Jakou první rybu do příkrmu?

27305
7.12.10 15:55

Jakou první rybu do příkrmu?

ahoj maminky,
tak přemýšlím, že bych zkusila jednou týdně prckovi uvařit rybí maso do příkrmu, ale pátrám, jaké ryby jsou nejvhodnější a nějak se nemůžu dopátrat. Jediná rada na kojeni.net je začít sladkovodníma…
Co radíte za rybku? Kupovat skleničky nechci, chci koupit rybu (mrazenou, čerstvou nemám kde) a uvařit.
PS: Pangasius mi chutná, ale nemám valného mínění o obsahu prospěšných látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.12.10 16:11

Podívej se na obsah skleniček, čím se začíná ;) . Poradila bych ti, ale my tak daleko ještě nejsme, takže tyhle skleničky doma nemám. Já Anežce rybu dávala jedině ve skleničkách, páč jednak jsem se bála kostí a hlavně ona mi jinak rybu nejedla. Pak začala na Vánoce rybí prsty (kupuju ty lepší, co se dají péct v troubě bez dalšího tuku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
7.12.10 16:30

ahoj, já zrovna dnes zkoušela rybu a malý si pošmákl, dělala jsem lososa steak jen na páře a bram. kaši, losos je bez kostí a kvalitní maso, sladkovodni bych se bála kostí. Ještě jsem jednou zkoušela tunáka rio mare v bílé plechovce bez oleje ale to není vhodný, je to konzerva ale taky smakoval

mj, pangacius je podle me nic moc kvalita masa a nekupuju ji ani nám dospělým

• Citovat
  • Upravit
570
7.12.10 16:37

Doporučuje se začít sladkovodní, protože mořské by mohly být víc alergenní či co.
Nicméně my začali lososem čerstvým, děti se z toho obě mohly zbláznit, jak jim to chutnalo, jinak bez problémů jedí filé, kapra na vánoce, pstruh jim taky chutná. Jiné ryby snad ani neměly (ještě tak toho pangase u babičky, to nemá ale s rybou - chutí - nic společného), u všech těch pstruhů a kaprů jsem nervní z případných kostí.
Jo a ještě jedi tuňáka konzervovaného jen ve vlastní šťávě a rybičkovou pomazánku z uzených olejovek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
7.12.10 17:07

Podle receptu v knížce ( nějaká ta dětská kuchařka - schválená českými pediatry) je vhodná ryba čerstvý lososový filet ( krásně si ho sama vykostíš, jsou tam poměrně velký kostičky). No a je vážně výbornej a i tý naší nežravce chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.10 17:13

Teď jsem ještě četla diskusi s pediatričkou z pořadu Sama doma a ta doporučuje ryby kvůli alergii od dvou let… hm. Máme rok a měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
7.12.10 17:29

My dávali prvního lososa. Pak kapra a teď kupuju od Nowaca nemleté filé bez kostí. Hodně jsme dávali ale rybí skleničky, losos je dost drahej :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
7.12.10 17:41

Zacala sem pangasem, pouze cerstvym, mrazene ryby jsou k nicemu. O vikendu dame lososa. Pangas ji moc chutna :palec: , pecu na masle se zeleninou, posledne s rajcaty a podavam s bramborovou kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
7.12.10 17:45

Ahoj, tak nas Kubisek ujizdi na lososovi, kaprovi i prstruhovi no a ji i morske potvurky, nejlepe krevetky, ty proste miluje…ale nas broucek sni vsechno, hlavne kdyz je to dobre:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
7.12.10 17:47

Určo lososa. Má se začít sladkovodníma. Kapříka taky, ale začali jsme lososem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.10 18:11
ginche píše:
Zacala sem pangasem, pouze cerstvym, mrazene ryby jsou k nicemu. O vikendu dame lososa. Pangas ji moc chutna :palec: , pecu na masle se zeleninou, posledne s rajcaty a podavam s bramborovou kasi.

No já mu to stejně uvařím a namixuju do masozeleniny, kousky u nás zatím nemají šanci, čili jde spíš o novou chuť. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.12.10 18:39

Já dala prvního okouna. Manžel ho zrovna přinesl z řeky. :mrgreen: V 11ti měsících. Byl to ale pořádný vopruz to probírat, dělala jsem to raději na 3×, aby nebyla kost. Příště už bych se na to vybodla, ale chtěla jsem sladkovodní ověřenou rybu a tady jsem vědela, že je zaručeně čerstvá a z ověřené vody.
Pak měl kapra ze stejného zdroje.
Teď nedavno jsem začala losos filet. Je fajn, že je bez kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.10 19:05

Po zralé úvaze jsem se rozhodla pro kapra od známého rybáře. Jak píše Alpaka, člověk zná zdroj :-)
No a podle toho, jak se bude prcek tvářit, se uvidí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
7.12.10 19:07

Taky bych to udělala tak. Radši bych dala kapříka než uměle vypěstovný pangase. Nejíme to ani my, takže Filipovi taky nedávám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
16.4.13 19:29

Jaké ryby a kde koupit?

Maminky, kde a jaké kupujete pro děti ryby?:)
Kupujeme nejradši čerstvého lososa, ale nedostanu se pro něj po každé.
U nás ve městě je Albert, Kaufland, Lindl atd…nevíte o nějaké kvalitní zmražné?
Občas v globusu kupuji lososa zmraženého a je moc dobrý, ale to co mají v Kauflandu není losos…
Předem moc děkuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko