Manuál pro babičku

1248
28.6.14 19:18

Manuál pro babičku

Ahoj maminky, máme 17m syna a příští týden jdu poprvé na 2 dny do práce. Malého bude hlídat tchýně, je sice hodná, malého miluje, ale má trochu problém s respektováním toho co jí řeknu nebo o co jí poprosím (tak jako hodně tchýní a matek :D ). Jelikož se tam už nedostanu a malého tam poveze manžel a stejně by tolik informací asi tak rychle nepobrala, chci jí napsat „manuál“ (tj. kdy chodí spát, jak spolohovat kočár, co udělat ke svačině, co k jídlu nedávat, kdy přebalovat - minule zlikvidovala 3 jednorázovky za 2 hodiny (malý tam cvrnkne a oni letí přebalit), připevnit v židličce - umí vylézt, k jídlu chce vlastní lžíci, jinak nejí, že nenutíme k jídlu, apod…). Jako nechci z ní dělat blbce, ale zatím ho měla max. tak na dvě hodiny nebo jsme tam byli my, měla jen jedno dítě a přece jen je to už 35 let. Jaký je váš názor, napsat manuál či jí nechat ať si dělá po svém nebo ať si na některé věci přijde sama (přece jen malého znám asi líp). Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
724
28.6.14 19:21

Manuál je snadný: „Dělej si co chceš, jak chceš, ale hlavně mi vrať spokojené a zdravé dítě“. Jinak příliš mnoho informací bude ji omezovat a tím nebude je dodržovat. Je třeba raději méně pokynů, než více. Co se týká plen, neřeš to. Když spotřebuje 3 do hodiny, tak si je bude muset koupit.
Ale opravdu méně informací je vždy více. Zaměř se na podstatné.
Stejně nikdo neumí dodržet ani deset zákaldních pokynů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 19:23

Me hlida taky tchyně. A vis co? Jsem za to moc ráda a zadny manuál nedavam. Když něco neví bud si poradi nebo zavolá. U babičky je to vždycky jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@Nuníček :lol: :lol: :lol: piš, co chceš. Nech je. Oni na to sami musí přijít. Zatím všechno hrotí, protože prostě jsou z ůrežimu",ono se to časem poddá. Věř mi.
Já si taky dělal kdysi starosti, dávno už jen předávám, nevolám, neřeším, nehrotím, naopak přebírám spokojené dítě, co se velmi rádo vrací. O to snad jde, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661

Pokud z ní opravdu nechceš dělat blbce, tak jí ten manuál nepiš, fakt ne. ;) Upozornila bych na život nebo zdraví ohrožující věci - alergie nebo třeba ta židlička, zbytek bych nechala na ní. Ono se za ty dva dny zas tolik nestane, když bude mít malej kočár trochu jinak nebo bude přebalenej co 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
28.6.14 19:27

Hmm, tak asi teda nic psát nebudu, popř. ten základ ať jím v rychlosti řekne manžel. Blbé je, že ona kdyby se dělo cokoliv tak mi nezavolá (my si prostě nevoláme), ale manželovi snad jo. Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.6.14 19:27

Hel, manžel to přežil ne, myslím že to přežije i syn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
28.6.14 19:28

No jasny:) jen upozornit na „smrtelne nebezpecne veci“ - jestli je na neco alergicky, kdy chodiva spat a ze ve vejskach musi poutat jinak ma svuj rozum a vic bych neresila :) stejne si to udela podle sebe - co oko nevidi, srdce neboli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.6.14 19:31

Chápu, ze jsi z toho nervózní. Zvyknes si. Bud za babičku ráda. Třeba se to pak zlepsi i mezi vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21607
28.6.14 19:38

Když mi takhle male dítě hlidaly Babičky nebo manžel, tak jsem psala bodový seznam - kdy rámcove spi, co ke svacine ci obedu, život ohrožující vychytávky (třeba ta jídelní zidlicka nebo ze vyskakuje z kočárku). Všichni to uvítali. Ale dopředu jsem se na tom s nimi domluvila. A nechces teda babičce ještě předem zavolat a dohodnout se co a jak? Pokud není zvykla hlídat dlouhodobeji, tak by tyto základní informace asi uvitala. Ale nevím, jaké mate v rodině vztahy. A neboj, všichni si to určitě uziji. U babičky je to proste vždy jiné než s mamou a tak to má byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
28.6.14 19:39
@donaga píše:
A co by se mělo dít, aby ti hned volala? Když to bude život ohrožující, tak to ať raději dřív volá RZP :D A zbytek se dozvíš třeba se zpožděním, ale přece.
Jestli tchýně není úplný magor (a to asi není, když jí necháš dítě hlídat), tak se s tím mějak popere. A kdyžtak se přemož a zavolej večer, jaký byl den, že jsi jen zvědavá, a že se ti stýská.

To je asi fakt, asi ji nechám, nebudu se pídit, co oči nevidí, to srdce nebolí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
28.6.14 19:42
@nozu píše:
Když mi takhle male dítě hlidaly Babičky nebo manžel, tak jsem psala bodový seznam - kdy rámcove spi, co ke svacine ci obedu, život ohrožující vychytávky (třeba ta jídelní zidlicka nebo ze vyskakuje z kočárku). Všichni to uvítali. Ale dopředu jsem se na tom s nimi domluvila. A nechces teda babičce ještě předem zavolat a dohodnout se co a jak? Pokud není zvykla hlídat dlouhodobeji, tak by tyto základní informace asi uvitala. Ale nevím, jaké mate v rodině vztahy. A neboj, všichni si to určitě uziji. U babičky je to proste vždy jiné než s mamou a tak to má byt.

Asi to zkrátím na tři body 1/ Poutat do židle a kočáru 2/ Na svačinu ovoce 3/ Spát dát kolem 11,00 a zbytek je její boj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
28.6.14 19:54

Já si furt říkám, že vychovala 2 zdravé kluky, tak ji do babičkování kecat nebudu. Ale to říkám teď, třeba až přijde na věc, tak to bude jinak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
28.6.14 19:57
@zulitvi píše:
Já si furt říkám, že vychovala 2 zdravé kluky, tak ji do babičkování kecat nebudu. Ale to říkám teď, třeba až přijde na věc, tak to bude jinak. :D

Tak snad se to (jako jízda na kole) nezapomíná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.6.14 20:00

No ja pisu tchanovcum manual jen casovy - mala je rezimova a chci, aby ji davali spat v cas, kdy je zvykla a jidlo aspon plus minus. Jinak to pak tyden rovnam a fakt mi to za to nestoji. Takze jsem jim to sepsala cca stylem (mala tam byla do rana): 9h svacina, 11-12 obed, po 12h spat, cca 14-15 svacina, 17h ovoce, 19-20h vecere, po 20h spat. A myslim, ze byli radi, jinak by taky nevedeli. Ale jak ji davaji pliny a co ke svacine se vazne slusi nechat na nich, tedy aspon u nas by nejaka dalsi omezeni tezce nesli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová