Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsme to tak doma měli, s tím, že poslední 3 měsíce nebylo vůbec nic. Prostě jsem na něj nechtěla tlačit, abych se mu nezošklivila. Jsem si téměř jistá, že jinde nehledal (chtěla jsem napsat naprosto jistá, ale vyznělo to blbě, jak kdyby byl pořád pod mým dohledem
). Pokud máš strach, že by hledal jinde, existují přeci i jiné způsoby jak uvolnit sexuální napětí. Odmítá i orální sex?
Anonymní píše:
Ahojte, momentalne som v 7 mesiaci tehotenstva a s manzelom mame sex asi raz za 2-3 tyzdne. A aj to z mojej iniciativy. Pred otehotenenim sme sa milovali minimalne raz za 2 dni, v prvych mesiacoch tehotenstva mi byvalo zle, tak som skor odmietala ja, ale od cca 5 mesiaca je mi o.k., len uz nechce manzel. Ako keby nevidel svoju manzelku, ale len buducu matku. Inak je starostlivy, hladka mi brusko, rozprava sa s babatkom…Vravi, ze sa boji, ze ublizi nasej babulke…ale mna to trapi, vzdy bol sex. zalozeny, aby nehladal inde to, co doma nechce. Chcem sa spytat, ci mate podobnu skusenost s manzelmi. Ci som len teraz tak precitlivena, ze vidim problem aj tam, kde mozno ziadny nie je…
Osobně si myslím, že má jen strach, aby ti a vašemu dítěti nějak neublížil… Určitě tě nechce dostat tam, kde jsi byla před pár měsíci, tzv. že ti bylo zle a měla jsi nějaké zdravotní problémy… Ale pokud tě podvádí, tak to pochybuju, to by se choval asi jinak, podle mě tě miluje a dokazuje to i tím jak se k tobě chová… Spíš si opravdu myslím, že jsi přecitlivělá, tak se drž a zbytečně neblázni… ![]()
kakika, ja sa snazim k nemu tulkat, ale ked vidim, ze evidentne sa nechyta, alebo rovno povie, ze je unaveny…tak uz nemam ani chut mu navrhovat nieco ine. A on sam nepovie. Ked som sa ho opakovane pytala, ci je nejaky problem, tak stale tvrdil, ze je to len o tom, ze ma blby pocit, aby malej neublizil…
Taky bych řekla, že se chová naprosto normálně, u nás taky poslední měsíce nic
asi je to fakt nějaký blok… a teď už bysme přitom měli vyhánět miminko… a nic. Tedy nevěřím, že to nějak porod ovlivní, ale záminka by to byla ![]()
Můžu potvrdit, u nás to je taky tak…nejdřív mi bylo špatně a jakmile mi narostlo břicho a řekli nám, že to bude kluk, manžel dostal blok…
Myslí si, že by do syna šťouchal
a já to několikrát obrečela, myslela jsem, že už se mu nelíbím…
to je normalni, taky co bychom si povidali s pupkem to zadny zuzo neni, je mozne , ze mu proste vadi predstava, ze jste tam tri ![]()
jinak osobne si myslim, ze tehotna zena sexy neni ani trochu a taky byt nema, je neplodna…
tehotna Jiz
No jo, ale já v životě neměla takový chutě jako ve třetím trimestru ![]()
Anonymní píše:
kakika, ja sa snazim k nemu tulkat, ale ked vidim, ze evidentne sa nechyta, alebo rovno povie, ze je unaveny…tak uz nemam ani chut mu navrhovat nieco ine. A on sam nepovie. Ked som sa ho opakovane pytala, ci je nejaky problem, tak stale tvrdil, ze je to len o tom, ze ma blby pocit, aby malej neublizil…
Ptala jsem se, protože u nás právě ani toto nefungovalo. Prostě dokud jsem neporodila, bylo to pro něj nepřijatelné. Jak kdyby nemohl „před malým“, jestli měl pocit, že by to nějak vnímal…a po porodu? Ani mě nenechal dodržet šestinedělí, prý tak dlouho ještě nikdy nečekal a jestli prý by to nešlo o pár dní dřív
Od té doby mě pořád uhání, ale já jsem pořád unavená, často ho odmítám až mám výčitky svědomí. Věřím, že i ten tvůj bude to samé. Prostě nechce do sexu zatahovat i miminko ![]()
Ahoj, to ten muj by zase porad
ale je moc opatrnej a taky se boji o malyho. Ale slysela jsem hooodne od holek, ze manzel nechce jen proto, ze se boji, ten strach ho pak neopusti a nedovoli aby se uvolnil a pak z toho stejne nic nema. Mozna by bylo dobry si s nim o tom promluvit a i s doktorem, aby mel potvrzeni, ze vam nic nehrozi
kdyz do toho nebude busit. A vubec se neboj, ze je nejaky problem
kdyz si te vsima a hladi brisko, tak te ma rad a opravdu ma jen strach
ja se ptala toho myho, jestli mu nevadi velky brisko a tak, kdyz se boji, a rikal, ze ne, ze se uplne rozplyva, ze me muze „mit“. Oni to ti chlapi vidi proste jinak ![]()
Dakujem za prispevky, Barique aj ja mam teraz vacsiu „chut“ ako kedykolvek predtym, ale asi to budem musiet vydrzat. Nechcem ani ja na neho tlacit, pretoze je mu to evidentne neprijemne…
Určitě netlač…chápu, je to těžký ![]()
už těhu změní život a pak ty hormóny…hledáš chybu u sebe…už se mu nelíbím, jsem tlustá, má jinou…
můj manžel mi třeba včera řekl, že pak asi nebude moct ani v ložnici až tam bude malej spát…ještě že máme druhý pokoj
už se těším až porodím a znásilním ho ![]()
barique píše:
Určitě netlač…chápu, je to těžký
už těhu změní život a pak ty hormóny…hledáš chybu u sebe…už se mu nelíbím, jsem tlustá, má jinou…
můj manžel mi třeba včera řekl, že pak asi nebude moct ani v ložnici až tam bude malej spát…ještě že máme druhý pokojuž se těším až porodím a znásilním ho
Já už týden přenáším a všichni radí sex a to s ním taky nehne
říkám mu, co sis začal taky dokončíš a nic…
Ahoj, měli jsme něco podobného, taky se bál, že by malýmu ublížil, ale já ho přesvědčila, že ne a když si přečetl i příručku, kde bylo napsáno, že sex v těhotenství neškodí, tak mi uvěřil, tak si o tom třeba promluvte a uvidíš.
Ahojte, momentalne som v 7 mesiaci tehotenstva a s manzelom mame sex asi raz za 2-3 tyzdne. A aj to z mojej iniciativy. Pred otehotenenim sme sa milovali minimalne raz za 2 dni, v prvych mesiacoch tehotenstva mi byvalo zle, tak som skor odmietala ja, ale od cca 5 mesiaca je mi o.k., len uz nechce manzel. Ako keby nevidel svoju manzelku, ale len buducu matku. Inak je starostlivy, hladka mi brusko, rozprava sa s babatkom…Vravi, ze sa boji, ze ublizi nasej babulke…ale mna to trapi, vzdy bol sex. zalozeny, aby nehladal inde to, co doma nechce. Chcem sa spytat, ci mate podobnu skusenost s manzelmi. Ci som len teraz tak precitlivena, ze vidim problem aj tam, kde mozno ziadny nie je…