Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, muj manzel zacal posledni dobou desne chrapat
Driv chrapal jenom obas, kdyz byl treba hodne unaveny z prace nebo se vic napil alkoholu. I tak do neho stacilo trochu dloupnout, otocil se na druhy bok a chrapani obvykle ustalo. Ale tak posledni mesic je to neunosne! Chrape celou noc, na zadech i na boku, s polstarem i bez, i kdyz si da vetrove kapicky do nosu. Nepamatuju si posledni dobou jedinou noc, kdy bych se nemusela stehovat do obyvaku na gauc. Zacinam ten gauc slusne nenavidet… Hlavne je mi v obyvaku samotne smutno, chybi mi tuleni pod jednou perinou
Jak to resite, kdyz partner chrape? I kdyz jdu spat driv, tak me to rozhodne vzbudi a u spuntu do usi se bojim, ze bych rano neslysela budik do prace..
Muj chlap taky silene chrapal. byl s tim na operaci a mame klid
![]()
To bych chtělo nějaké vyšetření. Je to i nebezpečné. Nepřibral?
Špunty jsou dobrý, budík uslyšíš. Vlastní zkušenost. Usínala jsem v poseli obráceně, hlavu, kde měl nohy, špunty v uších a hlavu zabaleno do polštáře. A cítila jsem, jak vibruje postel.
Nijak urcite nepribral. Nechapu z ceho najednou tak chrape. K doktorovi je dost tezky ho vubec dostat.. ![]()
@Stánina píše: Špunty jsou dobrý, budík uslyšíš. Vlastní zkušenost. Usínala jsem v poseli obráceně, hlavu, kde měl nohy, špunty v uších a hlavu zabaleno do polštáře. A cítila jsem, jak vibruje postel.
Nebo si dej vibrační vyzvánění na buzení a mobil pod polštář, to tě vzbudí.
Rikam " usni pozdeji nez ja prosim ". U nas s tim nic neudelam. Mel zlomeny nos a neco tam ma krive srostleho. Jenze on ani nechce abych chodila spat vedle coz me toci. Ja cumim do zdi a on usne za 3 vteriny
Je to jak mučení, odpírání spánku. Pamatuju si, jak jsem ve tmě seděla a koukala na něj a říkala jsem si, jak to, že ty můžeš spát a já ne, určitě jsem měla takovej ten šílenej pohled
nic nepomáhalo, mlaskání, šťouchání, klepání s ním, byla jsem uplně vzteklá
jednou jsem ho i pořádně kopla, ale nic. Ráno se jen divil, že ho nějak bolí noha. Ty špunty mě zachránily.
@Pajka89 My jsme se rozestěhovali. Začal chrápat v době, kdy jsem dělala na směny, takže jsme se navíc ještě navzájem budili tím vstáváním - a jsme spokojení. Přitulit se chodíme, když chceme, spaní v objetí už stejně není co bývalo, když jsme spolu začínali chodit ![]()
Na vyšetření byl, prý to nic není.
Jinak v operace moc důvěru nemám, kamarád byl a už chrápe zase ![]()
@Pajka89 můj ex začal chrápat před tím, než mu odešlo srdce
dr říkal, že pokud začne člověk z ničeho nic chrápat, značí to problémy.. ale zašla bych normálně na orl, dneska je tolik možností…
@Burj Chalifa píše:
laserem
Nejen laserem. Tchán má masku, tatka má masku… Spousta lidí má masku na spaní ( po vyšetření na ORL, resp. ve spankovem centru). A pak už nejenom že uz nechrapou a vyspí se jejich okolí, ale vyspí se výrazně lépe i oni a nejsou tak unaveni…
Muj muz taky chrape. Driv mi pomahaly spunty do usi, jako uzasny prostredek ticha. Jenze od te doby, co mam dite je mit nemuzu. Takze se snazim usinat driv nez muz a kdyz je nejhur (kdyz byva nastydly) tak se stehuju taky vedle a jeho to desne mrzi. Jinak jsem nasla specialni spunty do usi, ktere odfiltruji chrapani, ale uz ne budik ci plac ditete. Vazne jsem o nich uvazovala, ale jsou celkem drahe a bojim se, ze nebudou fungovat.
@bronick píše:
Muj muz taky chrape. Driv mi pomahaly spunty do usi, jako uzasny prostredek ticha. Jenze od te doby, co mam dite je mit nemuzu. Takze se snazim usinat driv nez muz a kdyz je nejhur (kdyz byva nastydly) tak se stehuju taky vedle a jeho to desne mrzi. Jinak jsem nasla specialni spunty do usi, ktere odfiltruji chrapani, ale uz ne budik ci plac ditete. Vazne jsem o nich uvazovala, ale jsou celkem drahe a bojim se, ze nebudou fungovat.
Slyšela jsem malou i s těma obyjčejnejma za pár kaček. Šlo jen o poprvý. Ex ji během šestinedělí zapíjel tak, že malá asi bude mít dva metry a 100kg. Bydleli jsme v takovým větším 1kk, utýct nebylo kam. Takže jednou jsem si je prostě vzala, už jsem fakt nevěděla, co dělat jinýho, zjistila, že pláč slyším a dobrý. Od kamaráda jsem jednou dostala těch špuntů plný pytel, pracoval v továrně a fasovali je tam. To byl super dárek ![]()