Mantinel do postýlky ano či ne?

Anonymní
12.2.12 14:48

mantinel do postýlky ano či ne?

Ahoj maminky, já vedle diskuzi s pediatrem „zda mantinel ano či ne“ a bylo mi řečeno, že mantinel se vůbec nedoporučuje – brzdí psychický i fyzický vývoj dítěte, dítě prý potřebuje kolem sebe podněty a vidět kolem sebe, čemuž mantinel brání:-( setkaly jste se už s tímto názorem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
12.2.12 14:50

8o to slyším poprvé,v postýlce má jen spát a né čučet.

• Citovat
  • Upravit
14047
12.2.12 14:50

mantinel je proto, aby dite nic nerusilo pri usinani, jelikoz kdyz je vzhuru neni v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
12.2.12 14:51

No jako malá ho má už od narození v postýlce a nevšimla jsem si, že by byla nějaká zpomalená ve vývoji. Teď má skoro 16m a stále ho tam má.
Podle mě to je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
12.2.12 14:54

Mantinel měli moji puboši a má ho i teď nejmladší a neřekla bych, že by puboši byli zabrždění ve vývoji :mrgreen: naopak se mi nemlátili do hlavy o šprušle…nevím jak vaše dítka, ale moje teď spí nacpané v koutečku buď schoulené a nebo prdkou nahoru :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
12.2.12 14:54

neskutečná blbost :potlesk: v posteli se v noci spí a ne rozvíjí … je to hlavně pro bezpečnost dítěte :pankac: mě by teda ani nenapadlo se na tohle ptát dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
12.2.12 14:55

Podle mě je to blbost.Malá má od narození postýlku jen na spaní, nehraje si v ní.Jen ji do ní zanesu, popřeju dobrou noc a ona sama usne.Mantinel tam má spíš z toho důvodu, že jak rotuje v postýlce bouchala by se o dřevěné šprušle.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
12.2.12 14:55
Škurpice píše:
Mantinel měli moji puboši a má ho i teď nejmladší a neřekla bych, že by puboši byli zabrždění ve vývoji :mrgreen: naopak se mi nemlátili do hlavy o šprušle…nevím jak vaše dítka, ale moje teď spí nacpané v koutečku buď schoulené a nebo prdkou nahoru :P

jj, naše taky :)

• Citovat
  • Upravit
101903
12.2.12 14:56

Mantinel je v postýlce řekla bych ze 3 hlavních důvodů:

• klid a pocit bezpečí pro dítě
  • aby se nemlátilo o šprušle
  • aby mu nepadal dudlík na zem :mrgreen:

i když ta moje potvora ho umí vyhazovat krásným obloučkem přes něj :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
12.2.12 15:03

my měli taky mantinely od narození až teď jsem je dala pryč,protže malému překážely. :) jinak mě přijde mantinel jako dobrá věc,právě aby si nerozrážel hlavu o šprycle a chrání malé miminko i před průvanem a padání dudlíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
12.2.12 15:08
j.a.n.i1 píše:
Mantinel je v postýlce řekla bych ze 3 hlavních důvodů:
  • klid a pocit bezpečí pro dítě
  • aby se nemlátilo o šprušle
  • aby mu nepadal dudlík na zem :mrgreen:

i když ta moje potvora ho umí vyhazovat krásným obloučkem přes něj :twisted:

jé, přesně to jsem chtěla napsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
12.2.12 15:10

malá ho má taky od narození,no a teď si to ani bez něj nedokážu představit,protože malá se během noci dokáže otočit o 180°,měla by o ty šprušle ůplně omlácenou hlavu :zed:,takže já jsem určitě pro mantinel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.2.12 15:14

My tedy zvládáme bez mantinelu … tedy tak uplně bez ne. Provlékla jsem mezi šprinclíky pruhy látky (kvůli dudlíku, aby nepadal, a taky kvůli tomu, aby malá měla pocit bezpečí za hlavou a ne díry). :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.2.12 15:22

pan doktor asi svoje děti ještě nemá :nevim: a myslí si, že dítě je celý den v postýlce dokud není chodící :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.2.12 15:22

teď mě napadlo, jestli pana doktora nedávali do postýlky s mantinelem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie