Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemocenská během trvání pracovního poměru se počítá. A nekecej, ze to nikde nemůžeš dohledat, ani ses nesnažila, jinak bys to našla, je to tu minimálně 100×.
Příspěvek upraven 07.05.21 v 08:39
@Cenarius já jsem nic ještě takovýho nepsala a ani jsem žádný podobný dotaz nemohla najít tak nevim ![]()
No pokud ti trvá pracovní poměr, tak na mateřskou dosahnes, ale když jsi doma tak dlouho, budeš muset jít před posudkouvou komisi kvůli te nemocenské, můžeš na ni byt totiž jen 380 dní.
@Kriss Tina No, zrovna v případě navazujiciho těhotenství akorát doktor posle zadost a podpurci domu víceméně automaticky prodlouzi.
Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěli bychom se s manželem snažit podzim o druhé miminko. V září nastupují do práce (zaměstnavatel ví o tom, že plánujeme 2.dítě), přes léto mám ještě možnost nechat se zaměstnat na zkrácený úvazek za 8000Kc měsíčně. Od září by to pak bylo na plný. Moje otázka zní, zda se mi i ty 2 měsíce na zkrácený úvazek počítají do těch potřebných 270dni pro mateřskou a zda se těch 270 dní počítá do doby nástupu na mateřskou. Tzn, jestli musím mít odpracovano těch 270dni nejdéle 6 týdnů před porodem, kdy se nejdéle odchází na mateřskou, nebo to může být až v termínu porodu? Děkuji za odpovědi a snad je to srozumitelné.
Odpověď je ano a ano, do nástupu na PPM, resp do 6 týdnu před termínem porodu, i kdybys chtěla jít na PPM později.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak se počítá zda dosáhnu na mateřskou už už jsem koukala že musí být placené nemocenské pojištění 270dnů za poslední 2 roky ale počítám že mi to asi nevyjde pokud se to počítá i při nemocenské?
To právě nikde nemůžu dohledat marodím totiž už 10 měsíců a teď jsem zjistila že jsem těhotná a kvůli mým zdravotním problémům jdu na rizikový termín mám až v Lednu tak mi to o necelý 2 měcíce nebude vycházet.
Takže moje otázky:
Počítá se i nemocenská na to abych dosáhla na mateřskou?
Jak se toto popřípadě řeší když na to nedosáhnu?
Děkuji moc za rady 😊