Mandarinky a rocni dite
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Lenko a nezkoušela jsi kompotované mandarinky? Ty jsou loupané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě napadlo, jestli malé nevadí slupka, nepíšeš, jestli jí mandarinky loupeš z tý blanky. Myslím, že věkem ani počtem zubů to nebude, malá se prostě musí naučit kousat. Dáváš jí třeba jablko nebo jiný kousky a má stejnej problém? Nebo jen u mandarinky?
A se sýrem. Určitě najdeš v obchodě žervé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak Viki mandarinky miluje, a má taky jen 6 zubů, tak mu je loupeme, nebo se je naučil „vycucat“ a šlupku mi vždycky vyplivne. Taky jsem jí zkusila(teda oloupanou) rozmixovat s jablíčkem a to si teda šmakoval. Možná to zkus loupat, to je asi jediný, co mě napadá, aby se nedusila.
Jo a na chleba dávám jenom Lučinu…někdy teda taky cottage, nebo pomazánu z tvarohu (s mrkví, kedlubnem atd.) Ale snídá jen a pouze chleba s Lučinou…prostě stereotyp…
Tak snad jsem trochu poradila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ji zkusila dat pred par dny a Zuzi hrozne vadi kousky u vseho, natoz mandarinka - plivala hned
tak dneska dostala umixovanej banan, mandarinku, piskoty a UM a jak se olizovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mě napadá oloupat, jinak nevím. Vymačkat třeba jen šťávu a dát vypít. Lukášek má 13,5měs. a na chlebě jí už skoro všechno, dnes měl Lučinu se šunkou, včera máslo a tenkou vrstvu marmelády, dávám mu už i doma udělané pomazánky /vajíčková a rybí/. Vše jen snažím mín solit, my si pak dosolíme. Miluje kidibo-sýry. Jinak mi to taky hodně přijde jako stereotip, já spíš tápu v oběděch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak asi před měsícem jsem mu taky dávala mandarinku,pěkně jsem ji vyloupala z té slupky,aby zbyla ta dužina, a na půlky jsem je rozkrájela,chutnalo mu to taky a taky máme 4 zuby,večer jsem mu dala kaši a po ní se totálně celej
,přisuzuji to těm mandarinkám,protože je nekousala spolikal tak jak jsem mu je dala do pusy a asi mu to nějak nesedlo,takže už jsem mu je nedala apočkám až bude mít víc zubů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala mi mandarinky ji jak o zivot, dnne tak 4. Mozna je u vas problem v kousani. Sofia ji vsechno na vetsi kousky, zubu uz ma 6. Mandarinky ji cele neloupane mesicky, pokud tedy nejsou velke. Ale naopak mela problem s kousky jablek, ty zacala jist az ted.
Na chleba mazu - gervais, prave maslo,kiri, atd. Taky davam platky tvrdeho kvalitniho syra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,moji dceri byl rok pred mesicem,zkousela jsem ji davat mandarinky, ma je rada, reakce neni,ale problem je,ze ma zatim jen 4 zoubky (i kdyz se pise,ze to vliv na kousani nema), ale me se zda ze ma,protoze i kdyz ji je nasekam na maly kousky,nebo davam at si sama ukousne,vzdycky se stane,ze se dusi…tak mam zkouset dal,nebo pockat na pozdeji,az bude zubu vic,nebo o mesic starsi?
a kdyz uz se ptam,tak co davate svym detem na chleba?jsem v cizine,tak tu detskou lucinu nemame,tak nahrazuji cottage cheese, kupuji babybel syr, a tim to asi konci.nic jineho me nenapada,co by mohla,aby to nebylo tak slany atd…dik za rady.