Nárok na PPM u druhého

Anonymní
4.5.21 09:14

Narok na PPM u druhého

Ahoj, ať čtu jakékoliv články, nejsem z toho moudra.

Když jsem čekala první dítě, v den nástupu na mateřskou mi skončila pracovni smlouva. Ted po 2 letech čekám druhé, mam narok na mateřskou? Nebo až na rodicovsky prispevek?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35925
4.5.21 09:15
@Anonymní píše:

Když jsem čekala první dítě, v den nástupu na mateřskou mi skončila pracovni smlouva. Ted po 2 letech čekám druhé, mam narok na mateřskou? Nebo až na rodicovsky prispevek?

Děkuji6

Pokud nejsi zaměstnaná tak jen rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
4.5.21 09:16

Nemáš nárok na mateřskou, musela by ti pokračovat smlouva.

• Citovat
  • Upravit
37134
4.5.21 09:20

Když už nemáš smlouvu, tak nemáš nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
4.5.21 09:23
@Anonymní píše:

Děkuji

Až rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.5.21 09:43

Nemáš nárok na Md, musela bys být zaměstnaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 21:21

Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěli bychom se s manželem snažit podzim o druhé miminko. V září nastupují do práce (zaměstnavatel ví o tom, že plánujeme 2.dítě), přes léto mám ještě možnost nechat se zaměstnat na zkrácený úvazek za 8000Kc měsíčně. Od září by to pak bylo na plný. Moje otázka zní, zda se mi i ty 2 měsíce na zkrácený úvazek počítají do těch potřebných 270dni pro mateřskou a zda se těch 270 dní počítá do doby nástupu na mateřskou. Tzn, jestli musím mít odpracovano těch 270dni nejdéle 6 týdnů před porodem, kdy se nejdéle odchází na mateřskou, nebo to může být až v termínu porodu? Děkuji za odpovědi a snad je to srozumitelné.

• Citovat
  • Upravit
66815
2.6.21 21:31

Jsi stale zamestnana u jednoho zamestnavatele? Kolik je starsimu diteti? U prace na zkraceny uvazek zalezi na tom, jestli by bylo odvadeno nemocenske pojisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 21:33

@matkabagristy nejsem u stejného zaměstnavatele. Byla bych u zkr. uvazku normálně na pracovní smlouvu. Mzdu bych měla 8000Kc hrubého. Nemocenská by byla odvádění asi normálně. Nebo to se odvádí až od určitě castky? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
19983
2.6.21 21:54
@Anonymní píše:
@matkabagristy nejsem u stejného zaměstnavatele. Byla bych u zkr. uvazku normálně na pracovní smlouvu. Mzdu bych měla 8000Kc hrubého. Nemocenská by byla odvádění asi normálně. Nebo to se odvádí až od určitě castky? Děkuji

Tech 270dnu se počítá do termínu nástupu na ppm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital