Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to je určitě drsná představa, naprosto Tě chápu! Možná jedině čas to trochu usnadní. Nevím ![]()
Tady je kazda rada draha, ale jak pise panenka, cas je nejlepsi lekar, i ty to zacnes videt jinak. Drzim palce, at to zvladnes.
Dvouměsíční dítě moc daleko od mámy nemůže, ne? Takže zatím ho nejspíš bude parter chodit jen navštěvovat, nebo prostě budeš chodit někam s nimi, předpokládám? Nečekám, že by vám při tom chtěla nová exova přítelkyně asistovat, takže to zatím aktuální pár měsíců (?) snad není.
A za pár měsíců může mít úúplně jinou - pokud nějakou ![]()
Jinak bys to asi musela brát, jako bys půjčovala dítě nepříliš milované tchyni - žádná radost, ale když mu neublíží…
Když jste schopní se dohodnout, určitě byste se mohli dohodnout taky na tom, že tvůj ex bude na návštěvy za synem chodit k tobě domů, což aspoň pro mě logicky znamená bez nové přítelkyně. I vzhledem k jeho věku by to bylo vhodné. Časem, až to pro tebe nebude tak bolavé, ti určitě tolik nebude vadit, že by se zapojila do synova života i expřítelova nová přítelkyně.
nevím těžko radit v tvé situaci jsem nebyla.. ale asi bude potřeba dělat vše hlavně v zájmu dítěte… takže budeš muset zatnout zuby a nemyslet na to! a říkat si, dělám to kvůli dítěti! protože táta je taky důležitej…
ale chápu tě… těžko se radí…
Uplyne ještě dost času na to, abys strávila přítomnost přítelkyně..V tomto věku asi ještě mimi půjčovat mimo svůj byt nebudeš..
Není to lehké, ale možná ta doba zmírní tvou averzi a negativní pocity..
Ahojky!
Já teda ve stejné situaci nejsem, ALE úplně Tě chápu…!!! Když se naši rozvedli, bylo nám s bráchou 5 a 6 let. Taťka se neodstěhoval daleko, měli jsme to jen pár vchodů
, co se týče nás samotných, tak my jsme byli v pohodě, vůbec jsme to nenesli nějak těžce, nevadilo nám to, ubližováno nám tam nebylo… Ale naše mamka byla vždycky taková smutná, když jsme tam celý natěšený s bráchou šli… Já ji nechápala… Až teď, když se mi narodil syn, jsem ji plně pochopila!!!
Vůbec si to nedovedu představit, že bych malého někomu „půjčila“, nějaké cizí ženské, kterou nemám v lásce…
My už s bráchou byli větší, a přesto si vzpomínám, že to mamku fakt trápilo…
No… Co ale poradit???
Snad jen to, že pokud víš, že se taťka dobře postará a že mu rozhodně nikdo ubližovat nebude, musíš si říkat, že je to v zájmu dítěte a že Tvému synovi to žádné trauma nezpůsobí… Ale určitě bych trvala na tom, že samotný by Tvůj syn šel k otci až v pozdějším věku… Teď je ještě příliš malinký, to bych ho „půjčila“ maximálně tak na procházku 2 hodinky…
Přeji hodně síly, abys to překonala!
Určitě to nebude jednoduché, bude to stát přemáhání… ale jiné východisko asi nebude… ![]()
Drž se! ![]()
Já to zažívám. S ex jsme se rozvedli kvůli jeho nové přítelkyni. Malý měl 2.5 roku. Bolí to i po roce. Ale asi musíš svoje sobecké zájmy dát stranou, pokud chceš, aby syn měl vztah z otcem.
Z druhé strany nespočítám ty probrečené hodiny, když vím, že oni jsou jako „rodina“ na zmrzlině, na procházce a já tohle všechno absolvuju se synem sama.
Neutěším Tě, radu nemám a ona asi žádná není.
Myslím, že to přestanu tak moc řešit, až já budu spokojená a třeba s novým partnerem.
Vidím to jako většina. Chlapeček je ještě malý na to aby si ho bral samotného domů.Ještě dlouho bude muset jezdit za vámi domů a to sebou přítelkyni určitě brát nebude. Až přijde ta doba, kdy už to bude možné, aby si ho vzal k sobě domů, budeš už na tom určitě jinak. Podle mě ta nevraživost opadne, všichni si na svoje role zvyknete. Až malému budou třeba dva roky, ještě ráda si na chvíli uděláš čas jen pro sebe. Nech tomu všemu čas, ted je na takové ůvahy ještě brzo. Přeju, abyste se všichni v klidu dohodli a aby to malý co nejmín pocítil.
Lizbeth píše:
Uplyne ještě dost času na to, abys strávila přítomnost přítelkyně..V tomto věku asi ještě mimi půjčovat mimo svůj byt nebudeš..
Není to lehké, ale možná ta doba zmírní tvou averzi a negativní pocity..
naprosto souhlasim a lepe bych to nenapsala, aneb az bude mimi ve veku, kdy bude absolvovat s pritelem a bud stavajici nebo uplne novou pritelkyni akce typu a la stastna rodinka, tak uz nad to budes povznesena a mozna uz budes s novym partnerem a nebudes brecet, ze si expritel hraje s cizi slecnou a vasim ditkem na rodinu.
naopak ja bych vztah mimi-otec podporovala a upevnovala - pro budoucnost tveho ditka je to velmi dobre, pokud otec tedy neni alkoholik, gambler ci podobna existence…
to, ze je bohuzel kurevnik z nej jeste spatneho tatu nedela…osobne nechapu slecny, co maji zaludek chrapat s chlapem, ktery ma doma tehotnou zenu nebo zenu v sestinedeli…
, ale to by bylo na jinou diskusi…
Hanka1 píše:Lizbeth píše:
Není to lehké, ale možná ta doba zmírní tvou averzi a negativní pocity..naprosto souhlasim a lepe bych to nenapsala, aneb az bude mimi ve veku, kdy bude absolvovat s pritelem a bud stavajici nebo uplne novou pritelkyni akce typu a la stastna rodinka, tak uz nad to budes povznesena a mozna uz budes s novym partnerem a nebudes brecet, ze si expritel hraje s cizi slecnou a vasim ditkem na rodinu.
naopak ja bych vztah mimi-otec podporovala a upevnovala - pro budoucnost tveho ditka je to velmi dobre, pokud otec tedy neni alkoholik, gambler ci podobna existence…
to, ze je bohuzel kurevnik z nej jeste spatneho tatu nedela…osobne nechapu slecny, co maji zaludek chrapat s chlapem, ktery ma doma tehotnou zenu nebo zenu v sestinedeli…, ale to by bylo na jinou diskusi…
kamikaa píše:
To jo to je nechutný!!!!a to znám střelce,kterej vojížděl holku a manželka mu ten den porodila dítě![]()
![]()
[citace)
Ježiš, neznáme toho stejnýho střelce??? Taky znám případ, že chudák přítelkyně rodila a ten její si natvrdo vesele užíval venku před hospodou
![]()
![]()
Terez85 píše:kamikaa píše:
To jo to je nechutný!!!!a to znám střelce,kterej vojížděl holku a manželka mu ten den porodila dítě![]()
![]()
[citace)Ježiš, neznáme toho stejnýho střelce??? Taky znám případ, že chudák přítelkyně rodila a ten její si natvrdo vesele užíval venku před hospodou
![]()
![]()
Ahojky, radši anonymně, je to dost bolavé. S přítelem máme 2-měsíčního chlapečka. Od půlky těhu to šlo s naším vztahem z kopce, našel si někoho jiného a podváděl mě a včera to prostě vyústilo a řekli jsme si, že to ukončíme. Na jednu stranu je pro mě vysvobození, vím, že my dva se dohodnem. Zažili jsmer spolu spoustu pěkného, on se ke mě nehodlá obrátit zády a chce mi se vším pomoct ALE.................vím, že pro mě bude neskutečnej problém dávat mu malého. Ne kvůli němu, ale kvůli NÍ. Měla jsem s ní pár nepěkných výstupů a to poslední co bych snesla je to, že by se měla dotýkat mého dítěte. Netvrdím, že by mu ublížila to ne, ale nesnesu představu, jak si hrajou na rodinku, jak se ona stará o mé dítě, prostě tohle nezvládnu. Ale nechci příteli upírat na syna. Co mám dělat?