Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj Evis,
drzim pesti , at todle hnusny obdobi prekonas co nejdriv a at uz to dopadne jakkoli, at jsi nakonec spokojena. Kamarace se nedavnostalo neco podobnyho. Taky se od ni odstehoval chlap a nejspis kvuli zenske i kdyz tvrdi, ze ne. Nejdriv nechtel delat za zadnou cenu zadny ustupky, chtel se venovat jen svymu konicku a nebyt omezovanej manzelkou ani synem. Ted uz se mu to zrejme rozlezelo v hlave (myslim, ze tam hralo roli i to, ze ona ho nepremlouvala, at se vrati) a najednou je strasne aktivni a chce ustupovat i v tom, o cem predtim nechtel ani slyset. Bohuzel diky vsem okolnostem vysly najevo dalsi jeho blby vlastnosti a o tom, ze je sobec,snad ani psat nemusim. KAmaradka je uz je spis naklonena k tomu, vykaslat se na nej, ale stoprocentne rozhodnuta neni.
TAk to jen pro predstavu, jak to nekde taky muze dopadnout , respektive pokracovat…uvidime.
KAzdopadne ti preju, at mas hodne sily a zvladnes to co nejlip.
Vrátil se? U nás to začalo před měsícem - úplně stejně : chce svobodu. Po 17 letech.
Ze se mi stane neco podobnyho se taky bojim, ze proste po letech zjistim, ze ten rodinny zivot neni vubec pro me. Same starosti, zarizovani, nervy, zklamani. A co z toho?? Ze vychovam jednoho dva slusny lidi?? Vsak lidi je jak sracek, vetsi uzitek pro planetu udelam, kdyz decka mit nebudu. Proto jsem na tomhle serveru, abych nahledl co na tech deckach tak mate a proc je chcete??
@Anonymos píše:
Ze se mi stane neco podobnyho se taky bojim, ze proste po letech zjistim, ze ten rodinny zivot neni vubec pro me. Same starosti, zarizovani, nervy, zklamani. A co z toho?? Ze vychovam jednoho dva slusny lidi?? Vsak lidi je jak sracek, vetsi uzitek pro planetu udelam, kdyz decka mit nebudu. Proto jsem na tomhle serveru, abych nahledl co na tech deckach tak mate a proc je chcete??
Inu někteří děti nechtěli a mají je…myslíš že tu opravdu najdeš odpovědi??
No kdo by nechtěl být občas někdy sám a nic nemuset řešit, vyřizovat?
Ale přece to co jsi popsala, že manžel dělá, jsou běžné každodenní povinnosti, snad každého dospělého člověka
Myslí si, že když bude sám, že to bude mít lehčí? To bude všechno snad teprve na něm! No nevím, asi se chce vrátit do dětských let a žít si bez problémů. Ale to nejde přece! Taky mě někdy sere, co všechno musím dělat a bude to ještě horší, až se nám narodí mimčo. Ale tak to je život, který jsem si sama vybrala ![]()
@Evis
Je mi to líto
Drž se a chraň děti ![]()
Příspěvek upraven 23.02.13 v 10:06
@sipova píše:
Vrátil se? U nás to začalo před měsícem - úplně stejně : chce svobodu. Po 17 letech.
Ježíš, holky chce se mi z toho ![]()
Mě to příjde, když chce chlap z ničeho nic svodobu, tak je v tom milenka… Chce být osvobozen z jednoho vztahu, aby mohl být volný pro jiný vztah…
@Yvonne píše:
Mě to příjde, když chce chlap z ničeho nic svodobu, tak je v tom milenka… Chce být osvobozen z jednoho vztahu, aby mohl být volný pro jiný vztah…
Přesně tak. Je to už víc než 4 měsíce. Bolí to méně. Začínám si zvykat. On nekontaktuje ani syna (17 let).
Ahoj, nečetla jsem ostatní příspěvky. Obávám se, že dva roky je nespokojený, protože se do toho přimotala ženská a snaží se to takto zamaskovat.
Protože kolotoč nakupování, starání se apod. byl přeci od počátku a nikdo z něj není nadšený, ale prostě to tak je a musí se to zvládat. Nemyslím si, že by jsi se za posledníd va roky mohla nějak výrazně změnit, aby to bylo vážně jen o té jeho nové nespokojenosti. Spíš jej udolal stereotyp, nuda, to tvé organizování ho asi nebavilo nikdy, ale až v porovnání s ženou, která ho najednou obdivuje a je nová apod., tak mu to začalo vadit. Každá matka organizuje děti a defacto i manžela, protože když se k tomu oni nemají, děti samozřejmě taky, tak by o víkendu byli všichni akorát zalezlí na hromadě, v pyžamech, neuvařeno apod. Takže člověkq musí organizovat kdy a co se udělá, kdo s čím pomůže, musí je člověk vykopávat ven apod. to je normálka. Tak jestli mu to tak vadí, tak ať se ujme organizace on. A´t řeší docházející zásoby jídla, plánuje kdy se co nakoupí, uvaří apod. Uvidíme, jak bude spokojený. Takto bych mu to navrhla, že není problém, aby se z pocitu vláčeného organizovaného chudáčka stal tedy leadrem, který to povede.. a uvidí se…
Ale fakt si spíš myslím to, že je v tom ta ženská… i když možná je to fakt jen blb, který se chce zbavit starostí o děti, sedět někde u telky a nic neřešit… prát si jednou za měsíc, nosit týden staré tričko a sprchovat se jednou za tři dny… vidím v tom ideál pohody, kdy by nic nemusel… Mno, trošku zapomněl, že i když by odešel, tak stejně děti má = bude se o ně muset starat.. To by koukal, kdyby jsi navrhla střídavou péči
Jenže to by odnesly děti a to jim s takovýmto slabochem neuděláš..
Doufám, že se s ním dá v klidu promluvit, zkusit změnit tu rutinu (ženskou na něj nevytahovat) a uvidíš, jak se k tomu postaví.. Třeba se vzchopí, třeba má jen krizi středního věku a myslí si, že musí ještě něco stihnou atd.. Poradna není také špatný nápad…
Jé až nyní koukám, že je to starád diskuze, tak pardon.. to už nemá smysl řešit, spíš si musím zpětně dočíst, jak to dopadlo..
Ale poradilas mne - já to řeším. Bohužel. Má krizi středního věku. Prý se často vracejí až jim vše dojde (až procitnou). Tak jsem zvědavá.
Evindo, tak to držím palce, aby procitl a aby jsi byla schopná odpustit. Já kdysi blbla coby mladá, rozešla se z nespokojenosti s partnerem, našla si jiného a za tři měsíce jsem věděla, že jsem byla pěkná blbka.. Naštěstí původní partner o mne stále usiloval, začali jsme spolu znovu chodit a jsme spolu dodnes, je to už hoooodně let.. Takže tak jak někdo blbne v mládí, někdo ve středním věku, jde o to, jak silný je ten, kdo byl zraněný, aby dokázal odpustit. Já jsem dodnes vděčná, že mi odpustil, že jsme založili rodinu..
raději anonymně
Děkuji. Napíšu jak to dopadlo a jestli procitl. Je to už 4 měsíce.