Mámo, táto, obejmi mě! (TV)

190
26.12.10 23:47

Mámo, táto, obejmi mě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lena F.
26.12.10 23:58

Děkují!

• Citovat
  • Upravit
16077
26.12.10 23:58

zajímavé, pravdivé, krásné.. u nás teda objímání frčí hodně. mám doma malou mazlivku, která jako mimi hodně plakala..a objímání má teď ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.12.10 00:25

Ahoj, shlédla jsem, bohužel neznám autorku víc - četla jsem kdysi malého tyrana, ale moc mi to neutkvělo.
Mám výhrady. Beru, že toto funguje u autistických dětí (ten chlapeček v pořadu) ale u běžného vztekacího dítěte si to (100krát denně :roll: ) nějak nedovedu představit. Já ho taky neposílám pryč. Nechám ho ležet tak, kde se vzteká. Kdybych ho vzala a pevně objímala, trvá to dýl (ok, asi ty vyřčené 2 hoďky) asi bych celý den nic jiného nedělala :lol:
Ale celý dokument mi celkově přišel nekompaktní .To přeskakování témát, moc „kudrlinkatá“ hudba při slovu..
Ale tím nesnižuji osobnost J. Prokopové - spíš jen říkám, že tomu asi úplně nerozumím.

Chápu jak „zlomit“ díte obětím, ale (jak jsem již psala v jedné mé soukromé diskuzi) jak obejmu silnějšího člověka pokud to nechce? - tím narážím na to, když p. Prekopová mluvila o tom, že impulsem pro její prácí bylo „pevné obětí“ jejím manželem (více v dokumentu)

Ráda se nechám poučit, díky.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.12.10 02:07

Ahojky, já souhlasím s posláním - tedy najít k sobě s dítětem cestu a jakýkoliv konflikt se pokusit vyřešit a mu ukázat cestu, jak z toho ven, jak se opět smířit.
Na rozdíl od ní aplikuji, že dítě vykážu - ne kvůli dítěti,ale kvůli sobě, neb jsem třeba vzteklá a frustrovaná já (dítě něco chce a já padám již na držku a klasicky to může udělat kdokoliv,ale on zrovna chce mne!), takže je vykázán,abych já nevybuchla, a neřekla mu něco, co bych později velmi litovala. Vždy ale má možnost z pokoje přijít a navázat se mnou kontakt, popř. totéž udělám po určité chvilce i já, to už mě ty emoce příjdou a jsem věcná, tedy jdu k jádru problému. Větou, už ses vyzvztekal? - to začíná a pokud kývne, že ano, tak si spolou sedneme, pokud je nutno, tak i obejmeme a vyříkáme si to, tedy proč byla moje reakce taková a jeho taková. Někdy totiž nemusí být příčina v dítěti,ale třeba ve mně, že už jsem vážně unavená a potřebuji na 5 min vydechnout…nebo v dítěti a tím, že to proberem, tak lépe pochopí, proč jsem se zlobila a bez svých emocí a vzteku si myslím, že to vysvětlení lépe příjme, navíc ví, že tedy po konfliktu nabíhá fáze usmiřování.
Rozhodně si ale neumím představit, že bych to řešila jako paní Prokopová, tedy pevným objetím. Ale tím nechci říct, že to u ostatních nefunguje, asi každý musí přijít na to , co mu sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
27.12.10 10:58

Na dokument jsem se dívala, protože mám dítě s diagnózou na kterém v pořadu bylo aplikované pevné objetí.
Nám tato metoda hodně pomáhá, protože v afektu není lepší pomoci než tato.
Na druhou stranu musím říct, že pani, která v dokumentu pacifikovala svého synka a vřeštěla na něj, mi bylo silně proti srsti a zdálo se mi to kontrapruduktivní.
Já se naopak ve vzteku syna snažím mluvit klidně, protože je mi jasné, že tím, že budu vyřvávat já, bude impulsem k jeho ještě větší agresi, ale dobře, každé dítě reaguje na něco jiného :nevim: !

Celkově jsem byla z dokumentu rozpačitá, protože mi to spíše připadalo jako medailonek o Jiřině Prekopové než o metodě samé, čímž ovšem nesnižuji její schopnosti a kvality jichž si vážím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anka. R
23.1.11 19:18

u autistů NE !

Jsem matka autistického dítěte, značně o tomto postižení vím a pevně tvrdím, že právě pro autisty je tato metoda ZCELA nevhodná. Je to dáno jádrem jejich postižení. Je to na velmi dlouhé vysvětlování, ale jen pro zamyšlení: autsitické dítě se vzteká z různých příčin, může to však být i to, že jej něco bolí (teď myslím fyzicky), takže jak napomůže tato metoda odbourat třeba zánět slepého střeva, které jinak než křikem dítě dát najevo nedokáže (nemluví, neukáže, nedokáže ani vyjádřit co se s ním děje - podobné jak u nemluvňat). Zalehnu ho a budu na něj křičet, že jej mám ráda…? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!