Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Mela jsem kolegu, fesak s charmem, mel harem, sestrelil drive nebo pozdeji kazdou, kterou chtel. Šarmantni, mily, hodne chytry, komunikativni. jeho manzelka, pani jeho nenapadna, nehezka, da sevrici hloupa, ale vyborna hospodynka, pri nejakem sezeni se sverila, ze doma byl kolega uplne jiny…tichy, vubec skoro doma nemluvil, nerudny..nudny.
Taky jsem jednoho takového zažila. Takový dobrák od pohledu. Bez sebevědomí, miloučký, udělal by cokoliv, aby se zavděčil a lidi ho brali. Po pár měsících v soukromí, ale začal dost otáčet a já se nestačila divit. Skrytý narcisek, řekla bych.
@Altta píše: Více
Ano, tak bych popsala svého manžela.
Já si myslím, že okolí ho má za dokonalého muže. Ale už několikrát jsem se neudržela a řekla, jo kdyby jste ho měli doma…
Není mám už 20, je nám skoro 40 a čím jsem starší, tím víc mi to začíná vadit. Viz teď situace v obchodě. Dokonce mi to vadí tak, že s ním nechci chodit na společné akce. Mám krůček od toho vybouchnout. A to bych samozřejmě před okolím vypadala za megeru…protože on je miloucky!
Kdepak, pokud s ním chceš zůstat, musíš se naučit tyhle situace využívat, nikoli se jim vyhýbat
Až budete zase někde mezi lidmi, můžeš si ho nasměrovat, kam potřebuješ, protože ti evidentně splní první poslední. A doma na něj buď strohá, pokud bude jedovatej. Může mít vážně nějakou narcistní poruchu a tam nepomůže, než si to nebrat k srdci a nechat to po sobě stékat. Pokud se tedy nechceš rozvádět.
Chápu, člověk od okolí poslouchá, jak je zlatý a co proti němu ještě mám. Vždyť je tak dokonalý. Ideální muž.
Toto bohužel nezměníš, nejspíš se to bude věkem jen zhoršovat. Lidé jako on u sebe chybu nevidí, proto se taky umí tak skvěle přetvařovat. Jedna velká maska a lež. Také to bývají věčné oběti. Všeho a všech. Za jejich problémy můžou vždy ostatní. Ale toho sis přece už musela všimnout dávno. Máš tedy jen dvě možnosti, ale to asi víš.
Nemyslím, že má dvě osobnosti.
Myslím, že si na tobě kompenzuje svoje neúspěchy, mindráky.
Tlak okolí, představoval si něco jiného - co konkrétně to netuším.
No jeje… doma dusno, sousedi dělají bordel, kreteni! No jo tys tu chtěla bydlet…vyjdeme na chodbu- dobryyyy den a já jenom na půl huby pozdravim. Co myslíš, kdo je sousedům více sympatický a kdo nerudna ženská. Libí se mi, co poradila unudena, chtít po něm něco před publikem, tam je skutečně v úzkých
jak sem se dostala do manželství? Bohužel vydržel 2 roky pretvarky, přišlo zasnoubeni a pak to jelo, dítě, covid a z chlapa, co mi s tresoucima rukama nesl snídani se stal despota- co je k jídlu, zase těstoviny jo?!
Já už bez přátel, protože vždycky dusno, vyvolání hádky před akcí. Jsem teď už imunní, je mi líto děti, ale to je život- zkušenosti.
Ještě klasika, před příjezdem moji části rodiny vyčte, kde co, že blbě parkuji na trávě, že musel vyndat kávovar, že chtěl jít hrát tenis…kyselá pr.del a pak se ozve zvonek a on nasadi ten deb. ilkovskej ksichtik a všichni jsou z něj paf, mně přesně rupnou nervy a pal ještě od rodiny slyšíš, jak si na chudáka nepříjemná
a nikdo ti nevěří. A zabouchnou se za nimi dveře a už slyšíš, co bylo špatně…
Ještě třeba můj táta se ho zeptal, jestli pomůže vozit dřevo. No jaaaasne. Doma pak, že po něm něco chtěl. Tak pak jsem jednou řekla rodičům, ať nic nechtějí po něm, no koukali na mě jak na blba, nevěří. Řekla jsem jim pár historek, musí si to prebrat no, ale stejně mi asi nevěří.
Jo, bohužel takhle to vypadá z venku. Pochopí to jen pár lidí, ideálně co mají zkušenost.
Jedna možnost je hrát to s ním, být mezi lidmi milá, protože on možná i Tebe pomlouvá a pak už vůbec nikomu nevysvětlíš, ze je to jinak.
Houby dvě osobnosti, prostě se na veřejnosti přetvařuje a doma se projevuje jeho pravá povaha. Zkrátka žádný Jekyll a Hyde, ale obyčejný falešný pokrytec.
Těžko říct.. hádáte se doma? Myslím tím když je protivnej, jestli mu taktéž „odcekneš“ nebo jsi hrubá.. prostě ho odpálkuješ? Nebo zařve, je protivnej a ty si to necháš líbit? Znám podobný pár manželů ona mlčí, on řve, je hnusnej, ne jen doma když jsou sami.. ale i na veřejnosti se k ní chová jako k hadru. Prostě katastrofa..kord když on je na všechny ostatní milej, usměvavej, srandovní. Jemu vadí její chovní „prý“ ona si vše nechá líbit, každé rozhodnutí nechává na něm, nemá na nic vlastní názor. On čumí po jinejch i za nima chodí.
Něco takového byl můj děda. Ve společnosti okouzlující společník, doma despota. Babička s ním vydržela až do jeho smrti, 55 let. Holt dříve to bylo - co by tomu řekli lidi-, taky tam byl nějaký majetek, no tak si asi myslela svoje a byla zticha. A to si ho brala v 18ti letech a za rok už měla první dítě. Do toho válka, bída, teda fakt, ženské vydrží všechno.
Ty v tom nezůstávej, nemusíš. Pošli ho do háje a užij si život.
Jasně, ze ona nemá na nic názor, když v ní tak dokonale zadusil její osobnost. A ještě ji pomlouvá, přesně jak píšu, to oni dělají.
Úplně si představuji, jak si s takovým začnu často videohovorovat s rodinou a přáteli. A vždycky při hovoru náhodou vejdu do místnosti, kde taky bude. A třeba po něm budu něco chtít. Nebo si zrovna nevšimne, že volám a bude mít kecy. Já bych se snad stala i youtuberem a točila denní vlogy. By neměl chvilku, kdy by ho neviděl někdo třetí. ![]()
Nebo nastěhovat si domů nějakého kamaráda v nouzi.
A kdyby na veřejnosti tvrdil, že třeba doma vaří, tak hned: Fakt? Naposledy sis namazal chleba před měsícem a kolik keců si u toho měl. Já od tebe naposledy jedla něco před deseti lety. Haha.
Zítra teda vaříš miláčku.
Ale myslim, že tak jednoduché to nebude. Bohužel.
![]()