Manuál pro babičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1248
28.6.14 20:51
@KriJona píše:
Vsaď se, že u tchýně bude jíst i když nebude mít svou lžíci v ruce..když dítě není s matkou, probíhá to vždycky všechno jinak než doma :kytka:

On nemusí mít svou, mu stačí jakákoliv lžíce, aby se v tom patlal, třeba manžel, i když jsem mu to říkala, tak je to pod jeho rozlišovací schopnost. Když krmí on, tak mi vždy předá dítě, plnou misku, že to prostě nechtěl a nazdar. Tak proto. Ale tak samo, že na to neumře, jen třeba kdyby to tchýně věděla, tak se nemusí stresovat, že třeba u ní nechce jíst, ale nevylučuju, že by ho zabavila jinak a snědl by i tak. Asi to moc hrotím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
28.6.14 20:57
@kubykula píše:
@Nuníček chceš názory, každá by to udělala jinak. Já bych rady nedávala, poradí si. Děti jsou u babiček hyckane, tak bych se nebála že dítě bude trpět :-)

Jj já se nehádám :), taky jsem pod těmi názory svůj původní plán dosti zredukovala, myslím, že napoprvé opravdu 3-4 nejrizikovější body (pleny rozhodně vynechám :mrgreen: ) nezaškodí a příště bude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
28.6.14 20:58
@Nuníček píše:
On nemusí mít svou, mu stačí jakákoliv lžíce, aby se v tom patlal, třeba manžel, i když jsem mu to říkala, tak je to pod jeho rozlišovací schopnost. Když krmí on, tak mi vždy předá dítě, plnou misku, že to prostě nechtěl a nazdar. Tak proto. Ale tak samo, že na to neumře, jen třeba kdyby to tchýně věděla, tak se nemusí stresovat, že třeba u ní nechce jíst, ale nevylučuju, že by ho zabavila jinak a snědl by i tak. Asi to moc hrotím no :nevim:

u nás je to podobný..mladší má v ruce lžíci nebo vidličku..po celou dobu jí drží a jí..u babičky snědl mega porci co doma v životě nedal a stačilo mu jen koukat na přežvykující babičku..byl jak v tranzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.6.14 21:17
@Nuníček píše:
Hmm, tak asi teda nic psát nebudu, popř. ten základ ať jím v rychlosti řekne manžel. Blbé je, že ona kdyby se dělo cokoliv tak mi nezavolá (my si prostě nevoláme), ale manželovi snad jo. Díky za názory

Buď ráda, že nevolá :P
Nám když hlídají naši, tak nikdy nevolají. Poradí si :mrgreen: ano, dělají vše jinak, než my… ale malá je spokojená :oops:

Pak hlídala jednou teta a než jsme dojeli autem na výlet, našla jsem v mobilu v kufru 3 nepřijaté hovory. Děs běs, stres, panika. Chtěla mi jen říci, že je malá skvělá a že jsou venku v kočárku. Jenže já byla na mrtvici. Takže ať radši nikdo nevolá :pocitac:

Jinak řešila bych pouze cca režim + léky, prostě ty důležité věci… ale to už tady padlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
28.6.14 21:28

Moje mamka hlídala poprvé před 14 dny, pětiletou dceru. Já v klidu, jak to zvládnou a na mobilu taky 3 nepřijaté hovory 8o
Mamka to s mobilem moc neumí, měla tam ode mě zmeškané volání, ale staré asi 14 dní :mrgreen: Tak mi volala „zpátky“, co potřebuju :twisted: A mě málem trefilo.

Být Tebou, dám jen ty nejdůležitější body, jak píšou holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.6.14 10:03

Víš co, tak do žádný práce nechoď a hlídej si dítě sama. Mě dát někdo dítě s manuálem, tak ho raději vrátím, určitě bych něco pokazila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
29.6.14 11:14
@kalafunka1 píše:
Víš co, tak do žádný práce nechoď a hlídej si dítě sama. Mě dát někdo dítě s manuálem, tak ho raději vrátím, určitě bych něco pokazila :zed:

OK, díky za názor, ale proč hned tak agresivně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.6.14 12:05

Jako manual neni blbá věc..
Já psala i svý mámě „postup“.. jako rozhodně nepíšu víc než je nutný, ale u nás se třeba hodně mění usínání, uspávání a já nevim co ještě..
Prostě napsala bych kdy chodí spát a kdy jí..a třeba tip co na dítě funguje, jako třeba na moje, že když jí při uspávání chytí za ruku je do 2minut tuhá..
Ale jako fakt bych z ní nedělala idiota, ve smyslu, že nechá dítě v rozepnutý židličce a půjde do jiný místnosti..
A o jídle co mu má dát a nedát (pokud nemá alergii), bych jí napsala jen pokud bych jí chtěla fakt nasrat..

Já třeba když si jednou za půl roku bere dítě tchán třeba na odpoledne, tak se stejně na to ptá.. dítě se téměř vždy vrátí s něčím, nemoc, krev..ale to se stává i mě.. Tchán je na tom hůř, ten se pak léčí tejden:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
29.6.14 12:12
@ntkv píše:
Jako manual neni blbá věc..
Já psala i svý mámě „postup“.. jako rozhodně nepíšu víc než je nutný, ale u nás se třeba hodně mění usínání, uspávání a já nevim co ještě..
Prostě napsala bych kdy chodí spát a kdy jí..a třeba tip co na dítě funguje, jako třeba na moje, že když jí při uspávání chytí za ruku je do 2minut tuhá..
Ale jako fakt bych z ní nedělala idiota, ve smyslu, že nechá dítě v rozepnutý židličce a půjde do jiný místnosti..
A o jídle co mu má dát a nedát (pokud nemá alergii), bych jí napsala jen pokud bych jí chtěla fakt nasrat..Já třeba když si jednou za půl roku bere dítě tchán třeba na odpoledne, tak se stejně na to ptá.. dítě se téměř vždy vrátí s něčím, nemoc, krev..ale to se stává i mě.. Tchán je na tom hůř, ten se pak léčí tejden:)

Fór je v tom, že s tou židlí jsem to udělal i já sama, nepřipoutala jsem, protože jsem myslela, že vylézt nezvládne, chytili jsme ho tak tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.6.14 12:39

Oni jsou ti prarodiče mnohem ostražitější než my, a hlavně víc se bojí..
Můj táta mi nedávno řekl, že se bojí aby se jí něco nestalo, tak jí pomalu nenechá svobodně dýchat a pořád jí buzeruje..
Tak mu říkám, že snad vím jaký mám dítě..Ona si nedáříct dokud se nerozbi a až se rozbije tak to chápe a všechny poučuje, že se to nedělá.
Tak se prostě jenom zmiŇ.. jako „jo a prosím tě vyskakuje ze židličky..“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9767
29.6.14 15:19

Do prvního hlídacího manuálu (17m syn, spal u babi přes víkend) jsem psala co nesmí jíst (alergie), kolik mlíka vypije a kdy cca jí a chodí spát. Teď už jezdí dvě děti a píšu jen léky (co, kdy, komu, kolik) :) Zbytek si nějak domluví mezi sebou. A jestli bude dávat děti spát ve 22, když doma chodí v 19 nebo jim dá k jídlu řízek, když doma smažený nejí je mi vcelku fuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
19.7.14 13:47

:) asi bych jí řekla jen to nejnutnější…to si snad partner zapamatuje 1-2 věci ne?:D Takové ty zdraví ohrožující…že vyleze ze sedačky, a co vyloženě jíst nemá, ale jinak:) děj se vůle boží…musí si taky najít svůj styl.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.7.14 14:00

Manual bych dala, ale teda velice omezeny… spis jen co basti a co mu treba dela zle.
to polohovani kocaru, lzicky, zidlicku atd. jak pise zakladatelka - neresila bych, ona si poradi…

ja psala neco jako manual mamce, kdyz se schylovalo k memu druhemu porodu a samozrejme jsme nevedeli, jak dlouho budeme v porodnici… mamka ale kluka nikdy nehlidala vic nez hodku samostatne a mel dietu s vyrazenim zakladnich surovin (bez psenice, bilku, mleka). tak jsem napsala jen co ma dostat na jidlo a co slo jsem nachystala. vic nic, poradili si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová