Jí hodně a nepřibírá

1000
14.8.12 11:06

Jí hodně a nepřibírá

Ahoj holky, malá má 9 měsíců, 8 a půl kila a za posledních 14 dní nepřibrala. Přitom jí jak neuvázaná. Máme čtyři příkrmy a k tomu kojení. Na každé jídlo sní min. 200 - 250 g, občas i víc. Je hodně aktivní, to ano, ale na takový množství jídla? Co si o tom myslíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
14.8.12 11:10

Že je to divný, i když zase mohla vyrust do dýlky, tudíž nemusela příbírat:lol: :lol: :lol: a nebo si z nás děláš srandu(mysšleno vtip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.8.12 11:17

Terez - já mám tříleťáka a jsme na tom podobně, proti jiným dětem doslova žere. A přibírá mi minimálně. Hubenej je jak žížala. Taky pořád lítá, a hlavně čouhne do výšky. Tak si prostě říkám, že děti mají období kdy to prostě spotřebují. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.8.12 11:21

Ahoj, mám trochu starší dítě, ale problém je stejný. Neroste, nepřibírá. Je drobná už od narození - por. váda 2800 a délka 47cm, dnes v 19 měsících 71 cm a 9 kg. Doktorka to až do toho roku a půl neřešila - takže možná i u vás je ještě brzo na nějaké soudy - řeknu Ti, jak to řekla dr. mně.

Dcera už jí všechno, takže uvidíš po prvním roce, až bude Tvá holčička taky jíst všechny potraviny, co to udělá. Podle dr. si mám teď do druhých narozenin dcery všímat její stolice a jestli jí po něčem není špatně. Ona mívá stolici hodně a několikrát za den a moc zapáchající, dle dr. by to ukazovalo na některý z malabsorpčních syndromů, nejspíš celiakii - u těch dětí je to prý tak, že prvním ukazatelem je zpomalení růstu a právě ta objemná páchnoucí stolice, může to být i štítná žláza a X dalších věcí. (Nebo taky NIC a je rpostě malá.)

Každopádně myslím, že v 9 měsících má bobiš ještě čas, u nás nikdo do 1 roku nic neřešil, pokud si držela stále svůj percentil na růstových křivkách - je tedy na hranini 3. percentilu, no ale má to od narození stejně a nepropadá se. To je důležité - pokud Ti malá rostla a najednou přestala, může být někde problém. POkud si ale drží stále svůj průměr, tak to nevadí. POdle naší dr. je důležité i BMI - pokud má správný poměr výška X váha, je to dobré, i když je menší. 14 dní je ale podle mě dost krátká doba na nějaké soudy, počkala bych dýl, měsíc, dva. Pokud nevypadá nijak jinak nemocně, zatím bych to nechala tak.

Omlouvám se za překlepy, píšu v rychlosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
14.8.12 11:49

U nás se dcera zastavila v růstu a přibírání, pak se zjistil problém se štítnou žlázou… Léky pomohly.

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.8.12 12:00

Neboj, synovi je skoro 9 měsíců a za poslední měsíc nic nepřibral a nic nevyrostl. Doktorka to ví a nic na to neříkala.

• Citovat
  • Upravit
1000
14.8.12 21:54

Děkuju za reakce! Mám pocit, že malá doteď přibírala spíš skokově - nic nic a pak 15 deka. Svůj percentil si držela, ale pomalu klesá. S tou celiakií a štítnou žlázou jste mě trochu znervóznily. Budu doufat, že doktorka včas pozná, kdyby se něco dělo. Jinak malá skutečně kaká často a smrdí to :think: Jestli je to objemná stolička, to si netroufám hodnotit. Nemám srovnání. Je asi tak střední. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.8.12 22:27

@terezn po půlroce přibírají méně, nebo se vytahují do délky. Víc se hýbou. Náš malej taky jí jak nevázanej, ale co začal vynechávat noční kojení, tak nic nepřibírá… Uvdíš na kontrole ;)

• Citovat
  • Upravit
3241
15.8.12 16:45
@terezn píše:
Děkuju za reakce! Mám pocit, že malá doteď přibírala spíš skokově - nic nic a pak 15 deka. Svůj percentil si držela, ale pomalu klesá. S tou celiakií a štítnou žlázou jste mě trochu znervóznily. Budu doufat, že doktorka včas pozná, kdyby se něco dělo. Jinak malá skutečně kaká často a smrdí to :think: Jestli je to objemná stolička, to si netroufám hodnotit. Nemám srovnání. Je asi tak střední. :nevim:

Prosím Tě, nebuď nervózní, vůbec jsem Tě nechtěla vyděsit! Doktorka by určitě něco poznala a jak jsem řekla - myslím, že v 9m je ještě brzo, mé dceři dala taky „lhůtu“ do druhých narozenin a pak se teprve začne vyšetřovat, kde je příčina. Určitě to bude v pořádku, hlavně se teď nezaměřuj na nějaké „jako - symptomy“, když to vůbec nemusí nic být.

Pokud ale ten percentil zvolna klesá, určitě bych se na to zeptala doktorky - ona to ale přece při kontrolách vidí, tak by Tě upozornila. Fakt se neboj a hlavně malou až moc nepozoruj, to bývá spíš na škodu (vlastní zkušenost.) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
15.8.12 20:48

@terezn naše doktorka čakal půl roku od zaszavení růstu a váhy a až pak nás posílala na vyšetření… a zase se to léky velice rychle upravilo

• Citovat
  • Upravit
1000
15.8.12 22:28

Děkuju, holky. Snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.8.12 14:20
@sophinka píše:
@terezn naše doktorka čakal půl roku od zaszavení růstu a váhy a až pak nás posílala na vyšetření… a zase se to léky velice rychle upravilo

Sophinko, můžu se zeptat, jak vyšetření probíhalo? Z odběru krve? A měla Tvá dcera i jiný problém? Mi pořád dr. říká, že se jí Gábina zdá strašně bledá… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
16.8.12 19:22
@Maddlen píše:
Sophinko, můžu se zeptat, jak vyšetření probíhalo? Z odběru krve? A měla Tvá dcera i jiný problém? Mi pořád dr. říká, že se jí Gábina zdá strašně bledá… Díky.

bledá, kruhy pod očima a přestala, i přes poměrně vysoký příjem potravy, růst a přibírat

• Citovat
  • Upravit
3241
16.8.12 20:15
@sophinka píše:
bledá, kruhy pod očima a přestala, i přes poměrně vysoký příjem potravy, růst a přibírat

Hmmm… máme to stejně. :think: Každý, kdo ji vidí, říká, že má zapadlé oči a je bledá, já to nedovedu posoudit, protože ji vidím denně. Každopádně děkuju, nechám se „překvapit“ v prosinci na prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
17.8.12 09:21

Hledám podobné téma a jak je vidět, tak jsem našla. My máme problém takový. Malá 18.měsíců stojí na váze už půl roku…ve 12.měsícíh měla 9,8kg (váženo ale ještě na miminkovské váze tak je odchylka možná) a teď 18.měsícíh má 9,5kg, vyrostla o 2cm. Máme nového doktora a tomu se to teda vůbec nelíbilo a že máme přijít za 3.měsíce na převážení. Starší dcera je také drobek v listopadu jí budou 4.roky a je to měsíc, co dosáhla 14kg, ale když byla takto malá, tak přibírala alspoň těch 100g za měsíc.
Tak jsem z toho taková vyplašená…normálně nic nepozorujeme, zdá se nám zdravá, jí normálně, kadí buď každý den nebo obden…jak kdy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí