Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, pochopila jsi to správně. Já teda jen nevím s tou dvouhodinou frontou. U nás se objednává na testy na určitý čas, takže člověk skoro nečeká…
Ne ve všech zaměstnáních jsou ochotni dát potvrzení o testu. Jinak nemusíš jít jen do nemocnice, je spousta testovacích míst. A na objednání, takže jdeš na čas.
Na odborném antigenním testování jsem byla několikrát a nikdy jsem nestála frontu dvě hodiny. To by naopak přispívalo k šíření epidemie. Máme ve městě několik míst, kde takto testují, časy se objednávají online dopředu a jsou přesné.
Ale co jsem četla, pro služby stačí testy z práce, takže by měl stačit i koupený samotest.
@nozu U nás je to také jen na konkrétní čas, ale pro antigenní testy pro samoplatce mají pouze 3 dny v týdnu v čase 12-16 pro objednané. A když koukám na kalendář tak je to na cely tento týden už vybukovano. A když projíždím kolem jsou tam vždy fronty. Kamarádka tam strávila fakt hodně dlouho.
@Pears206 ano, online dopředu. Ale u nás je pouze jedno odběrové místo a to se tu sjíždějí lidí z okolních vesnic, dle kalendáře je na celý týden plno a mají na to jen 4 hodiny třikrát v týdnu.
@Anonymní píše:
@nozu U nás je to také jen na konkrétní čas, ale pro antigenní testy pro samoplatce mají pouze 3 dny v týdnu v čase 12-16 pro objednané. A když koukám na kalendář tak je to na cely tento týden už vybukovano. A když projíždím kolem jsou tam vždy fronty. Kamarádka tam strávila fakt hodně dlouho.
fakt jo? zrovna jsem před chvílí objednávala na test kluka - ve čtvrtek bude mít kroužek, chtějí antigen max. 48 hodin nazpět, ale ve škole už se testují jenom v pondělí. na nejbližším místu ke škole si mohl vybrat, jestli chce jít před školou, o obědové pauze nebo po škole, objednávají po minutě, míst měli spousty. neumím si představit, že by tam stál frontu, spíš mi to připadá, že občas jim tam někdo přijde ![]()
@Anonymní píše:
Holky, jestli jsem to pochopila správně tak využít kadeřnici, fitka apod můžou ti s testem ze zaměstnání, ze školy, očkování apod ale co mámy na mateřské? To nikam nemohou dokud si nevystoji frontu na antigen na odběrovém místě? Představa že budu stát u nás v nemocnici dvě hodiny ve frontě abych si mohla zajít na zahrádku na kávu, nebo hoďku zacvičit to je síla. Nebo jsem to pochopila špatně? Samotesty mi nevadí, ty já si klidně nakoupím ale údajně tyto samotesty povolené nejsou. Děkuji moc za vaše reakce.
Muzes si udelat samotest i v kadernictvi. Precti si pokyny ministerstva zdravotnictvi.
Vlastně ani pořádně nevím, jak to je, nestačí čestné prohlášení? Dětem na kroužek jo (a píše se v něm, že msí být provedený test schválený ministerstvem nebo určený k samotestování). Ono je sice otestují v pondělí, ale o víkendu v hospodě už je stejně dávno neplatnej. Já si nedovedu představit, že v létě na dovolený na horách lítám s dětma co tři dny do odběrovýho centra, aby si mohly dát někde na hřebeni v horský chatě polívku.
Jinak takových lidí je, kteří nejsou povinně testovaní, o prázdninách nebudou ani ty děti.
Oni tam budou stát frontu i ti co jsou testovaní v práci, hodně lidí testují v pondělí a platnost to má 72 hodin, takže jestli chtějí někam v sobotu když mají volno, tak do tý fronty musí taky
Máš dvě možnosti. Buď tak moc chceš na zahrádku a do fitka, že to podstoupíš nebo to nepodstoupíš a tím pádem jsi to tak moc nechtěla.
Pokud vím, tak stačí samotest, který si uděláš přímo v dané hospodě/kadeřnictví ![]()
Byla jsem mnohokrát na různých místech a nikde jsem frontu nestála. To, že je na místě „fronta“ (spíš rozptýlení lidé kolem testovacího centra) jsou ti lidi, co čekají 15 minut na výsledek, ne na test. A někde to dokonce posílají na mail, takže může jít člověk rovnou dom. Nebo si kup ten samotest, no. ![]()
Holky, jestli jsem to pochopila správně tak využít kadeřnici, fitka apod můžou ti s testem ze zaměstnání, ze školy, očkování apod ale co mámy na mateřské? To nikam nemohou dokud si nevystoji frontu na antigen na odběrovém místě? Představa že budu stát u nás v nemocnici dvě hodiny ve frontě abych si mohla zajít na zahrádku na kávu, nebo hoďku zacvičit to je síla. Nebo jsem to pochopila špatně? Samotesty mi nevadí, ty já si klidně nakoupím ale údajně tyto samotesty povolené nejsou. Děkuji moc za vaše reakce.