Manžel nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
29.5.11 18:19
BohunkaP píše:
Hanko, nezlob se, ale to si snad děláš legraci, ne? To jsi snad nemohla napsat s rozmyslem, že „srovnat se s roli otce ma minimalne pul roku predem od druheho trimestru, kdy zene roste brisko“ 8-o 8-o 8-o Jestli to bereš tímhle způsobem, potom bychom my ženské měly celých devět měsíců na to, abychom se srovnaly s rolí matky - nějaké poporodní deprese, šestinedělí, na co, nic takového, vždyť se na to připravujeme celé těhotenství, ne? :roll:

Pro chlapa je narození dítěte přece stejná změna jako pro ženu - prožívá to psychicky jinak, protože dítě nenosil, ale přesto se na to přece nemohl nijak připravit. Copak si bezdětný chlap může jen tak představit, co obnáší život s dítětem??? To musí zažít, všechny ty emoce, všechnu zodpovědnost, celý život naruby. No a zakladatelky muž to zřejmě zažívá - to přece neznamená automaticky, že je špatný, neschopný ani nic podobného (samozřejmě, pokud se tak nechoval už dříve, ale to by zakladatelka snad napsala), prostě má možná jenom hodně velký problém sám se sebou.

Jako víš co - já taky neuznávám muže, kteří se chovají sobecky. Ale v tomhle případě nemáme k takovým soudům právo, na to toho víme hodně málo.

Tak tak, naprostý souhlas Bohunko :mrgreen: , alespoň nemusím hledat slova :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
29.5.11 18:20
popletka píše:
ahoj holky, manžel přestal najednou komunikovat před 3 dny se mnou naprosto bez příčiny (s malou, má 5 týdnů občas mluví)to ano, a je to horší a horší. co se s ním děje? jen tak ještě mezi komunikační pauzou prohlásil, že mateřství nezvládám a o něj se nestarám) nerozumím, vše je téměř jak dřív, jen menší servis

A on se o tebe stará? Vždyť si přece šestinedělka a máš se věnovat co nejvíc miminku.
On není dospělý, že se o něj musíš starat?
Teda tohle mi říct, tak s ním pro změnu nemluvím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.5.11 18:23
momi33 píše:
RyBANA píše:
Hanko můj muž není žádný ukňouránek, tím víc né maminčin - fakt měl tvrdou školu…spíš vojnu než výchovu a příchod mimina byl pro něj myslím daleko těžší než pro mě, i když já byla s nervama na štíru…je to prostě změna i pro toho chlapa obrovská a nemusí to být frajírek a nevím co ještěJe pěkný, že máš doma evidentně dokonalého chlapa, ne všechny mají takový štěstí :lol:
jj,já si tedy na chlapa taky stěžovat nemůžu,ale smutné,když chlap nevidí,jak dá novorozené mimi zabrat,navíc,když je ženská v šestinedělí,a musí se sama srovnat,ještě aby řešila chlapa,který se nedokáže smířit s tím,že o něj není dokonale postaráno :-?

tak zrovna nejak takhle jsem to myslela - ctete damy :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
29.5.11 18:24
lleennttiillkkaa píše:
popletka píše:
ahoj holky, manžel přestal najednou komunikovat před 3 dny se mnou naprosto bez příčiny (s malou, má 5 týdnů občas mluví)to ano, a je to horší a horší. co se s ním děje? jen tak ještě mezi komunikační pauzou prohlásil, že mateřství nezvládám a o něj se nestarám) nerozumím, vše je téměř jak dřív, jen menší servis
A on se o tebe stará? Vždyť si přece šestinedělka a máš se věnovat co nejvíc miminku.
Teda tohle mi říct, tak s ním pro změnu nemluvím já.

a nebo takhle :palec: jsem rada, ze nejsem jedina, komu zakladatelky manzel prijde nedospělý… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
20296
29.5.11 18:32
Hanka1 píše:
lleennttiillkkaa píše:
popletka píše:
Teda tohle mi říct, tak s ním pro změnu nemluvím já.
a nebo takhle :palec: jsem rada, ze nejsem jedina, komu zakladatelky manzel prijde nedospělý… :poblion:

ale však ať dospěje s mimčem no, až se s tím srovná…já se taky stále cítím nedospělá a nemusíš ze mě ublívat :lol: :lol:

prostě nikdo nevíme jak to doma měli, mají…chlap se mohl prostě zaseknout a buď ho to přejde nebo ne - a pak teprve bude průser a můžem ho označit za jájina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
29.5.11 18:42

J8 jsem tu dospělost myslela trošku jinak.
Spíš jako, že pokud je dospělý, svéprávný má dvě zdravý ruce a nohy, tak se o sebe zvládne pár týdnů postarat sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.5.11 18:44

Ahojte, tak musím souhlasit plně s BOhunkou..
Určitě se tě to dotklo a nebo zamrzelo, ale nevím, přijde mi to, že to neni zas tak velký problém :think: Tři dny, může mít sám nějaké problémy nebo depky.
MOžná i ty jsi na něho podražděná - doufám, že se taky na mě neseběhnete, že to je jasné, když má miminko, jasné to je, ale vím, jak já jsem občas byla protivná, důvod jsem měla, ale chlap taky nechápal proč na něho štěkám..
Myslím si, že 3 dny neni žádný katastrofa, je hromada rodin, co spolu vydrží nemluvit týden a mají opravdu problémy na rozvod.
Sohlasila bych s Bohunkou, že prostě může mět svoje období, prostě si promluvte. A že to nechápe, no myslím, že většinou chlapi nechápou co je šestinedělí, ale možná bys mu to měla říct, jak se cítíš ty..
Určitě teda nesouhlasím s názorem..jak je sobecky, jak te nepodpoří což tady čekám, i když jsem si to všechno nečetla, protože vím, že někdo to bere všechno hned jako útok na sebe samou a neřeší co i tomu chlapovi je…
Můj například měl depky jednu dobu z toho, že v práci propouštěli a on se bál o místo a viděl dítě a rodinu a co by bylo, až pak mi to řekl, proč je protivný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
29.5.11 18:48
BohunkaP píše:
Hanko, nezlob se, ale to si snad děláš legraci, ne? To jsi snad nemohla napsat s rozmyslem, že „srovnat se s roli otce ma minimalne pul roku predem od druheho trimestru, kdy zene roste brisko“ 8-o 8-o 8-o Jestli to bereš tímhle způsobem, potom bychom my ženské měly celých devět měsíců na to, abychom se srovnaly s rolí matky - nějaké poporodní deprese, šestinedělí, na co, nic takového, vždyť se na to připravujeme celé těhotenství, ne? :roll:

Pro chlapa je narození dítěte přece stejná změna jako pro ženu - prožívá to psychicky jinak, protože dítě nenosil, ale přesto se na to přece nemohl nijak připravit. Copak si bezdětný chlap může jen tak představit, co obnáší život s dítětem??? To musí zažít, všechny ty emoce, všechnu zodpovědnost, celý život naruby. No a zakladatelky muž to zřejmě zažívá - to přece neznamená automaticky, že je špatný, neschopný ani nic podobného (samozřejmě, pokud se tak nechoval už dříve, ale to by zakladatelka snad napsala), prostě má možná jenom hodně velký problém sám se sebou.

Jako víš co - já taky neuznávám muže, kteří se chovají sobecky. Ale v tomhle případě nemáme k takovým soudům právo, na to toho víme hodně málo.

Já s tebou souhlasím s tím, že to mají muži s tím srovnáváním těžké. Už proto, že to dítě neporodili a ta chemie u nich nefunguje.
Jen tak úplně nesouhlasím, že manžel zakladatelky má právo na takové reakce. Trucovat a říkat ženské docela brzo po porodu, že nezvládá péči o dítě, protože má na něj méně času, to je strašné, dětinské a nechutné.
Já chápu, že jsou po narození dětí problémy, ale je normální, že na muže bude méně času, neříkám žádný čas, ale méně. To je přirozené, muž bude mít na ženu také méně času, protož i on bude zapojen do péče o dítě. Dřív by tento čas věnoval ženě.
Také jsme měli po narození dětí problémy, byla jsem úplně mrtvá, dvě děti najednou a já nevyspaná. Navíc jsem osoba, která ten spánek potřebuje, aby byla usměvavá a příjemná.
Hádky samozřejmě vznikaly, o problémech jsme spolu mluvili a vždy jsme našli nějaký kompromis. Kdyby manžel nemluvil a řekl mi něco takového jako zakladatelce, tak jsme asi žádný kompromis hledat nemohli. Obzvlášť kdyby mi řekl, že mateřství nezvládám, protože mu nevěnuji tolik času jako předtím.
To je snad jasné, že mu nebude věnováno tolik času, a pokud se s tím chlap není schopen srovnat-časem, ne hned, to chápu, pak má velmi vážný hodnotový a psychický problém. Toť můj názor.
Nevím úplně co poradit, protože mě chování tvého muže připadá celkem k vytočení. Musíš vědět, co na něj platí. Jestli promluvit si nebo zalichotit.
Možná by pomohlo ho více zapojit do péče o dítě, ale jestli ho bere jako vetřelce… Ale kdybys ho přitom chválila, jak je úžasný a byla při tom s ním, tak tu dobu vlastně strávíte spolu, snad i v dobré náladě a třeba to pomůže.
My jsme s manželem mluvili o tom, že už na sebe budeme mít méně času už před narozením a on je vcelu empatický a v rodině se vidí, takže se zapojoval rád a sám. Ale i tak to bylo občas mnohem náročnější, než jsme si oba uměli představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.5.11 19:05

a zkusila ses ho zeptat? nedočetla jsem vše to se omlouvám… může se cítit na druhé koleji.. někteří chlapi to těžko nesou.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
29.5.11 19:11

Souhlasím s Hankou. Přesně tak bych to napsala. Rozhodně poslední, co bych chtěla řešit v šestinedělí je hádat z lógru, co se přesně manžílkovi stalo. U nás to chodí tak: Je mi něco, řeknu co.

Apropo, jedna kamarádka má příbuznou, jejíž manžel na ni nepromluvil několik let. Prostě dělá, jakože není. Hustý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
29.5.11 19:15
MadGirlNancy píše:
Rozhodně poslední, co bych chtěla řešit v šestinedělí je hádat z lógru, co se přesně manžílkovi stalo. U nás to chodí tak: Je mi něco, řeknu co.

To je ale něco jiného, než napsala Hanka :wink: S tímhle souhlasím - u nás to takto máme zavedeno taky. Že by se jeden urazil, s druhým nemluvil a ten druhý musel hádat, cože se to děje, to u nás nefunguje - a je fuk, jestli je to v šestinedělí nebo jindy, prostě takto spolu nekomunikujeme. Kdo má problém, řekne, jaký… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.5.11 19:29

Tak já nevím, ale zajímalo by mě, jestli zakldatelka řekla, manželovi, že ji mrzí co řekl a že se s ní nebaví, jak to cítí, protože to je to samé..jako když jsem psala, že neví, proč se partner chová, jak se chová, jeslti nemá problém…
Nevím, mě zase přijde úplně normální, ze zeptat, proč si to řekl, proč si to myslíš, něco se děje a naopak, když ten druhý mi něco řekne, tak mu říct, to mě mrzelo, proč si to říkal, ono je to jinak..
Taky neřekla manželovi co ji vadí, trápí.. Ono někdy chlapi mají trochu jiné myšlení co ženskou urazí a co ne…
Myslím si, že je to věšechno o komunikaci, protože já si myslím, že ve vztahu každý někdy něco kvákne, co tak nemyslí a nebo myslí a pak by to vzal zpátky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
29.5.11 19:29

Teda nevím, jak může naprosto „bez příčiny“ přestat mluvit, něco se stát muselo, ne? O ničem, co by to mohlo vyvolat, jste spolu předtím nemluvili? 8-o Nebo nebyl někde? (např. u své matky 8-o ?) Nic tě nenapadá? :nevim:
Jinak stejně, i pokud tě i přesto příčina jeho chování nenapadá, je dětinské spolu nemluvit, když máte miminko. Na tyhle blbinky si můžeme hrát, když jsme ještě bezdětní, ale nechat tě v tom a nemluvit, to se nedělá. Řekni mu, že jste snad dospělí a budete to taky jako dospělí řešit a ne aby se urážel jak puberťák :roll:

Souhlasím s tím, že začátek je těžký pro oba, myslím však pro matku více, bo je v tom kolotoči celodenně :-?
Držím pěsti, ať to vyřešíte jako dva rozumní dospělí lidé :kytka: hlavně: MLUVTE! :wink:

• Citovat
  • Upravit
46669
29.5.11 19:47

Já bych Hance1 hned nenadávala. Napadlo mě to samé, protože jestli má manža problém, tak AŤ MLUVÍ!!! Tím, že bude mlčet, bude jen vzbuzovat dojem přesně toho, co napsala Hanka1.

Jak to ta holka má teď pobrat? Doma čerstvé dítě a chlap, co nemluví :zed: . Tak přijdu a řeknu, co mě sere a budeme to řešit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.5.11 19:48
MadGirlNancy píše:Apropo, jedna kamarádka má příbuznou, jejíž manžel na ni nepromluvil několik let. Prostě dělá, jakože není. Hustý.

chachá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria