Manžel - odejít nebo zůstat?

52
30.5.25 11:26

Manžel- odejít nebo zůstat

Ahoj, potřebuji poradit a znát vaše názory. Jsme manželé 5 let a máme 4 letého syna který má autismus a ted roční holčičku. Bohužel po porodu mi zjistili těžší chronické onemocnění. A to víte starosti, starosti ale jen já mám, manžel něco sem tam pomůže ale velice málo navíc pokud si s ním chci o něčem promluvit tak hned na mě vyjede a začne být zlý až agresivní. Dále city z jeho ale i z mojí strany tam vesměs žádné nejsou. Nerozumíme si v sexu taky bída a navíc není opora ohledně mé nemoci zkrátka se na něho nemůžu spolehnout. Je na mě i sprostý neváži si mě vůbec. S dětmi mi pomáhá máma kdyby nebylo ní tak nevím, navíc on pracuje hodně z domu takže oběd ještě musí být pro něho a to syn má dietu takže u nás jsou často 2 jídla ale když potřebuju k lékaři nebo něco vždycky musí přijet máma on řekne, že je v práci a začne zase křičet. Koníčky žádné nemá, kamarády vesměs také ne. Navíc má rodinu která mě vůbec nemusí, tchyně mě pomlouvá po celé rodině a ta se mi už začala i vyhýbat to mi taky dost vadí, že mě vlastně jeho rodina nebere a nepřijala. Ze všech důvodů hodně přemýšlím o odchodu do nájmu. Co myslíte, vyprdli byste se na takého chlapa? Věřím tomu, že bych byla možná více v klidu bez něho i s tím, že by měl občas děti a já si aspoň mohla i odpočinout a dělat podle svého. On řekl, že se nechce rozvádět ale je to asi kvůli těm dětem jen a možná aby nebyl sám. Sice řekl, že mě miluje ale předtím padlo, že kdyby nebylo děcek tak spolu nejsme. Peníze by mi prý cca 700tis dal takže finančně bych se uživila. Co tedy říkáte odešli byste nebo zůstali??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37155
30.5.25 11:35

A jak ho donutis si ty děti brát když o ně už teď nemá zájem.?
S takovým chlapem bych nebyla od začátku, takže ano pokud máš možnost tak odejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
30.5.25 11:37

No a teď napiš stejně dlouhý elaborát s důvody, proč s ním zůstávat. Nebo aspoň poloviční… Nebo aspoň jeden důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9355
30.5.25 11:39

“Věřím tomu, že bych byla možná více v klidu bez něho i s tím, že by měl občas děti a já si aspoň mohla i odpočinout a dělat podle svého.” fakt tomu věříš?? Vždyť popisuješ jak se o ně vůbec nestará už teď, natož pak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
30.5.25 11:44

Vzdyt ty uz to vlastne zvladas vsechno sama. Takze ano, odesla bych.Za ten klid by mi to stalo. Podle me, jestli se nerozedete ted, tak pozdeji ano. Podle toho, co jsi psala, tak to ani za 10 let nebude nejlepsi. Leda, ze by on zacal na sobe pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
30.5.25 11:45

Pokid takový chlap řekne, ze ti dá 700k, tak jsem si celkem jistá, že bys méla nárok tak cca na 3 a půl mega… jakých jako 700k? Proč? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7136
30.5.25 11:49

Tak to je masakr. K autistovi další dítě s debi_lem, proč? To se změnil po porodu dcery a dříve to byl super chlap a táta? Jinak Tvoje pohnutky nechápu. Budeš to mít hodně těžké. Ještě bych neodcházela, možná zkusila poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11355
30.5.25 11:52

To je prostě pořád dokola.
Už s tak velkým hendikepem u prvního dítěte si pořídis druhé s někým, kdo tě ani nechce a dává ti to náležitě najevo.
Plus širší rodinné neshody a nepohoda.
Jak se tohle stane je pro mě stále záhadou.
Poněvadž nejsi ani první ani poslední…
Za svůj zdravotní stav, neměj mi to prosím, za zlé…si můžeš částečně sama, odráží tu situaci, která u vás je, a na které se zcela vědomě podílíš.

Samozřejmě, že bych s někým takovým nebyla…
Dokonce věřím tomu, že v okamžiku odchodu se zázračně začneš uzdravovat.
Pokud máš tak velkou oporu v mamince, tak neváhej.
Bohužel svůj čas už jsi asi promarnila ve smyslu partnera.
Málo jich půjde do vztahu s autistickým dítětem a takto malým druhým dítětem, ikdyz teď asi na to nemáš myšlenky, tak chlap ti bude chybět a aby tě to nepřekvapilo a neskončila jsi v nějakém dalším průšvihu.
S někým takovým bych nebyla dávno, nedělala bych si tedy ani druhé dítě.
700tisic jako z čeho by ti dal? Proč by ti je dál? Napadá mě jedině nějaké vyplácení z jeho nemovitosti.
Potom bych ty peníze rozhodně neměla na uživení, už to je velmi špatná úvaha, pokud tak přemýšlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11355
30.5.25 11:54
@Yasmen píše: Více

Přesně, to mě napadlo, jako první, má nárok na mnohem víc…a tímhle by to elegantně vyřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16012
30.5.25 12:13
@smile_xxx píše: Více

Protože před dětmi takový přece nebyl! Už tady nějakej ten pátek smrdíš, tak bys to měla vědět! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
30.5.25 12:15

A tohle všechno, co popisuješ se děje poslední dva roky? Nechápu proč s takovým člověkem a v takovém vztahu druhé dítě.
Odejít můžeš, ale přijde mi, že máš naivní představu. Chce to pořádně promyslet, naplánovat. A nenechat se odbýt pár tisícema, co on se ti uvolí dát.

• Citovat
  • Upravit
42
30.5.25 12:57

Taky mi připadá, že už samotný úvodní příspěvek je jen o důvodech, proč odejít :) aktualní stav by mi taky nevyhovoval :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
30.5.25 13:05

@smile_xxx mladá blbá… 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
30.5.25 13:07

@Jana528 hrozně by mi vadil chlap, který se nestará o své vlastní děti a o manželku…píšeš, že by ti dal 700tisíc, kdybys odešla. Na to pozor!!! Za co konkrétně 700tis? Za společný byt? Za to, že mu nebudeš posílat děti a budeš se o ně komplet starat jen ty? Za hezký úsměv? 700tis se rozpráší ani nevíš jak a budeš na mizině. Navíc, dcera má rok, takže pokud byste se rozvedli, do jejich dvou let musí platit výživné i tobě, ale jaksi mi není jasné, co se děje potom? Když do školky berou od tří? Ten rok se žije ve vakuu?
Pořádně si zjisti, za co ti chce platit, ať pak neodcházíš s holou ři. tí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí