Kdy přijme muž dítě za své?

Anonymní
25.9.10 11:04

Kdy přijme muž dítě za své?

Ahoj.
Píšu anonymně,protože se stydím za svou situaci a nevím jak s toho ven :-( .
Mám 15 měsíčního syna a s přítelem jsem spolu rok.Syn není jeho.Ale chce aby mu říkal táta.Je k němu milý,laskavý,snaží se ho vychovávat atd.To je vše v pořádku.
Problém začíná v situaci,kdy malý zlobí a nebo je nějak protivný(zuby,únava).To začíná přítel říkat divné řeči :-( ..nikdy nebudu mít děti,nejsem rodinný typ,nejsem zralý na výchovu atd.
Nevím co s tím..nejdříve jsem to zkoušela po dobrém,že se to časem podá,že si musí zvyknout na malé dítě,že to i vlastní tatínkové občas takto cítí atd.Jenže odpověď je vždy,že není jeho vlastní a že neví jestli by to samé cítil k vlastnímu :cry: .Proto už nic neříkám a přecházím to.Ale nevím zda dělám dobře ani co dělat :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
25.9.10 11:13

Podle mě je to od přítele ošklivé,věděl do čeho jde-že máš dítě.tady je každá rada drahá,musí tě to hodně mrzet,ale co pak až budete mít společné dítě??Myslím,že by dělal rozdíly :nevim: Už měl dost času aby si zvykl,že dítě pláče.I některý tatínek (vlastní) má děcka plné zuby :lol: ,když hodně pláče,ale určitě neříká,že by bylo lepší ho nemít.

Zkus si o tom s přítelem v klidu promluvit,co cítíš…Odpověď,že není jeho vlastní 8-o kdyť ho ten prcek jako tatínka musí brát nebo jeho biologický otec si ho bere a bude mu říkat táto a tvému příteli strejdo?

Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
25.9.10 11:15

Anonymní, zeptala jsem se svého manžela, jak to vidí on jakožto chlap. Řekl, že by to tak rozhodně být nemělo, že by měl přítel mrňouska přijmout buď se vším všudy nebo vůbec. Ale také přiznal, že on sám už řekl mnoho špatných věcí v afektu, které tak nemyslel a pak jich litoval :nevim: Na tvém místě bych si s přítelem vážně promluvila, protože na jednu stranu se chová jako opravdový tatínek, ale na druhou stranu, když by tě měl naopak podpořit, otočí se zády. Myslím to tak, že vím jaké to je, když malý zlobí, je to o nervy a manžel už kolikrát pomohl tím, že si vzal malého na starosti a já to mohla pomalu vydýchat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
25.9.10 11:19

Tak především :hug:
a s tím tvím přítelem…to nevím,jak se púotom postaví k životu,až začnou DOOPRAVDICKÝ problémy :cert:
Pláč malého dítete není příjemný,ale příjdou horší chvíle a on je ten,kdo je dospělý a měl by mít nadhled. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 11:25

On toho vždy lituje :-( .Říká,že ho má rád.Teď když je malý nerudný,tak jde na chvilku do ložnice se vydýchat a pak zase přijde a jde si s ním hrát dál.Snaží se to korigovat,ale já už to vím a mrzí mě to.
Biologický otec nejeví zájem,a na toto téma má přítel jasno.Prý,že bude říkat táto oběma..kdyby začal jevit zájem,ale že se to malému vysvětlí až bude chápat.Sama nevím jak s toho ven :-( .Pořád si říkám,že vyčkám na situaci :-( .

• Citovat
  • Upravit
50725
25.9.10 11:50

Jestli není zralý na výchovu, neměl si začínat s ženskou, co má děcko. Chce, aby mu říkal táto, tak se tak musí chovat - žádné vlastní / nevlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.9.10 11:51
  1. teda obdivuji, jak jsi dokazala s 3m ditetem zacit zit s novym chlapem. o seznameni ani nepisu, predpokladam, ze jsi ho musela uz znat driv
  2. asi te desne miluje (miloval)

3)pokud se jeho povaha projevuje jenom tak, ze tyhle divny hlasky v relativnim klidu rika jen tobe a ne treba krici na dite, a jeste toho pak lituje a snazi se s tim neco udelat, je to podle me dost dobry

1. mozna by pomohl psycholog, ze by poradil nejake techniky, jak s tim pracovat

5)urcite zadny radikalni kroky. nektere tady na emiminu maji na vsechny problemy pocinaje „macka pastu od prostredka“ jediny lek, okamzite odejit. nemyslim, ze je to dobre. Nektere povahove rysy treba nezmenis, ale s mnohymi muzes pracovat, s jinymi se smirit. A je otazka, jestli si preletanim nejak pomuzes. Za me je treba mit jasno, jestli je ten clovek v globale ten pravy a chci s nim byt. Pokud ano, vsechno ostatni, s cim nepujde nic udelat, odpustit a nezkoumat, jestli soused neni nahodou lepsi tatinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 11:59

Děkuji Pudloslavo :-) .Už je i trochu lépe.
Přítele jsem neznala,ale už jsem nechtěla být sama :-) .Navíc bylo léto a to přeje seznámením :-) .
Ty řeči má jen ke mě a myslím,že ho to opravdu mrzí.Je to jednou za čas,ale budu doufat,že se to brzy zlepší. :-)

• Citovat
  • Upravit
43035
25.9.10 12:12

hele jestli muzu byt drza, jak jste se teda seznamili - inzerat? me totiz prijde divne, ze by nekdo balil zenskou s miminem -preci je jasne, ze nekde je tatinek (skoro vzdy).
ja osobne bych se seznamovat mohla zacit asi az tak od roka ditete, do te doby jsem mela co delat sama se sebou, abych nechodila ven v sukni naruby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 12:16

Přes net :-) .A malý byl a je zlatíčko,děsně hodný a já stíhala a stíhám vše :-) .Dalo by se říci,že si mateřství užívám.Mám na vše čas a malý je fakt(až na dny,kdy mu něco je)super.

• Citovat
  • Upravit
50725
25.9.10 12:24

Já přece neříkám, ať někdo někam odchází, jenom si myslím, že když už se rozhodl, že bude mít ženskou s dítětem, je potřeba se k tomu nějak postavit a měl by to nějak řešit.

Na to, aby mi chlap při každém problému doma fňukal, jak není rodinný typ a vytahoval, že to není jeho děcko, bych asi zvědavá nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.9.10 12:34
Angua píše:
Já přece neříkám, ať někdo někam odchází, jenom si myslím, že když už se rozhodl, že bude mít ženskou s dítětem, je potřeba se k tomu nějak postavit a měl by to nějak řešit.Na to, aby mi chlap při každém problému doma fňukal, jak není rodinný typ a vytahoval, že to není jeho děcko, bych asi zvědavá nebyla.

dyk ja vim, nemyslela jsem to na tebe - spis ze zkusenosti na emiminu obecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.9.10 12:58

Já osobně byh to nebrala úplně vážně. Ono je to slovíčkaření, spíš záleží, jak se k vám chová k tobě a dítěti.
Já osobně taky někdy vypustím z pusy nějaké ty fráze, které mně pak mrzí, ale nemyslím to tak vážně. Malý zlobí a nebo je nervlý, tak začnu taky mít nervy nebo takové ty úzkosti, že ho nezvládám. Řekla bych, že i tvůj partner prostě neumí situaci zvládnout.
Například můj táta mně nevzal do ruky do 3 let a taky kdyby tady někdo napsal, že můj manžel nechce dítě ani vzít, tak se budete divit. Ale vztah jsem s ním měla dobrý. To samé je u malého. Nechoval jo, dokonce ani na ruky nevzal, když je s ním chvíli sám je vidět, že moc nechce je nervozní - malému budou v prosinci 2 rokya nikdy ho nepochoval.
Myslím ,že to potřebuje čas.Každý chlap se s tím vypořádává jinak a jinak dlouho než si zvykne na roli otce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.9.10 13:42

No tak když to shrneme - říká to jen tobě, říká to jen občas ve vypjatých situacích, říká,že toho lituje..
Tedy není to vlastní tatínek, ale zase nemusí být nutně dokonalý, že??
Nikdo nemá křištálovou kouli, takže je možné, že ho to časem přejde, nebo je také možné, že bude nervnější víc a víc..kdo vi??
Znáš ho jistě i jinak -jeho povahu, klady i zápory..

Co bych mu na to řekla třeba já??
„Podívej, se myslet si můžeš cokoli - že já jsem megera, že kluk je parchant, že tě to neba a že nejsi rodinný typ. To ti nikdo nebere, ale nech si to pro sebe, však proč já bych to měla jako poslouchat. Taky si občas myslím věci, ale nikoho s tím neobtěžuji, zvlášt když vím, že bych toho mohla potom litovat..!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.10 13:48
Pudloslava píše:
Angua píše:
Já přece neříkám, ať někdo někam odchází, jenom si myslím, že když už se rozhodl, že bude mít ženskou s dítětem, je potřeba se k tomu nějak postavit a měl by to nějak řešit.Na to, aby mi chlap při každém problému doma fňukal, jak není rodinný typ a vytahoval, že to není jeho děcko, bych asi zvědavá nebyla.
dyk ja vim, nemyslela jsem to na tebe - spis ze zkusenosti na emiminu obecne.

Šak já vím, že to nebylo na mě, ale cítila jsem ještě potřebu to trochu rozvést…

Ale s tím univerzálním řešením - odchod, máš asi pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí