Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Prosím o radu, jsem docela ve svízelné situaci. S manželem žiju už 10 let. Vychováváme spolu 2 děti (1.dcera z mého předchozího manželství,2.dcera naše-včera „čerstvá“ školačka). Nic nám nechybí, máme krásný nový dům, každý své auto, dovolená každý rok… A před cca 12-ti dny jsem zjístila, že jsem v jiném stavu-NEPLÁNOVANĚ! Věděla jsem, že manžel z toho nebude nadšený, další dítě už nechtěl, ale že bude jeho reakce TAKOVÁ, jsem vůbec nečekala!! Od chvíle, kdy jsem mu to oznámila (typu:„Co budeme dělat?“), přestal komunikovat a jasně mi dal najevo, že potrat je ta nejlepší varianta!
Když se snažím hovořit na toto téma, mluví jak totální sobec („Teď, když jsme si mohli začít užívat, tak si takhle pos…me život!“)…Upřímně, kdyby se mnou o všem mluvil, řekli by jsme si „reálné“ argumenty proč NÉ, tak bych na potrat i přistoupila(po naši VZÁJEMNÉ dohodě),ale v tomhle případě NECHCI USTOUPIT! Dnes jdu na první UZ, vůbec nevím, co mám říct doktorovi…
@Evička55 promiň, ale zmohu se jen na: „To Ti tedy nezavidím“
Mohu zeptat kolik Vám je? Pokud by mi bylo do 40 asi bych se s tím zkusila poprat. Pokud nad 40 přiklonila bych se spíše k manželovu rozhodnutí, ale rozhodně se nepřikláním k jeho přístupu. Mrzí mne ze Tě více nepodržel přístupem citlivějším.
Příspěvek upraven 02.09.14 v 09:59
Promiň, ale zní to jakoby to psala uražená patnáctka ![]()
Kdyby manžel řekl „jemně“ spíš NE, tak bys souhlasila s NE nebo to brala, jakože ho jednoduše přemluvíš na ANO?
A když řekl jasně a důrazně NE, tak jemu natruc řekneš ANO?
Tuto situaci ti nezávidim, ale máš pravdu chová se sobecky, musíš s nim navázat kontakt a zeptat se ho jaký je důvod proč nechce, pokud si věděla že když otěhotníš manžel to nebude brát dobře proč jste se nechránili.
Já bych se snažila si s nim rozumně promluvit narovinu bych mu řekla, že na ten potrat pujdu, ale chci vědět důvody proč to dítě nechce a když bude vědět že na to pujdeš, tak s tebou mluvit začne. Ale popravdě pokud ted reaguje takhle a ještě si to můžeš nechat vzít jak bude reagovat až mu oznámíš že si to necháš, raději bych si tu situaci nepředstavovala.
Dite bych si nechala, na potrat bych v zivote nesla!!Mel si davat pozor,..
![]()
@Evička55 Máte dvě..jak píšeš nic vám nechybí..můžu se zeptat na věk? Nad 35 bych do toho už nešla..nechtěla bych mít doma v 50 puberťáka..
Nicméně, když tady na emiminu vidím, kolik je holek, které otěhotněly přes nesouhlas partnera (až se dítě narodí, bude ho milovat)viz různé „prstíčkové metody“, chápu i reakci partnera. Asi je v takové situaci těžko úplně vytěsnit, že je to třeba podraz z její strany. I když ve skutečnosti fakt šlo o náhodu ![]()
@Evička55: no tak to je hodne zapeklita situace sama nevim co bych delala, dalo by se rict ze chapu tebe i manzela
Nechala bych ho pár dní v „klid“ a pak tohle téma otevřela znovu. Tvoje reakce mi přijde jako od malé holky která si dupne a just to dítě mít bude. Osobně až po probrání bychom se rozhodli jako manželé, společně. Pokud jste nechtěli další dítě měli jste si dávat pozor, oba dva ![]()
Promiň ale souhlasím s @subsomi fakt jako by to psala patnáctka…tak sakra seš dospělá ženská, tak se podle toho chovej!!!
p. s. mmch u druhého dítěte můj muž taky při první reakci řekl, že to nepřichází v úvahu a mám jít na potrat, na což jsem mu odpověděla, že spad z hrušky na hlavu a že to neudělám i kdybych měla zůstat s dětma sama tečka…prostě jsem zaujala jasnej postoj a přes to nejede vlak..pak se mu to rozleželo v makovici a přišel s pořádnou kytkou a omluvou s tím, že to nějak zmáknem
a tehdy byla taková rakce vyloženě z toho důvodu, že já měla čerstvou práci po roční nezaměstnanosti a finančně sme na tom nebyli zrovna nejlíp a dneska je z malýho pokakanej až za ušima a je to ten nejlepší táta na světě ![]()
takže předně si ujasni jeho důvody a pak si ujasni svůj postoj k tomuto…spali jste spolu bez ochrany oba a když něco takovýho dělám počítám s následky…
Super, tak si měl dávat větší pozor, je to kolektivní problém, ale zákrok pod jeho nátlakem podstoupíš ty. příroda to moc chytře nevymyslela. Tvůj chlap je tedy naprosto nechutnej, když jeho společný vzniklý potomek, je podle něj" to co nám poere život." Asi neví, co je to posat si život. ![]()
No, asi takhle, pro mě osobně je potrat zdravého dítěte nepřijatelný, pokud by nešlo o ohrožení již narozených dětí… tedy já bych taky byla proti, koneckonců, nepředpokládám, že bys otěhotněla podvodem, tedy je to chyba na obou stanách, i on v ochraně selhal.
Ale tedy jednání, že kdyby byl rozumný, tak bys na potrat přistoupila a takhle ne mi přijde hodně dětinské a tak nějak mám pocit, že je to na just a pak je to neskutečná blbost.
Též jsem měla volbu a řekla jsem ne..jsem s dítětem sama..
nicméně jestli bys to psychicky neunesla dát dítě pryč, nedávej. Počítej však z rizikem že odejde
@Leniczka23 píše:
@Evička55 Máte dvě..jak píšeš nic vám nechybí..můžu se zeptat na věk? Nad 35 bych do toho už nešla..nechtěla bych mít doma v 50 puberťáka..