Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Njn, uz asi chapes proc se rika ze nikdy nevis co se deje za zavrenymi dvermi… jop je to tak…
jsi si jista ze se takto nechoval uz driv, jen jsi trebas nemela jeho chovani uplne prokouknute?
takhle z placu me napadaji dve tri mozna vysvetleni:
1/ pokud se takhle opravdu zmenil az posledni dobou, je tam silna averze vuci tobe a je tam ta zarlivost, tak ze ma nekoho bokem a ty prekazis
2/ pokud je ta zmena az posledni dobou a doma je nerudny na cely svet vcetne tebe, tak je to povahova vada, ktera se prirozene vekem zhorsuje, nazvala bych to brlblal pozdeji nerudny dedek
3/ pokud toto delal i driv ale tys to tak nevnimala a to ze se to zhorsuje je spis to ze se ti otevrely oci a jeho chovani ti vadi vic a vic, pak by to byla trvala povaha, napr narcismus (ti jsou vyborni herci)
Asi kazdy se pred cizimi chova jinak, mene uvolnene, nez pred vlastnimi. Ovsem tvuj se v soukromi chova velice spatne. Na druhou stranu ti muze byt jedno, co si ostatni mysli a zda te povazuji za megeru ci komu by prisoudili vinu za rozvod. Jak kontroluje, ze si s nekym pises? Zahesluj si mobil. Treba dej otvirani na otisk palce nebo proste heslo, co nezna. Neni normalni lezt jinym lidem do telefonu. A co mu prosim te reknes na nadavku, to jako nadava tobe nebo jen mluvi sproste? Jestli ti nadava, tak ja bych se sbalila. Takto se manzele k sobe nechovaji.
@maminaAJ píše: Více
Já si myslím, že ta třetí varianta na 100%. Dříve mi to nějak nepřišlo, výchova dětí, mateřské, nejela jsem čas to až tak řešit..teď si toho více všímáme a je mi to velice nepříjemné a bohužel až tak, že se dokážu fakt rozčílit. On to ví, několikrát jsem mu to řekla a reaguje tak, že mi řekne, ať jsem ticho. Podle mě to moc dobře o sobě ví.
Je mi zle při představě toho, jak ho třeba vnímají spolupracovníci, vždy si říkám, kéž by ho viděli doma…
@Oriseka píše: Více
On ani snad není vulgární. Umí bodnout i věž vulgarit. Spíše psychický nátlak na mě.
Strašně mi to vadí. Kdyby si zanadával do.ku a pí…bylo by to snad snesitelnější.
Fakt má dvě osobnosti, ale já to prokoukla a začíná mi to vadit tak, že je mi z toho zle
Jestli se tak chová celou dobu, těžko to změníš. Je prostě takový.
To fakt nema dve osobnosti, to je zamindrakovanej manipulator. Moc dobre to znam, bude jeste hur.
Takovy byl muj otec - manipulator. Zvenku jsme byli krasna stastna rodinka a doma peklo. Taky to asi zacalo plizive, ale mama si to pry uzila uz za svobodna, pak to bylo jen horsi a horsi.
Vi ze ti to vadi a co teda, snazi se to omezovat, zmenit nebo neco? Jestli ne, tak budes muset zmenit neco ty, nebo si na to zvyknout a trpet. My s nim nezijeme a nevime zda jsi na nem ginancne zavisla a jak to mate majetkove atd. Ale byt tebou zacala bych podnikat kroky abych se nezblaznila, pripadne neonemocnela, pripadne aby deti nezacly prebirat jeho chovani nebo jim nazacaly trpet, pripadne mix toho. Komunikace ke zaklad, takze mu rict, vis ze mi to vadi, takhle zit nebudu, je to stale dokola. Kdyz zas neco, tak nevarim/zabiram pracovnu pro svou loznici/odjed k rodicum/jdem do poradny/… Jeho ciny ho musi bolet, pripadne musi vedet ze kdyz se tak bude chovat tak prijde situace kterou nechce a radsi se na to vykasle. Otazka je jestli se ten jeho hnev nebude nekde stradat aby te pak jeste nezmydlil. Nedokazu si to predstavit, ale asi by mi za to nestal. Tohle nezni jako parťák na stáří.
Typicky citový upír. Nemá emoce a něco v tom jeho pošahaným mozku ho nutí vyvolávat konflikty, protože se živí i negativními emocemi. Představ si to, jak když autu dojde benzin. Musí nutně natankovat. Naštve te, rozprskne ti auru a sosá. Bude tezky se id nej i dostat, jen tak te nepusti, bude intrikovat, pomlouvat, lhat. Jediná šance je, ze by si nasel jinou oběť, kterou by vyhodnotil jako lepsi zdroj.
Znam to, uz jsem rozvedena a ano lidi nechapou, co bych chtela, takovy skvely chlap. Doma peklo, tlaky. S detmi se styka a taky to znaji a nici je to, pro ostatni skvely tata a je ponizuje a srazi, rve na ne, resime to, ale on absolutne nechape situaci, ze o ty deti muze prijit, vse je chyba ostatnich. Podle me je nespokojeny se sebou a doma to takto ventiluje
Myslím, že je to docela časté, hlavně u chlapů. Navenek chtějí před kamarády, spolupracovníky, ale i cizími lidmi vypadat dokonale, doma jim je to jedno a chovají se, jak je jejich přirozenost. Nakonec i u některých ženských to tak je, ale ani tak ne v chování, ale ve vizáži. Známá tráví hodinu, než se upraví tak, aby vylezla ven před lidi. Doma má neskutečný bordel a špínu. Na ulici je upravená, nalíčená, prostě skvělá.
Pryč od něj. Bude to horší…teď procházím rozchodem se stejným hovadem. Psychicky mě úplně vyždímal, při každé hádce, kterou on sám vyvolal mě nazýval pí***, k***** atd. že by mi nejraději rozkopal hlavu. Navíc chodil zvonit na moji mámu a bráchu a říkal jim, jak jsem hrozná. Začala jsem se sebepoškozováním, měla jsem pocit, že nic jiného mi nepomůže. Jednou ta hádka vygradovala natolik, že mi řekl, že všem i dětem bude líp, když umřu…tak jsem spolykala psychicky vydeptaná prášky, on to věděl, odešel a nechal mě tu se synem, zavolal bráchu, aby si mě odvezl. Jinak přede všemi milius, zlatíčko, že by nikdo nevěřil, co je to za magora. Když jsem si pak začala balit věci, že odcházíme, tak začal hrát na city, jak mě chtěl požádat o ruku atd. Prostě magor, ruce pryč dokud je to trochu snesitelný ![]()
Já myslím, že to máme všichni a já se obráceně vždy modlím, aby chlap nedělal ostudu na veřejnosti, doma ať si mele, co chce, tam je to tak ve vlnách, kdy je milioný a kdy je na zabití…ale miluje nás, děti taky, staráme se společně o dům i děti, peněz je akorát…já jsem asi megera styl tvého může, za zavřenými dveřmi se pohohádáme a venku se snažím usmívat…
Ani by mi nevadilo, že se před cizími chová jako svatoušek, ale to, jak se k tobě chová doma. Já bych si to nenechala líbit a velmi striktně se proti jeho výlevům vymezila. A pokud by odmítal s tím cokoli dělat nebo své chování stupňoval, rozvedla bych se. Na věčného morouse, protivu a vulgaristu bych neměla ani nejmenší náladu.
Dobrý večer, předem prosím o zachování anonymu.
Chtěla bych se zeptat, zda máte doma podobnou situaci a jak s tím fungujeme?
S manželem jsme spolu 11 let. Stále více mi začíná vadit jeho chování. Myslím, že to z jeho strany čím dál víc graduje.
Abych to popsala. Před lidmi (všemi lidmi) je milý, až úlisný, snad by člověk řekl, že neumí napočítat do 10 a musí být ten nejhodnější chlap pod sluncem.
Doma- neustále protivný, často mi kontroluje s kým si píší, velmi žárlivý a rozhodně nejde pro nadávku daleko.
Situace dnes, v obchodě. Při nákupu protivný…jakmile vedle nás byl jeho šéf, obrátil o 180 C a ve ke to vybuchlo. Začala jsem být protivná já. A tak si říkám, že ti lidé ho vidí jako největšího svatouska a já musím potom vypadat jako megera. Kdybych se nedejboze rozvedla, je mi úplně jasné, že by veškerá vína byla na mě..protože přeci takový hodný člověk…
Přitom doma je to často peklo…
Můžete mi říct, zda jste se s tím někdo potkali?