Otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elot
7.3.18 18:39

@Božislava to je rada :roll:
Riskla bych to bez soudu ale když ti nevěří ať to zaplatí.

• Citovat
  • Upravit
11565
7.3.18 18:50
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Jsem sama s miminkem.
Rozešli jsme se v těhotenství.
Otec miminka se chce zapsat po testech DNA. Prý mi věři, ale chtějí mit s rodinou jistotu. Chce to bez soudu. Není lepší to nechat tedy přes soud? Zda se mi to jistější.
Připadám si hrozne. Skončilo mi šestinedělí a on ze me ještě dela poběhlici :,(

Hele s tou poběhlicí, já bych to nepřeháněla. V médiích je to furt samej příběh o kukačkách, tak jestli mu rodina hučí do hlavy, tak se holt chce asi posichrovat :nevim: (Taky nevíme, jak jste se rozešli: pokud jsi Ty vyhodila jeho, může si myslet, že v tom byl jinej chlap…) Snaž se nebrat si to osobně.

Nerozumím tomu, o co jde Tobě. Pokud ho chceš mít v rodném listě a on dělá ciráty, tak je to s tím soudem na zvážení: jen tak „per pusa“ může chtít, abys ty testy zaplatila, nebo aspoň z půlky. Kdyby to nařídil soud, ponese náklady on (pokud bys Ty tvrdila a on popíral). Na druhou stranu, bez soudu to bude rychlejší a levnější - a nebude tam „válka“.

Pokud chce on být v rodném listě a Ty si umíš představit, že se bez toho objedeš, no tak je v jeho zájmu, aby si to zajistil a cvaknul - a pokud není blbej, tak si zjistí, že komerční test je mnohem levnější než ten nařízený soudně. A pak bych mu na Tvém místě nedělala cuky, jen si ten vztah zhoršíte - a to není v zájmu miminka v žádném případě, musíte spolu nějak vycházet, pokud chce mluvit do výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8979
7.3.18 18:59

@Slečna Ferka souhlas…jinak zakladatelko, doufám, že se poučíš a příště dítě bude plánované a po svatbě, přece jen je tam vyšší šance, že otec bude aspoň prvních pár let fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
7.3.18 19:12

Mne prijde, ze ti to vlastne muze byt jedno, takze zvolit tu pro tebe pohodlnejsi variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.3.18 19:12

Nemusíš hned před soud, ale domluvte se na dražších testech, které probíhají se znalcem a dostanete znalecký posudek, tudíž se dají případně u soudu použít.

Příspěvek upraven 07.03.18 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
7.3.18 19:13
@truelly píše:
@Slečna Ferka souhlas…jinak zakladatelko, doufám, že se poučíš a příště dítě bude plánované a po svatbě, přece jen je tam vyšší šance, že otec bude aspoň prvních pár let fungovat.

Kde že je tu ta diskuze, jak holčina dva roky po svatbě přišla na to, že chlap má pět let stálou milenku? :D

Že vás to baví, tyhle morální rádobyzáruky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.3.18 19:20
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Jsem sama s miminkem.
Rozešli jsme se v těhotenství.
Otec miminka se chce zapsat po testech DNA. Prý mi věři, ale chtějí mit s rodinou jistotu. Chce to bez soudu. Není lepší to nechat tedy přes soud? Zda se mi to jistější.

Platí ti výživné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
7.3.18 19:22
@Anonymní píše:

No tak můžeš být čestná a bez alimentů.
Hele zkus počítat, jo. Kdyby šlo dítě na VŠ, tak je to 23 let x 12 měsíců -
276. A alimenty nebudou jen tisícovka na měsíc, viď. Dochází ti, kolik ten chlap na to dítě vyplatí? Nějaký ten milionek to dost zaručeně hodí. Chlap je v. l, že od tebe zdrhnul, ale maličkost to nebude pro něj ani pro jeho rodinu, tohle platit.
Tak zkus být soudná, prosím tě… pořešte DNA testy a mějte to OBA co nejvíc formální a zaznamenané. Kvůli tomu dítěti.
A dám krk na to, že za pár let to uvidíš úplně jinak, ne jak tvoji hroznou urážku, ale jako jeho rozumný krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8979
7.3.18 19:30
@LAlezane píše:
Kde že je tu ta diskuze, jak holčina dva roky po svatbě přišla na to, že chlap má pět let stálou milenku? :DŽe vás to baví, tyhle morální rádobyzáruky… :)

A je jich přes padesát procent? Já myslím, že ne. Diskuze, kdy chlap opustí těhotnou nesezdanou jsou tu denním chlebem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.3.18 19:32

@LAlezane :think: řekla bych, že nejde tak o to, být čestná a bez alíků. Ale jestli platí a jen prudí, tak raději nechat testy dna udělat jeho samotného, když to má chudák jen pro sebe, aby věděl, že platí na své dítě, zas nevíme, co se tam odehrálo. Nebo jestli má žádat o určení výživného soudně a rozmazávat svůj případ před úřady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.18 19:49

Děkuju. Za názory.
My spolu zili. V těhotenství odešel, že se na to vlastně necítí a podobne a zije si život dle svého.
Alimenty mi neplatí V rodném liste jsem ho chtěla ihned i on chtěl a pak tohle. Mne je celkem jedno, kde to tedy proběhne, ale říkala jsem si, že soud nás stejne nemine.
Narovinu mi dnes řekl, že pak občas přijede se podivat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.18 19:53

Děkuju. Za názory.
My spolu zili. V těhotenství odešel, že se na to vlastně necítí a podobne a zije si život dle svého.
Alimenty mi neplatí V rodném liste jsem ho chtěla ihned i on chtěl a pak tohle. Mne je celkem jedno, kde to tedy proběhne, ale říkala jsem si, že soud nás stejne nemine.
Narovinu mi dnes řekl, že pak občas přijede se podivat

• Citovat
  • Upravit
1850
7.3.18 19:55

Tak manžel si kdysi nechaval delat testy DNA na syna ktereho měl s tehdejší přítelkyni soukromě a soud pak nařídil testy pro právní účely, ale tam se prokázalo že syn jeho není..ať si je klidně udělá soukromě, nevím k čemu je potřebuješ u soudu, výživné už snad stanovene má ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
7.3.18 19:59

Pardon, už to čtu…není zapsaný…tak pokud nebude mít problém se posléze zapsat a doplatitpak výživné tak stačí soukromě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.12.23 01:05

OTCOVSTVÍ

Moje nová přítelkyně má malé dítě. Nejsem otec dítěte. Nyní uvažujeme, že jako otec dítěte budu uveden v rodném listě já. Pravý otec o tom, že moje nová přítelkyně čeká jeho dítě ví. Nechce být zatím uvedený v rodném listě. Může pravý otec někdy v budoucnu se domáhat testem otcovství apod. svého se zápisu do rodného listu, když už tam budu uvedený já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí