus- tedy myslím veškeré kupované balené s čerstvým mlékem nadojeným od krávy se to nedá srovnávat. Akorat to dítě zbytečně zahleňuje a zanáší střeva a jeho malý organismus. Takže za mě určitě mléko ne, čekám první miminko a rozhodně bych hned mléko nedávala..a pokud to nebude nutné a nebude ho vyžadovat, nebudu mu ho cpát ani po tom když bude větší. Já mám mléko moc ráda, ale nepiju ho, jen výjmečně a to už musí být. samozřejmě do nějakých pokrmů ho přidávám, ale když to jde jsem spíš pro sojový nápoj zajíc, ten to mléko uplně nahradí a má pro mě lahodnou chuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V mléce se také často ve velkém množství obsahuje zbytky pesticidů a herbicidů, PCB a dalších chemikálií, které bohužel v mlékárnách nemohou odstranit.
Mléko a jeho produkty jsou na prvním místě v seznamu příčin vedoucích ke vzniku a prohloubení alergií. Některé z alergických příznaků, které se u našich dětí vyvíjejí, jsou astma, přecitlivělá kůže, kožní vyrážky a ekzémy, infekce dýchacích cest a další méně nápadné příznaky, jako je podrážděnost, chronická únava a další.
Proč mléko tak zatěžuje trávící systém?
Proto, že jen velmi málo lidí je schopno metabolizovat mléčnou bílkovinu důkladně. Hlavní bílkovina v kravském mléce je kasein. Organismus krávy ho potřebuje. Avšak pro lidi kasein potřebný není. Většina dětí (60%) kasein vůbec nestráví. Nedokonale a jen částečně strávené bílkoviny mléka pak vstupují do krevního oběhu a dlouhodobě dráždí tkáně. Tak vzniká vnímavost na alergeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit