Mamy na materske - vas denni program?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
13.7.16 21:04

@Janasas jen ji nech, ať spí…dokud má jen jedno…já taky s jedním vyspávala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.7.16 22:28

@reinkarnace no tak pak neni divu, že nestíhá :) já tak vychrupávat, tak taky nestíhám nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
14.7.16 07:36

Vstavame kolem osme-devate. Dcera dostane mlicko do postele a koukame chvilku na pohadky. Kdyz jsme u mych rodicu, coz je casto. Tak je dcera chvilku u nich v loznici a radi. Ja nachystam snidani a jdeme vencit pejsky. Kdyz jsme s tatou. Tak snidame spolu, dcera ted v lete je porad na balkone. Nanosi si tam hracky a je moc hodna. Ja rychle uklizim a varim. Nevarim kazdy den. Pro me a pritele obden. Kdyz nejsme spolu, udela si neco sam nebo se naji nekde v restauraci. Pro dceru mam spostu veci zmrazenych jako polivky, omacky atd. Nekdy dostane jeste sklenicku. Pak jde pritel do prace a my jede k nasim. Maji velkou zahradu a bazen. Kde jsme v lete porad. Dcera jde pak nachvilku spat. Ja s ni nespim. Postaram o peksky, nebo neco mamce uklidim a nebo si ctu. Kdyz se probudi jdeme zase ven a zmrzku. Pak zas na zahradu. Tento tyden mame lekce plavani. Kdyz je u sousedky jeji vnucka, tak jsou holky u nas a hraji si. Vecer pak zas venceni a bud jedeme za tatou nebo tu zustavame. Dcera usina dost pozde kolem pul desate. Ja usinam s ni. Cely den se toci kolem ni, nevadi mi to, zachvilku vyroste a ja nauklizim do aleluja. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28826
14.7.16 07:49

Vstáváme odmalička mezi šestou až půl osmou, ráno pustím pohádku, zkulturním sebe, nachystám snídani oboum, prcek se převleče a jdeme si hrát a uklízet, vařit, podle nálady. někdy jedeme už dopoledne pryč, když je nějaká pochůzka. Oběd je ve 12, při pochůzkách v jednu, pak chvilku odpočinek u pohádek a jdeme zase ven (někdy zas jdeme rovnou bez pohádek) a vracíme se ve 4-5, to si pak hraje v pokoji nebo se mnou v kuchyni, jak se mu chce nebo si malujeme, lepíme samolepky atd. Po šesté se navečeří, v sedm do vany, pohádka a v osm už většinou spí.

Byly a jsou odchylky, ale je zvyklý na režim, tak to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 11:18

U nás to vypadá asi takto (malá má necelý rok a půl).
Vstáváme kolem 5.30. Následuje snídaně, dám prát prádlo, vařím, mezi tím se snažím nějak bavit dceru. Kolem 9.-10. vyrážíme ven - hřiště, les, herna atd podle počasí. Cestou zpět nákup. Pak oběd, uklidím kuchyň a hraju si s malou, čteme knížky. Pokud usne, žehlím. Mezi 14.-15. hod opět vyrážíme ven, kde jsme do 17., někdy i déle. Pak dělám večeři, najíme se, manžel koupe a já uklízím kuchyň. Následuje dlouhá fáze uspávání, která trvá tak do 21. hod. :mrgreen: Pak se umyju a jdu spát. (manžel si ještě většinou čte nebo je na pc). V noci ještě několikrát vstávám k malé, tak chodím spát nejpozději ve 22.

O víkendech děláme velký úklid - vytírání, vysávání, prach, koupelna a wc. Jeden vždy uklízí a druhý je s malou venku. Odpoledne většinou žehlím.

A tak pořád dokola :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
15.7.16 17:38

Ahojky holky, my každý den vstáváme i o víkendu v 5.00 hod, jelikož 9. měsíční syn se budí na jídlo a už nechce spát. Buď si hraje nebo kouká na pohádky a já mezitím vždy uklidím komplet celý byt, uvařím. Vařím každý den nebo obden, většinou si jídlo předchystávám den dopředu, jelikož chodíme dopoledne na vojtovku, na procházky nebo chodím 3 krát do týdne cvičit. V 10.00 hod syn má oběd a ve 12.00 hod ho dávám spát. Pak mám do 15.00hod trochu odpočínek a pak přijde manžel domů z práce nachystám mu oběd, povídáme si a mezitím syn vstává a následuje svačinka. Jelikož držím dietu, mám jídla jinak časově uzpůsobena. Syna koupeme v 18.00 hod pak se vykoupu já, manžel hlídá syna a v 19.00hod dostane večeři a jde spát. Manžel se osprchuje a věnujeme se sobě :srdce: A tohle je náš každodenní režim a jsem sním spokojená :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.20 21:15

Ráno vstáváme kolem půl osmé. Převlečeme se, umyjeme, najíme se. Chvilku si pohrajeme a kolem 10 jdeme na procházku se uspat. Většinou usne kolem 11. Do půl jedné mám čas, takže vařím, uklízím, peru, vyřizuji věci do práce a teď nově 3× týdně po půl hodině cvičím). Před jednou se vzbudí, poobědváme a jdeme si hrát. Kolem třetí jdeme na hodinku na hřiště, případně nakoupit. Kolem 4 návrat. Dáme si svačinku. Pak na hoďku malou (1,5) přihlídnou starší dcery. Mezitím doháním, co jsem nestihla v práci a vařím večeři. Pak děláme společně s malou se staršími dětmi úkoly, případně si povídáme. Kolem 7 večeře. Umýt a kolem 8 jdu malou uspat. Většinou to zabere přibližně 15-30 minut. A pak do 22 až 00 doháním práci. A takhle je to přibližně každý den stejné. Kromě neděle, to jdu na dvě hoďky do sauny. Trochu jiný režim máme, když jedeme jednou za měsíc až dva k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí