Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zřejmě budeš muset podat k soudu návrh na určení otcovství. Naříděj testy DNA (které by měl zaplatit on) a je to. Doufám že nemám úplně zcestné info. Ale takhle jsem to chtěla řešit já, když jsem měla stejný problém jako ty. (Já se ho nakonec rozhodla neuvést a mám to bez tahanic. Ale i bez alíků
)
jj jestli se k tomu nemá tak po porodu bude mít normálně tvoje příjmení a pak ty musíš podat návrh u soudu měli by ti tam poradit co tam sepsat.A oni mu pak dají samy vědět.Bude to mít o to horší,takhle jste se mohli domluvit a u soudu když mu určí otcovství tak bude platit na mimčo a na tebe do dvou let dítěte a ještě by jsi po něm mohla žádat na půl výbavy.To záleží na tobě pak jestli to necháš řešit jen soud nebo jestli do toho budeš zasahovat.Já taky otce neuvedla.
Dík za odpověd a nevíš prosímtě jak ta listina podání na návrh určení otcovství vypadá a jestli neni někde na netu?Já ho raději uvedu,nenechám ho aby z toho vyvázl tak jednoduše i když nemá stálou práci a snaží se všemu vyhnout!By mě zajímalo jak toto soudy řeší když otec má platit a neplatí,protože nemá z čeho.
http://www.praha12.cz/…osvz-13.html tohle ti snad půmůže se zorientovat.
Anonymní píše:
By mě zajímalo jak toto soudy řeší když otec má platit a neplatí,protože nemá z čeho.
Soud při určování výše výživného postupuje v souladu s ustanovením § 85a: „ Rodič, který má příjmy z jiné než závislé činnosti podléhající dani z příjmů, je povinen soudu prokázat své příjmy, předložit podklady pro zhodnocení svých majetkových poměrů a umožnit soudu zjistit i další skutečnosti potřebné pro rozhodnutí zpřístupněním údajů chráněných podle zvláštních předpisů. Nesplní-li rodič tuto povinnost, má se za to, že jeho průměrný měsíční příjem činí 12,7násobek životního minima jednotlivce podle zvláštního právního předpisu.“
Jé to jsi napsala jak z knihy:-).jo jinak tky mě mrzí,že z toho vyvázl takhle,ale aspon se nebudu mmuset bát,že si na ní bude pak dělat nějaký právo třeba,že by si chtěl hrát na nějakýho hodnýho otce před někým.Nebo tak něco no.Ještě by jí něco udělal!ať ti to dobře dopadne všechno ať je v tvůj prospěch.
Moňďas píše:
Jé to jsi napsala jak z knihy:-).jo jinak tky mě mrzí,že z toho vyvázl takhle,ale aspon se nebudu mmuset bát,že si na ní bude pak dělat nějaký právo třeba,že by si chtěl hrát na nějakýho hodnýho otce před někým.Nebo tak něco no.Ještě by jí něco udělal!ať ti to dobře dopadne všechno ať je v tvůj prospěch.
To jsem okopírovala z netu z jedněch právníků ty kniho
Sakra, jsem mohla zklidit úspěch za cizí peří ![]()
A souhlasim s tvým rozhodnutím, upřednostňuji klid a pohodu pro své dítě před nejistými penězi (alíky) a tahanicemi s někým kdo si na otce stejně jen hraje. Chci aby mělo moje dítě klidnou a pohodovou mámu, ne věčně vystreslou…což bych byla, kdyby v našem životě ten zmetek figuroval. ![]()
Ale to bylo mimo téma…moc se za to omlouvám!!! ![]()
prodigy222 píše:Moňďas píše:
Jé to jsi napsala jak z knihy:-).jo jinak tky mě mrzí,že z toho vyvázl takhle,ale aspon se nebudu mmuset bát,že si na ní bude pak dělat nějaký právo třeba,že by si chtěl hrát na nějakýho hodnýho otce před někým.Nebo tak něco no.Ještě by jí něco udělal!ať ti to dobře dopadne všechno ať je v tvůj prospěch.To jsem okopírovala z netu z jedněch právníků ty kniho
![]()
![]()
Sakra, jsem mohla zklidit úspěch za cizí peří
A souhlasim s tvým rozhodnutím, upřednostňuji klid a pohodu pro své dítě před nejistými penězi (alíky) a tahanicemi s někým kdo si na otce stejně jen hraje. Chci aby mělo moje dítě klidnou a pohodovou mámu, ne věčně vystreslou…což bych byla, kdyby v našem životě ten zmetek figuroval.
Ale to bylo mimo téma…moc se za to omlouvám!!!
Ahoj mam taky dotaz…mam takovy problem čekam dite a biol.otec se chce vzdat otcovstvi.A ja stim souhlasim.Stači když sepišeme na papir ze se vzdava otcovstvi,vsech naroku na dite,podepišeme to a zajdeme na overeni podpisu.Pred dekuju za radu
Anonymní píše:
Ahoj mam taky dotaz…mam takovy problem čekam dite a biol.otec se chce vzdat otcovstvi.A ja stim souhlasim.Stači když sepišeme na papir ze se vzdava otcovstvi,vsech naroku na dite,podepišeme to a zajdeme na overeni podpisu.Pred dekuju za radu
Biologický otec se k němu nemusí vůbec přiznávat. Pokud už na matrice podepsal, tak už se ho vzdát nemůže.
Moňďas,
jen upozorňuji, že budeš nejen bez alimentů, ale také bez některých sociálních dávek.
takze pokud nepodepise na matrice papir že je biol.otec tak tam nebude a nebude mit narok na dite a zadne alimenty platit nebude?
Ne, tebe taky nikdo nedonutí, abys otce uváděla, takže dítě nebude mít v RL zapsaného žádného otce. Otec si to ale kdykoliv si může rozmyslet a pak se určení otcovství může klidně domáhat soudně.
Dobrý den, kamarádka je docela v zapeklitém případu a neví si rady, když byste někdo poradil, budu ráda ![]()
Do těď žila s přítelem, který podepisoval na matrice papír o otcovství, je v rodném listě a dítě se jmenuje po něm. S biologickým otcem dítě te však navázala kontakt a co se nestalo, oba by chtěli být spolu a tedy biologocký otec by chtěl být zapsán do rodného listu. Dítěti budou 2 roky. Její přítel, který doteď dítě vychovával a živil s tím ale nesouhlasí. Jak se toto řeší?
Petra K.
Ahojda,prosimvás co mám dělat,chci otce dítěte uvést do RL,ale on dělá mrtvýho brouka a nepůjde semnou na matriku,kam se mám obrátit po porodu a jak to řešit?